Рецепти за тутманик?

  • 36 952
  • 33
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, кажете как правите тутманик. Дайте снимки и начин на приготвяне! Благодаря.

# 1
  • Мнения: 22 867
Ето две много вкусни неща:

Завъртяна пита

Тутманик на Милица Божинова В темата има още рецепти.

# 2
# 3
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Ето едно предложение и от мен http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.msg9929092#msg9929092

# 4
  • Мнения: 207
Запис  за да следя темата

# 5
# 6
  • Мнения: 4 916
Горещо препоръчвам тутманика на TheNMaster - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389900.msg11349152#msg11349152
Става страхотен - правила съм го дори във формички за мъфини  Peace

# 7
  • Мнения: 5 001
argun   Hug Благодаря за милите думи!


А ако искате мурзелив тутманик...Просто разбърквате 3 яйца ,2 кофички кисело мляко,1 к.ч. олио,около 500 гр. намачкано сирене, брашно колкото да стане кексово тесто и 1 пакетче бакпулвер.Изсипвате в намазнена тавичка(или постилате в тавата хартия за печене) и печете до готовност.

# 8
# 9
  • Мнения: 1 798
Pety,тази рецепта е една от най- сполучливите които съм правила.
Благодаря ти  bouquet

# 10
  • Мнения: 1 176
Ето две много вкусни неща:

Завъртяна пита

Тутманик на Милица Божинова В темата има още рецепти.

Тутманикът на Милица съм го правила и много ми хареса.
Обаче тая завъртяна пита ей сега ми завъртя главата  Laughing. Ще се прави непременно.

# 11
  • Мнения: 7 418
  Още един глас за тази рецепта на Пети!Разкошен Тутманик! Hug

# 12
  • Мнения: 1 777
Деликейт и Селма радвам се ,че ви е харесал. Heart Eyes

# 13
  • Мнения: 3 825
Тутманик правя така
-тесто от машнната за хляб, дозата за 750 гр.
Тестото се разделя на две, тази доза е за тавата на фурната, тези квадратните.
Разточва се едната кора и се поставя отдолу,в намаслена тавичка, естествено,  плънката е от най-много 3 яйца, това е тайната на този тутманик, предадена ми от свекървата, идеята е да не стане много течна плънката, сирене и кашкавал за лукс, ако имате, от горе другата кора.
Нарязва се на квадрати , 6х6 поне, и във всеки разрез се поставя масло, замръзнало, за да се реже лесно.

# 14
  • Мнения: 626
argun   Hug Благодаря за милите думи!


А ако искате мурзелив тутманик...Просто разбърквате 3 яйца ,2 кофички кисело мляко,1 к.ч. олио,около 500 гр. намачкано сирене, брашно колкото да стане кексово тесто и 1 пакетче бакпулвер.Изсипвате в намазнена тавичка(или постилате в тавата хартия за печене) и печете до готовност.


И аз го правя така , много ми харесва . Другите варианти са ми някак по-сухи .

Общи условия

Активация на акаунт