Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

  • 68 647
  • 322
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 652
С единия крак съм тука (този, който налита на сладкото).

# 31
  • Мнения: 1 394
Според мен децата ,а и ние трябва да ядем,когато сме истински гладни.Често ние похапваме,не защото сме гладни,а защото вкусът на дадена храна ни харесва.Така не задоволяваме потребностите на организма си,а личните си прищявки.Когато се консумира сурова растителна храна ,това задоволяване на вкуса /с познатите ни лакомства/ някак отшумява.Ето аз например ,преди не можех да си представя как деня ми ще мине без да съм яла някаква готвена храна /ориз например и макарони много обичам/...Когато започнах с този режим...амиии....не ми липсваха особено. Wink...И все пак всичко е въпрос и на психическа нагласа.Ако я нямаш-по-трудно ще се справиш.Така е за всяко ново предприето действие.Макар,че има много хора,които заявяват,че събуждайки се една слънчева утрин решават да променят навиците си и най-интересното постигат едни от най-добрите резултати. Peace

# 32
  • Мнения: 2
И аз се записвам за сега само като читател.  Laughing

# 33
  • Мнения: 205
  Много хубава тема...незнам само защо някои хора, както се получава и в други теми, влизат да се изказват негативно и т.н....ами в крайна сметка темите се правят за тези, които се интересуват,а не за тези, които не са съгласни Laughing...а относно самата тема тук, радвам се на хората, които се хранят по този начин...ще я следя...искам само да попитам, как да предположа на котлоните като готвя, кое отговаря на 50 градуса... newsm78...нали пише някакви степени...и само това...

# 34
  • Мнения: 1
Страхотна тема!
До преди две години и аз се хранех предимно с плодове, зеленчуци и ядки, месото почти го бях изключила от менюто си. Никога не се бях разболявала, настинка и грип изобщо не знаех какво е.
Запалих се по Дюкан под въздействието на резултатите, които бяха постигнали последователките му и това бяха първите две зими, през които се разболях. Дадох си сметка, че и това е поредната диета, и в момента, в който бъде спряна се връщат старите килограми, само че отровите от месото остават в организма.
    Сега отново се връщам към стария, подходящ за мен начин на хранене, не знам дали ще успея да стана суровоядка, но с интерес ще следя тази тема.

# 35
  • софия
  • Мнения: 379
нищо нишестено ли не се яде - картофи, ориз, хляб, макарони? грах, леща, боб? това не е ли нисковъглехидратна диета?

# 36
  • Мнения: 5 713
Това не е диета. Simple Smile Това е начин на живот.

Ориз, грах, леща, боб, нахут- всичко може да се покълне.
Картофи- само сладкия се яде суров.
Хляб- вместо него се правят крекери.

Няма ограничения, няма лишения. Ако ти се яде готвено, хапвай. Преходът при някои става плавно и бавно.
За мен лично е по-важно, че съм веган и това ми харесва. Също така, че по-голямата част от храната ни е сурова. Някога може и да стигнем 100-те %. Simple Smile

# 37
  • Мнения: 1 394
Точно така,Вери!  Peace
Дори Анджела Стоукс,която е свалила 75 кг със суровоядство препоръчва да се минава плавно на този режим на хранене,като се включват все повече и повече сурови храни,докато се стигне до пълното суровоядство.Понеже всяка промяна в хранителният и двигателният режим на тялото е стресираща за самият организъм,трябва да се минава плавно.С малки срачки към успеха е най-добре.Резките промени могат да влошат състоянието на човек-в това съм се убедила. Peace

# 38
  • Мнения: 2
Привет, суровоядки!  Hug
Аз вчера пробвах този режим и съм възхитена!  Laughing
Искам да ви попитам обаче дали киселото мляко и соевото мляко са позволени. А овесените ядки? Също така искам да ви помоля да ми обясните как си правите мляко от ядки и тези крекери, които заместват хляба!
А може ли някой просто да напише 2-3 реда с всички позволени храни?
Плодове, зеленчуци, кълнове от бобови (а бобът не е ли отровен суров?), фрешове, билки и подправки, ядки, мед...
Какво друго? Моля някой да допълни списъка!
Има ли някакви грамажи, проценти и т.н., които да се спазват?
Предварително ви благодаря!   bouquet
Хубав и усмихнат ден от мен!  Heart Eyes

Аз днес май съм единствената активистка, но исках да ви пусна ето тази страничка...
http://www.living-foods.com/recipes/

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 13:53 от Miss Nevidimka

# 39
  • Мнения: 5 713
Киселото и соевото мляко не са сурови. Всеки си решава какво да консумира. И кой вариант му допада: да е веган или да е вегетарианец. Овесените ядки, ако са пресовани, също мисля, че не са сурови. В повечето случаи. Трябва да се чете етикета.
Рецепти за мляко от ядки и крекери има в линковете на първа страница.
Грамажи и проценти не се спазват. Пак повтарям, това не е oграничаваща диета.

Последна редакция: ср, 21 окт 2009, 20:49 от Вери

# 40
  • Мнения: 129
Много полезна тема. Peace  Чета от доста време за суровоядството, но все още не съм готова да започна. А много бих желала.  Към Вери и dodyniki :  Може ли да споделите, как вие лично добивате кълновете в домашни условия?

# 41
  • Мнения: 2 652
Вери, а соевото мляко защо не е сурово? Тези млека ядкови в кутии, които се продават читави ли са? В повече ми идва непрекъснато да правя.

# 42
  • Мнения: 1 394
Много полезна тема. Peace  Чета от доста време за суровоядството, но все още не съм готова да започна. А много бих желала.  Към Вери и dodyniki :  Може ли да споделите, как вие лично добивате кълновете в домашни условия?
В магазините на щандовете за здравословни храни се продават пшеница,овес,ръж,леща,люцерна за покълване/поне тези съм купувала аз/...На всеки етикет има указания как се покълват семената.Можеш да покълнеш всичко-боб,царевица,грах,слънчоглед,соя....каквото с сетиш.Аз ги слагам в гевгир покрит с марля.Така не се задържа водата и не се вмирисват семената.Мокря ги сутрин и вечер и ги държа на тъмно.Житните за три дни са готови.Аз не отделям кълновете, ги ям направо със семенцата./те омекват и житото може да се дъвче-страшно вкусно и ароматно е/Добавям ги към салати обикновено.В зависимост от това какво ще покълваш кълновете са 2-3-4-5 см....Най-добре е както ти казах в гевгир.Ако е много топло у вас и няма къде да ги сложиш на тъмно и хладно-може в хладилника.Лятото там ги правя,че се вмирисват от горещината.
Да добавя-не съм пълен суровоядец.Два -три пъти в месеца си хапвам и готвенко ,но мога да заявя,че 90% от храната,която консумирам е сурова растителна.10% се падат на млякото,сиренето,яйцата и готвенкото  Rolling Eyes...Е нищо не е,като се има предвид,че ги ям много рядко.Иначе в началото пробвах около месец само на суровоядство и много добре ми се отрази. Peace

# 43
  • Мнения: 129
Мерси много за информацията  Peace  А 2, 3,4  см  не са  ли много?  Thinking  Четох  , че се препоръчва кълновете да са най-много 1-2 мм/максимум!/, защото точно когато покълва  е най-силен жизнения процес на семенцето и точно тогава трябва  да се консумират.  newsm78

# 44
  • Мнения: 4 392
Мерси много за информацията  Peace  А 2, 3,4  см  не са  ли много?  Thinking  Четох  , че се препоръчва кълновете да са най-много 1-2 мм/максимум!/, защото точно когато покълва  е най-силен жизнения процес на семенцето и точно тогава трябва  да се консумират.  newsm78

Зависи за какви семена става дума. При житните оптимумът наистина е 1-2 мм, но при люцерната - 3-4 см.

Общи условия

Активация на акаунт