Каква мазнина за фритюрник използвате?

  • 14 498
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 12 562
Ползвам си обикновено олио, защото освен картофи пържим и тиквички и патладжани.

# 16
  • Мнения: 800
Ползвам олио слънчогледово - картофи не мога да пържа на тиган, нито тиквички (много са си хрупкави даже). Сигурно е много вредно, но пък е вкусно, а не можем да ядем само полезни неща и предпочитам аз да си изпържа картофите в къщи, вместо в ресторанта да ям картофки от сигурно 20-тото пържене на олиото. Когато дойде време за миене - изсипвам олиото, намазвам с Медикс и на следващият ден се измива лесно.

# 17
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 593
Сигурно от година дори не си знам фритюрника къде съм го прибрала. Преди обаче доста редовно го ползвах. Предимно с обикновено олио.

За миенето- изсипвам мазнината. Загравям фритюрника 1-2 пъти, пълен с вода, с разтворен препарат в нея( обезмаслител някакъв- Медикс, Меглио). Наслояването после пада много лесно. Още 1-2 пъти загрявам фритюрника с чиста вода след това и е готов.

# 18
  • Варна
  • Мнения: 25 327
Въх, златна си Hug Така ще пробвам и аз, че скоро ще дойде време за чистене.

# 19
  • Мнения: 9 776
Миналата седмица си купих нов фритюрник и го напълних с обикновено олио. Сефтосах го точно с картофи и станаха хрупкави. Според мен това зависи и от картофите Wink.

# 20
  • Варна
  • Мнения: 25 327
Определено зависи от и картофите.

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 441
Банбинка, да те попитам това нерафинирано олио слагаш ли го във фритюрника?И аз зная че е много зравословно, но веднъж взех и никой не искаше да го ползва , защото вкусът му беше много гаден .Дори и на мен не ми хареса.Не мога да си представя тогава какъв ще е вкусът на картофите с него.Дали да експериментирам в тиган , за да не ми се наложи после да изхвърлям и олиото и картофите.Мисля ,че е най-безопасно със зехтин,но не съм пробвала и е много скъп за  целта.

# 22
  • Мнения: 2 270
С тази тема ме подсетихте за фритюрника Laughing вчера го измих (мия го с Медикс, като го загрявам за малко) и сега съм в чуденка за мазнината - до сега съм използвала винаги слънчогледово олио!

# 23
  • Мнения: 245
В магазина, кот който пазаруван и ми е наблизо има само на Бела, и понеже никой не споменава нищо за това масло, се въздържах.
Къде купувате от това на Видона? Дали да ходя до Billa или Метро? В сайта четох добри неща за него, то било Палмолеина - течната и по-качествена фракция на палмовото масло. Освен това от всички видове олио купувам Папас, което те произвеждат.

# 24
  • Мнения: 171
....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy

Тези, които се разглобяват, се мият много лесно  Peace

# 25
  • Мнения: 1 715
Ползвам обикновено слънчогледово олио.

....в тоя ред на мисли..... да подхващам ли и как се мие това чудо- фритюрника? Close ooooh! Joy

Тези, които се разглобяват, се мият много лесно  Peace
Аз съм хвърлила око на този
Вместимост / обем: 1,5KG ПРОДУКТ
Мощност: 1800W
Терморегулатор: 2.2L МАЗНИНА
Други: ЕЛЕКТРОНЕН ТАЙМЕР
Функции: МИЕЩ СЕ ФИЛТЪР
Други: ПРОЗОРЕЦ ЗА НАБЛЮДЕНИЕ НА ПРОЦЕСА
Таймер: РАЗГЛОБЯЕМ ТЕФЛОНОВ КАЗАН
Други: ТЕРМОИЗОЛИРАН КОРПУС

Вътрешната част в която се сипва мазнината се изважда и може да се мие или на чешмата или в миялна.

# 26
  • София
  • Мнения: 227
ползвам само олио слънчогледово. и пържа винаги на отворен капак - за да са хрупкави картофките. ползвала съм веднъж палмово масло от била- не бяха лоши на вкус, но докато се пържат - миризмата е отвратителна. не знам защо. чела съм, че палмовото масло съдържа наситени мазнини - които човешкият организъм не може да преработва. а само ги трупа като подкожна мазнина. после се чудя що имам бричове. повече с палмово масло - никога. достатъчно ми е, че го ям в сиренето  Cry

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 387
Още ли има хора да използват този доказано вреден уред?! Пазете си здравето!

# 28
  • Мнения: 9 776
Още ли има хора да използват този доказано вреден уред?! Пазете си здравето!

О да bowuu. Даже ми е най-новата придобивка в кухнята. Предишният изгоря в един пожар Mr. Green.
Ами да ти кажа оня ден си пържих мекички в него и хич и не си мислех колко е вредно Laughing.

# 29
  • Мнения: 721
ох и аз не мога да се лиша от картофките, филенцата със сусам(тази вечер си хапнахме от тях), кордон блю и всичко останало което се приготвя лесно и бързо във фритюрника.

Общи условия

Активация на акаунт