Юфка?

  • 7 597
  • 11
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 45
Здравейте,

днес купих 2 пакета юфка - от тази изпечената, натрошена. Сега обаче се чудя какво да приготвя от нея, тъй като досега не съм правила нищо с такъв тип юфка. Дайте ми съвети.  Thinking

# 1
  • Мнения: 146
аз правя млечна баница
-слагам юфката в една тавичка с малко,много малко масло намазана
-запичам малко
-после сипвам предварително смесените
                            -яйца
                            -мляко
                            -захар
                            -ванилия
смес за крем карамел и запичам до готовност newsm10

# 2
  • Мнения: 2 126
Аз я правя винаги сварена със сирене и масло многоя харесват децата така,а и ние.Също може да се направи баница с тази юфка като я разстелеш в тавичка и залееш със смес от кисело мляко яйца и сирене Peace
Купувала съм опаковки на които има по 3-4 рецепти на пакета написани,една помня че беше за щрудел с ябълки Grinning

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 45
супер! значи ще направя едниния пакет със сирене, другия със захар. Много ви благодаря!  Hug

# 4
  • Мнения: 652
Юфката е с много по-интересен вкус, отклкто обикновените макарони. Тази година - за мерака ей така, си приготвихме домащна юфка. Мога да дам рецептата, ако има интерес.
Но освен класическия начин - сварена, със сирене и захар, като млечна баница, може да се приготвя мусака, щрудели...фантазия да имаш.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 45
даа, ще се развам да ми дадеш рецептата, а и други рецепти какво може да се приготви с нея.    Praynig

# 6
  • Vienna
  • Мнения: 261
Юфката е с много по-интересен вкус, отклкто обикновените макарони. Тази година - за мерака ей така, си приготвихме домащна юфка. Мога да дам рецептата, ако има интерес.
Но освен класическия начин - сварена, със сирене и захар, като млечна баница, може да се приготвя мусака, щрудели...фантазия да имаш.
Голям интересІ

# 7
  • Мнения: 433
Писах в една друга тема,но и тук ще повторя. Peace
Аз правя лазаня:

Купувам два пакета домашна юфка.В тавичка изсипвам единия,хубаво да се покрие дъното.Приготвям сос:първо запържвам 1 глава кромид лук в малко олио.Разбивам 2 пак.кайма с малко водичка/може и друг колбас да се сложи/.Като поомекне лука изсипвам и нея при лука.През цялото време се бърка.Добавям 1 буркан домати/може от големите-500гр.,или от по-малките,/без значение дали е дом.пюре или млени домати.След това слагам кис.краставички,гъби.маслини,подправки и чесън.Като поври соса го изсипвам в тавата и отгоре слагам и втория пакет юфка.Заливам с 1,2л./литър и двеста/прясно мляко и 200мл. вода.Пече се около половин час на 250градуса.Поръсва се с кашкавал и се слага обратно във фурната,докато кашкавала стане златистокафяв.

# 8
  • Мнения: 3 456
Аз я правя винаги сварена със сирене и масло .
И аз така я правя. Мъжът ми много я обичантака и баба му ни прави юфка.

# 9
  • Мнения: 652
Ето рецептата за юфката, ще я напиша малко набързо, за което се извинявам. Искам да предупредя, че е за голямо количество - около 2 средно големи торби. За жалост не я премерих колко кг е. Но е доста. Естествено приготвянето и отнема поне половин ден. Знаещите и можещите предпочитат да приготвят юфката в горещо време - корите трябва да подсъхнат. Като начало си подгответе голям плот за месенето и разточването. Отделно покриите с чаршаф или платно някакво  широко място - маси, легло. Там трябва да се разстилат корите, за да подсъхнат.
За рецептата ще трябват:
20 яйца
1 литър мляко
1 чч грис
сол на вкус - лъжичка-две.
Брашно колкото поеме - приблизително 3 кг.
Замесва се тесто, взема се топка колкото юмрук и се разточва кора. Тя се оставя ву платно, за да подсъхне. Това се повтаря, докато свърши тестото. Мувременно, подсъхналите кори се сгъват на 3 (пък ако ви е удобно, може и да не ги сгъвате) и режете с остър нож на ленти. Те се изпичат в гореща фурна до порозовяване.  Става много весело, защото е хубаво да сте поне 2 души - за сам човек е трудно да точи, реже и пече едновременно, последното става много бързо. Всичко е в брашно, компанията ако е голяма има смях и клюки и с нещо за пийване...
Изпечената юфка е добре да се съхранява в платнени торби. Но имайте предвид, че се ръси брашно.
Може да пресменетнете и пригодите рецептата за по-малко количество.
Да ви е сладко!

# 10
  • Мнения: 2 126
Писах в една друга тема,но и тук ще повторя. Peace
Аз правя лазаня:

Купувам два пакета домашна юфка.В.....................
Toва звучи интеерсно,ще пробвам Peace

Тази сутрин направих на децата точно такава юфка,но пълнозърнеста.За първи път правя пълнозърнеста,много им хареса с масълце и сирене естествено Peace

# 11
  • Sofia
  • Мнения: 45
супер! много се запалих. утре ще пробвам да направя нещо с юфката, а после може и домашна да направя  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт