Ежедневно готвене за много хора - съвети и идеи?

  • 21 457
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
netty77 , ориза ,без значение бланширан или не,готвя почти по един и същи начин: Запържвам глава лук,добавям ориза,обърквам хубаво да се омасли и започвам да доливам вода ,на порции. В смисъл,наливам 1 чаша,чакам ориза да я поеме,наливам следващата.Метода на приготвяне на ризото.Течността се слага на части.
А за яденето на ориз според мен си е до човека.И аз познавам хора,които не го приемат като основно ядене.Но за моето семейство не е проблем.Правила съм ориз с гъби,ориз със скариди, ориз с чушки, като зеленчуците /скаридите/ запържвам отделно и добавям после към готовия ориз.

Май не видях като предложение зеле-сега му е сезона и може да се приготвя със всичко почти.
Зеле с месо,зеле с пилешко, постно,зеле с ориз...
Моят баща например много обича комбинацията зеле със фасул,сварен отделно.

# 16
  • Мнения: 113
Много ми позната тази история, при мене обаче все искаха мръвчица да има. Както вече е казано по-горе доста съвети...купи си гювеч!

# 17
  • там край реката
  • Мнения: 104
Аз имам една идея която е бърза и вкусна-палнени пиперки с ориз и кайма но вместо да ги пълня ги нарязвам и ги слагам при ориза и каймата да се задушават на тих огън,това ми дойде като идея,защото мъжът ми ядеше само плънката.

# 18
  • Мнения: 80
На същия принцип една позната готви "сърми в отпуска".

Общи условия

Активация на акаунт