Отговори
# 15
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 726
Шани, честита фурна! Със здраве да си готвиш в нея.
Нямаш ли книжка с описание? Моята е Горение и имам таблици за печене с нивата, отделните функции и времетраене за различните неща - тестени с плодове и без, меса, риба, грил функции.
Аз си отварям непрекъснато и си чета указанията. Питай продавачите, трябва да има книжка.
иначе - ще помагаме за конкретните неща като тръгнеш да печеш!  Laughing

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
мерси, момичета...   bouquet
Аз толкоз исках нова и хубава фурна, че моята стара никаква я нямаше... а сега какво, провал и то пълен.

Филипс-Уърпул е фурната.
Има 3-4 (дали не са и 5) нива и доста функции за печене.

Нямам книжка, фурната не е чисто нова. Изпадна ми изгодна оферта и я купих.

# 17
  • София
  • Мнения: 12 555
мерси, момичета...   bouquet
Аз толкоз исках нова и хубава фурна, че моята стара никаква я нямаше... а сега какво, провал и то пълен.

Филипс-Уърпул е фурната.
Има 3-4 (дали не са и 5) нива и доста функции за печене.

Нямам книжка, фурната не е чисто нова. Изпадна ми изгодна оферта и я купих.

Шани - аз съм с Горение. Виж в Гуглето по принцип има инструкции на всякакви модели.

# 18
  • Мнения: 1 111
и да си задам въпроса от предишната тема, който остана не отговорен - за питката Слънце
някой може ли да покаже снимка на готова питка как изглежда  и като се реже тестото - не се реже до края на стената н атавата, така ли....

# 19
  • Мнения: 22 867
и да си задам въпроса от предишната тема, който остана не отговорен - за питката Слънце
някой може ли да покаже снимка на готова питка как изглежда  и като се реже тестото - не се реже до края на стената н атавата, така ли....

Не знам точно кое "Слънце" имаш предвид, но ето ти една  питка Слънце стъпка по стъпка от Танита.   bouquet

Друг вариант

# 20
  • Мнения: 9 144
мерси, момичета...   bouquet
Аз толкоз исках нова и хубава фурна, че моята стара никаква я нямаше... а сега какво, провал и то пълен.

Филипс-Уърпул е фурната.
Има 3-4 (дали не са и 5) нива и доста функции за печене.

Нямам книжка, фурната не е чисто нова. Изпадна ми изгодна оферта и я купих.

Шани, при мен беше същия случай, изгодна цена, чудесна печка с много функции.... Така и не намерих нищо, което да прочета. С опитване се получи; най-много три тави да заминаха на боклука, не повече  Peace

докато приготвях плънката за тиквеник, установих, че ми е малко тиквата. Ако добавя настъргани ябълки, ще стане ли добре? Щруделник някакъв Simple Smile

Тити, ще стане  Peace  Но ако ти е твърда тиквата, задуши я малко, че ябълките са по-крехки.

Някой по-назад питаше за крем карамел  newsm78 newsm78
Аз го правя като тази рецепта за Крем карамел, чудесен е  Peace

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 23:31 от пеп-4o

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
най-много три тави да заминаха на боклука, не повече  Peace


хехехехеееееееее, дано да са само 3   bouquet

# 22
  • Мнения: 1 236
има ли други форми за донъти освен този уред (който като гледам май ще се поръчва), те могат ли да се пекат във фурна?

Не ти е необходима форма, замесва се тесто, изрязват се "гевречета" и се пържат в повечко олио. Може да се направят кръгли тип "питки", в които да се сложи сладко  Heart Eyes

100г захар
100г заквасена сметана или кисело мляко
1 бакпулвер
1 чл сода бикарбонат
340г брашно
1\2 чл сол
1\4 чл канела
60г масло
2 яйца

Яйцата се разбиват със захарта на пяна, добавя се сметаната\млякото. Смесват се брашното със содата, бакпулвера, солта и канелата. След това двете смеси се комбинират в купа, да се получи лепкаво тесто. Тестото се прехвърля върху набрашнена повърхност и се меси да стане меко и гладко. Ако е необходимо може да се добавя по малко брашно.
Разточва се на дебелина  половин или 1см, изрязват се кръгчета с чаша, вътре се прави дупка с помощта на капачка. Оставят се за 15мин върху пекарска хартия. Пържат в голямо количество сгорещено олио, до златисто, след което се оставят да се отцедят върху салфетка. Ръсят се със захар и канела.
Най-лесно е да ги покриете със захар като ги сложите в хартиен плик заедно със захар и канела, затворите добре плика и раздрусате всичко да се омеша добре.
* Температурата за олиото се проверява като пуснете вътре кубче хляб - кубчето трябва да се запържи до златисто за една минута. Ако стане по-бързо, значи олиото ви е твърде горещо. Ако стане за по-бавно, значи котлона ви е твърде слаб.

# 23
  • Мнения: 130
Благодаря за рецептата за питка за моето проходило момченце!   bouquet
За първи път в живота си меся питка,но повода и резултата си струваше!
Ето как се получи.





Благодаря Ви от сърце!

# 24
  • Мнения: 9 144
Кремче Ванилия, донътите се пекат в този уред, а това което ти пишеш се пържи.
Т.е. почти става на казанлъшки понички. С малката разлика, че за казанлъшките понички има специален пош или машина за по-големи количества и тестото е много рядко, не става за точене, като за другите понички.

# 25
  • София
  • Мнения: 1 341




Беборина, много хубава погача е станала, но аз бих си "хапнала" малко босото краче....

# 26
  • Мнения: 1 236
Кремче Ванилия, донътите се пекат в този уред,

 Naughty Този уред е само за улеснение на домакините. Също както и рецептата за бърканата пица - само за улеснение.

http://www.youtube.com/watch?v=9byJGfFnAXM

http://www.youtube.com/watch?v=V7yEkiF8LFA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=bITguiRnA-c


 Grinning Peace


Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 01:22 от Кремче Ванилия

# 27
  • Мнения: 9 144
еееее Кремче, бива ли такива линкове рано сутрин  Crazy Crazy

В крайна сметка всичките тия понички са като нашенските казанлъшки понички.
Явно малката машинка за печене е за улеснение, но пък ще има разлика във вкуса на печените и пържените  newsm78 newsm78 освен в калориите.

# 28
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Момичета, може ли изпитана рецепта за торта Гараш?

# 29
  • Мнения: 490
да си задам и аз моят въпрос защото несъм наясно, искам да опек апитка ,а нямам яйца дали ще стане без яйце? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт