Мечтали ли сте.......... за ресторант?!

  • 4 593
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 54
Беше ми мечта , осъществих я, но разочарованието беше пълно . През такива неща  съм минала и видяла , че книга мога да напиша . Това , че се разочаровах , обаче не значи че съжалявам , опита който придобих от реализирането ми на точно тази мечта е безценен. Иначе и аз обичам да готвя , с фантазия....действа ми много успокоително .

# 31
  • Мнения: 132
Беше ми мечта , осъществих я, но разочарованието беше пълно . През такива неща  съм минала и видяла , че книга мога да напиша . Това , че се разочаровах , обаче не значи че съжалявам , опита който придобих от реализирането ми на точно тази мечта е безценен. Иначе и аз обичам да готвя , с фантазия....действа ми много успокоително .

Моля те сподели какво те сполетя?  Sad
А да споделя с вас, днес гледат по бтв-то, как някакъв мъж правел малък ресторант, с няколко масички, в който като се влиза все едно се визало в кухнята на баба! Simple Smile Идеята много ми хареса, та затова реших да я споделя с вас. Grinning

# 32
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Само като видя какви са технологичните изисквания за ресторант и ми се изпарява желанието.
А при научаването на цените за оборудване - настръхвам.
Словосъчетания като "Система за самоконтрол" и ХАСП направо ме смразяват.
РИОКОЗ, Кметство, НАП и т.н. - малка част, където ще висим, вместо да готвим...
Иначе и аз мечтая...

# 33
  • Мнения: 17
Искам само да кажа ,че да мечтаеш е едно но да имаш или работиш в ресторант друго.
Аз работех в няколко кухни и сега се занимавам пак но по рядко и честно да ви кажа няма нищо общо с това да изпитваш удоволствие от готвенето по скоро чувствата са отрицателни.И поздравявам всички които не се страхуват да проявяват фантазия и творчество в кухнята +удоволствие това вече е готвене.С рецепти всеки може а ресторантите са просто машини за пари.

# 34
  • Germany
  • Мнения: 1 581
Мечтая, но предпочитам да остане мечта...
А иначе имам познат, който дойде от Канада точно с такива мечти - направи супер уютно и уникално малко ресторантче - с карирани покривки и перденца, със старите бюфети на прабаба му, с красиво аранжираните туршии, с няколко, но уникално вкусни и поднесени перфектно ястия, с уникални рецепти за мариновани патладжани и червено цвекло, с най-хубавата френска лучена супа, или чили, които съм яла, изобщо...мечта в действие. Обаче...аз и мъжът ми май бяхме единствените му ценители - нямаше ден, без да ме изненадат с нещо вкусно. Повечето българи се стресират от такава обстановка - не са свикнали да им е уютно. Та въртя, сука нашият приятел, не издържа - накрая даде под наем ресторантчето, вече готвят супа топчета и цаца - пълно е, но ние не ходим... Мечтая един ден ценителите да са повече от плюскачите  Grinning.

# 35
  • Мнения: X
Даа,мечти.   Grinning
Това ,което искам аз,няма как да стане в Бг.Както казва kovatcheva, тук почти няма кой да оцени естетиката,финеса,разнообразието,екзотиката на мястото и кухнята.
А да не говорим да печелиш от нещо подобно...
Гледам по Фиеста тв предаванията "Откриването предстои"....направо ми настръхват косите.А там става въпрос за уредени държави ,не като хаоса ,в който ние живеем...а и предполагам не дават всички перипетии и неприятности ,с които се сблъсква един такъв ...смелчага.   Laughing
А и аз не бих могла с месеци да готвя едно и също...ужасно отегчително е.Изнервям се ,ако трябва в къщи да повторя едно и също ядене два пъти в месеца,а всеки ден да готвя едно и също... цялото удоволствие отива по дяволите.

Ако имам пари ,от които да живея и такива,които да вложа, бих си направила една минипекарна , за печива,сладкиши и торти.Просто за да имам мое си място,където да творя и да радвам хората. Огромно удоволствие е да видиш как хората се радват като деца на специална торта ,например...и може би от факта, че е направена точно за тях,така ,както са си я представяли...

А конвейрното хранене и готвене в ресторантите е всичко друго ,но не и удоволствие.
Често казвам на половинката,че искам да отида в заведение,където да ми предложат нещо ново, нещо различно от скара,шопска салата,замразени пържени хапки...
Ами няма...поне аз не съм попадала ...

# 36
  • Мнения: 27 524
О, да, много даже  Blush Отдавна. Мечтая за малък, гастрономически ресторант, със засукани, скъпи и изчекнати ястия. За любители на изисканата кухня, за бавно ядене с цел наслада.  Simple Smile Ще стане  Flutter Но не в Брюксел, а нейде в по-малък град ще е  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 11 747
Цитат
искам да отида в заведение,където да ми предложат нещо ново, нещо различно от скара,шопска салата,замразени пържени хапки...

ей това е! Няма търсене ли, не знам, но не се предлага друго.

# 38
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 152
В Сф имаше едни ресторант (не знам дали още функционира по същия начин, не съм ходила наистина отдавна), тип италиански, в който нямаше меню. Идваше келнерът и казваше какво могат да предложат с наличните продукти. Беше интересна и иновативна идея. Но и леко стряскаща донякъде. Никога не знаеш какво ще ти поднесат  Rolling Eyes

# 39
  • Мнения: 11 747
Интересно звучи, Умма, но наистина ми се струва стряскащо. Все пак трябва да са написани някакви неща, дори да са различни всеки ден  Thinking  Също трябва да си има цени.  Аз не обичам като ми дойдат с един тефтер и ми изредят, че има кебапчета, кюфтета.... поръчваш си и накрая като дойде сметката - тройна. Дразни ме да слагат цени според преценка на клиента - колко голям балък е тоя...  Ох, то изобщо като се тръгне с печалбарския подход...

Аз съм запозната с евентуалните неволи за начинанието 'ресторант'. За работата в кухнята, като производство - също. Затова и уточних, че си говорим за мечти. На практика е съвсем друго - ясно е. То е търговия, целта е да се печелят пари, не е изкуство.

# 40
  • Мнения: X
В Сф имаше едни ресторант (не знам дали още функционира по същия начин, не съм ходила наистина отдавна), тип италиански, в който нямаше меню. Идваше келнерът и казваше какво могат да предложат с наличните продукти. Беше интересна и иновативна идея. Но и леко стряскаща донякъде. Никога не знаеш какво ще ти поднесат Rolling Eyes
Ами мен точно това би ме провокирало...да не ми пише в менюто "Пиле еди какво си"  ,  "Салата със..."   .Ако на мен ми кажат "Днес в заведениета има телешко месо,еленско, зеленчуци- такива и такива...."  определено бих дала идея какво да ми приготвят.А защо не и да ме изненадат!
Аз лично съм склонна на невероятни експерименти в кухнята,и като начин на готвене, и като съчетание на продукти.
Някой опитвал ли е салата от диня и сирене?Но със солени подправки,а не като десерт?  Невероятно е!
Или ...неотдавна четох някъде ,че някакъв известен готвач /не му помня името/ във Франция постигнал фурор със ...Сладолед с черен пипер.
Вярно,че малко хора са готови на подобни експерименти,но аз бих готвила именно за такъв тип ценители и експериментатори.

# 41
  • Мнения: 65
Ох, това ми е мечтата. Страхотни идеи имам. Дори за интериора.
Дано не си остане само мечта.....

# 42
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Пина, твоя пост #27 все едно аз съм го писала  Laughing ...
Много мечтая и аз, но ме е страх да си разваля хубавото хоби, а и вдъхновението ми идва само като готвя за двама-трима най-близки  Grinning ...
В бг нищо не ми се започва защото знаете защо Peace, а и повечето продукти които използвам ги няма или не са пресни, а и няма къде да откривам нови продукти, което си е част от тръпката  Sunglasses ... В Канада е доста скъпо начинание, а и гледам стотици ресторанти и ресторантчета с различни кухни седят празни, всеки идва тук за да "успее" ooooh!, много е неприятно да ти пресекат ентусиазма разни кризи  Confused ...
Да си мечтаем тук и това е  Mr. Green ...
Пращайте повече снимки как си играете на главен готвач  Mr. Green, личните теми с рецепти са страхотно място за това, аз ви следя всички, да знаете ... Страхотни неща има там   bouquet ...

# 43
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Пина, твоя пост #27 все едно аз съм го писала  Laughing ... Чак ме заболя като си помисля колко ценна информация и идеи има събрани във твоята, моята и всички подобни глави, вместо в тези на готвачите и собственици на ресторанти  Laughing
Много мечтая и аз, но ме е страх да си разваля хубавото хоби, а и вдъхновението ми идва само като готвя за двама-трима най-близки  Grinning ...
В бг нищо не ми се започва защото знаете защо Peace, а и повечето продукти които използвам ги няма или не са пресни, а и няма къде да откривам нови продукти, което си е част от тръпката  Sunglasses ... В Канада е доста скъпо начинание, а и гледам стотици ресторанти и ресторантчета с различни кухни седят празни, всеки идва тук за да "успее" ooooh!, много е неприятно да ти пресекат ентусиазма разни кризи  Confused ...
Да си мечтаем тук и това е  Mr. Green ...
Пращайте повече снимки как си играете на главен готвач  Mr. Green, личните теми с рецепти са страхотно място за това, аз ви следя всички, да знаете ... Страхотни неща има там   bouquet ...

Общи условия

Активация на акаунт