Трапезата за Бъдни вечер-2

  • 46 060
  • 234
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 499
Миналата Коледа за пръв път правих тези пълнени сухи чушки...станаха страхотни...Купих ги от кварталния плод-зеленчук. Продават се в найлонови пликчета, не помня по колко бройки върте, но бяха едни такива подозрително малки и сухи. Казаха ми, че преди готвене се киснат в гореща вода известно време...След това като станаха едни големи...да им се неначудиш чак Joy
Ние си имаме домашно сушени чушки. Напълнени, са страхотни!

# 46
  • Мнения: 5 001
Содена питка с късмети (слагам паричка, копче и "дренче")
А копчето за какво се слага?  Laughing

# 47
  • София
  • Мнения: 1 209
#Crazy Joyстрашна комбинация                                                                                                                                                   

 
•   Орехи с чесън и мед
 После всеки потапя по 1 хапка от погачата в меда с чесън и орехи, това се прави за да избягат болестите.

 Бъркоч с чесън, мед и орехи в един съд ли се прави? Питам сериозно, защото обичам кулинарни извращения, но това ми идва в повече.



Някой ще каже ли рецептата за меда с чесъна и орехите? Simple Smile

# 48
  • Мнения: 2 142
Някога баба правеше така. Слагаше в содената питка паричка, копче и дренче. Паричката за късмет, копчето за имот и работа, а дренчето, ясно- здраве.

# 49
  • Мнения: 5 001
Ааааа,ясно!  Laughing
Мерси Мишел-че Hug

За паричката и дренчето-ясно....Ама Копчето изобщо не вдянах за какво се слага  hahaha
Различни области-различни обичаи.....Интересно ми стана ,затова попитах.

# 50
  • Мнения: 2 142
Честно казано странен е обичая, но пък децата така се радват, пък и ние, като ни се падне късметче  Laughing

# 51
  • Мнения: 3 478
Мерсаж, ще гледам в Билла, тъкмо отварят нов до нас. На пазара ни със сигурност няма за късмет. Друг път като че ли съм виждала, ама ей сега точно като ми трябват и няма. Баба ми правеше на времето, ама няма вече.

# 52
  • Мнения: 168
и аз да се запиша да следя, че май тази година за първи път ще ми се наложи да правя сама трапезата за бъдни вечер  bowuu

# 53
  • Бургас
  • Мнения: 1 274
Пипкаво си е,защото са доста неща , а пък пусто все гледам да е вкусно,че моите не са по постното.

# 54
  • Далечният изток
  • Мнения: 15 147


Тази година, ще направя заскрежени ядки. Миналата годи направих такива и страшно ги харесаха всички



МИШЕЛ, би ли споделила как ги правиш, моля?  bouquet 

# 55
  • Мнения: 59
Дааа,
заскрежени ядки.
моля дай рецептата. Praynig
Всяка година все едно и също,
не знам защо,но тъкмо се замислих, няма ли да изкочи нещо различно и хоп,заскрежени ядки.

# 56
  • под тепетата
  • Мнения: 9 445
 TheNMaster , дай моля те приблизителни пропорции на брашно/ вода и колко бакпулвер за питката!

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 17:48 от bilqna_69

# 57
  • Мнения: 6 713
TheNMaster , дай моля те приблизителни пропорции на брашно/ вода за питката с бакпулвер!

Това е питката, която се приготвя за Бъдни вечер, нали? И аз се нареждам на опашката. Praynig Mr. Green

# 58
  • Мнения: 914
На Бъдни вечер винаги ядем на земята ( е, не върху слама, защото няма откъде да я намерим ), а менюто е ясно
-содена питка с паричка
-пълнени чушки с боб
-пълнени чушки с ориз
-лозови сарми с ориз
-зелеви сарми с ориз
-тиквеник
-плодове
-мед
-орехи
Естествено не всичко приготвям сама, сармите специално ги купувам, защото са ми трудни за правене, а тази година мисля и тиквеника да е купен, аз само да го изпека.

# 59
  • Мнения: 81
Момичета да ви кажа, че на пазара на Чаталджа/Варна/ продават сушени чушки - 6лв. връзката с 10 чушки.

Общи условия

Активация на акаунт