Рецепти за тутманик?

  • 36 963
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 167
Една от мамите беше споменала за тутманик от грис. Не намирам рецептата, някой знае ли я?

# 16
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравей Margafuci,

преди година попаднах на форума gotvete s men и това беше първата рецепта ( на сладка хапка), която опитах от там. Оказа се невероятно вкусен тутманик и стана любим вкъщи.

Ето и снимка от моя тутманик по тази рецепта.

 

А това е линка към рецептата:  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg3357.html#msg3357

Аз меся тестото малко по-меко и затова формите се разливат, но пък тутманика става невероятно пухкав и вкусен.

Разгледах  линковете и на другите момичета, които са ти писали и виждам че е крайно време да опитам и други рецепти.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 15:27 от Venetta

# 17
  • Мнения: 804
Ето и моята рецепта:
В 200мл топла вода слагам 1/2 пакетче мая и 1с.л. захар.Като шупне добавям 2-3с.л.сол,2 яйца,1ч.ч.кисело мляко и започвам да замесвам тестото.Като втаса го разделям на три топки, с намазнени ръце раздърпвам на кора първата топка,поливам леко с олио,натрошавам сирене и слагам втората кора,процедирам по същият начин като при първата кора,следва и третата кора.Завивам на руло,като издърпвам по дължина рулото.Режа на парчета около 3-4пръстта дебелина и обръщам с разреза нагоре в намазнена тава,става като цвете или слънце,кой както го знае.Пека на 250 градуса до готовност,мажа с масло и оставям още за 5минути във фурната.Ето го.
http://media.snimka.bg/4017/014288433.jpg

# 18
  • На ръба..
  • Мнения: 2 124
След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

# 19
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.

# 20
  • На ръба..
  • Мнения: 2 124


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.

Ясно, а после в студена фурна или?

# 21
  • Мнения: 804
Тестото се проверява най-лесно с пръст,че е втасало - образувалата се вдлъбнатинка от пръста се изпълва отново,или като удвои обема си.След като се формира тутманика аз го пека в предварително загрята фурна.

# 22
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728


След като омесите тестото колко време го оставяте да втаса?

Това зависи от температурата при която втасва. Аз го покривам добре и го оставям около 50-60 минути. По принцип, щом тестото стане два пъти по-голямо е готово.

Като втаса веднаж го оформям и го слагам във фурната при около 25°C за 20-30 минути и след това я увеличавам на 180°. При някои фурни  са необходими обаче най-малко 200°C, за да се изпече добре.

# 23
  • На ръба..
  • Мнения: 2 124
Благодаря ви.

# 24
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
Харесах си рецептата на TheNMaster , аз също мисля да го направя във формички за мъфини  Hug

# 25
  • София
  • Мнения: 570
Margafuci, изпробва ли вече някоя от рецептите?
И аз съм се наканила да направя тутманик, но все още събирам мнения и рецепти.

# 26
  • София
  • Мнения: 387
Не съм още, но ще пробвам скоро!

# 27
  • Мнения: 1 176

Преди няколко дни я правих и много ни хареса.

Скоро ще пробвам и тутманикът на Pety - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

# 28
  • Мнения: 166

Преди няколко дни я правих и много ни хареса.

Скоро ще пробвам и тутманикът на Pety - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286

И аз я правих завъртяната пита и стана мнооооого вкусна:)

# 29
  • Мнения: 592
TheNMaster  - моля те  би ли написала с точност твоята рецепта за тутманик в машина за хляб. Аз съм новак и искам всичко точно за де не объркам нещо. Всъщност от твоята рецепта не разбрах брашното колко е и за това те моля да я публикуваш пак Praynig

Общи условия

Активация на акаунт