Къде втасва тестото Ви?

  • 30 147
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 130
Втасвам тестото в тавичка покрита с кърпа във фурната на 50 градуса. В момента фурната ми е заета и се наложи да измисля друг начин: а именно на котлона сложих тавичка с вода да ври и върху нея съм сложила тавичката с тестото да втасва и като гледам добре се получава.

# 16
  • Мнения: 1 085
Загрявам микровълновата и пъхам тестото в купа, увита в кърпа.
Микровълновата е по - малка от другата фурна и втасва по - бързо  Peace

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 5 560
Слагам го колкото може по- близо до печката.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 312
 Не съм покривала с кърпа и фолио защото си мисля, че ще залепне тестото за тях- дали става така?
  Аз слагам със фурната на 50 градуса ,но винаги хваща кора,което не ми харесва. А майка ми прави направо баня като меси нещо/включва печки духалки,фурната и тестото втасва много хубаво. Но...трябва да се съблечеш гол..... Laughing

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 122
Аз си замесвам специално тесто за закуски, което замесва от вечерта, намазва се с олио и се слага в найлонова торбичка в хладилника.
На сутринта така хубаво си е втасало ще изкочи от пликчето.   chef

# 20
  • под тепетата
  • Мнения: 9 400
Ако е тесто с двойно втасване- първия път ми втасва задължително в купата на Тъпъруеър. Така не го мисля, не хваща кора, само си казва като е готово  Mr. Green. А скедващото след  оформяне -във фурната на 50 градуса отгоре и отдолу.

# 21
  • Мнения: 2 142
Преди когато имах микровълнова, тестото ми втасваше там, май само за това я ползвах. Добре завито месалче, без да я включвам, просто я ползвах за шкаф. Така има постоянна температура и решавам проблема с течението. Сега, правя същото с фурната, ако съм решила да втаса малко по-бързо, загрявам предварително на 50 . За второ втасване, когато наредя вече питката или въобще месеното в тавичката в която, ще се пече, втасва във фурната на 50гр. И после включвам на 180.
Има теста, които ми втасват в хладилника от предния ден, както е написала mezzatr

# 22
  • София
  • Мнения: 6 284
Преди когато имах микровълнова, тестото ми втасваше там, май само за това я ползвах. Добре завито месалче, без да я включвам, просто я ползвах за шкаф. Така има постоянна температура и решавам проблема с течението. Сега, правя същото с фурната, ако съм решила да втаса малко по-бързо, загрявам предварително на 50 . За второ втасване, когато наредя вече питката или въобще месеното в тавичката в която, ще се пече, втасва във фурната на 50гр. И после включвам на 180.

Абсолютно по същия начин действам и аз. Понякога, ако работи парното слагам купата с тестото до него, завита с кърпа. Вкъщи е около 20 градуса. Само за козунаците затоплам кухнята хубаво, но тестото ми втасва в миковълновата за всеки случай.

# 23
  • Мнения: 310
Аз използвам микровълновата за втасване и става много бързо и сполучливо включително и с козунаците  нямам провал.
Като си замеся тестото го намазвам с олио пъхам го в една найлонова торбичка и в микровълновата, включвам я на възможно най-ниската степен за около 2-3 минутки и то си стои там на топличко след 15 минутки примерно проверявам, отварям вратичката да видя дали му е топличко и някой път се е налагало пак да я пусна за 2-3 минутки на най-ниска степен. Много бързо втасва така  Peace

# 24
  • Мнения: 121
Моето тесто втасва на всевъзможни места Laughing Понякога го слагам пред включена духалка, понякога го слагам до камината (когато е запалена), понякога на 50 градуса във фурната. Когато му е първо втасване, винаги го намазвам с мазнина и го завивам с мокра кърпа. Не ми е залепвало за кърпата и не ми се е образувала коричка.

# 25
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Майка ми го слага на акумулиращата печка Laughing (аз нали не мога да меся  Rolling Eyes )

# 26
  • Мнения: 4
Аз слагам тестото омазано в олио в по- голям найлонов плик увивам плътно и стягам отвора. Вързопчето поставям в в съд с топла вода с отвора на плика извън съда. Водата е топла колкото да си държа ръката без проблем, и докато изстине - тестото е втасало и се е надигнало над водата.  Grinning

# 27
  • София
  • Мнения: 18 679
Във фурната. Ако ще премесвам и ме притеснява коричката, слагам капак или кърпа, а тестото намазвам с олио. Това обаче от години не се е налагало, защото меся в хлебопечката, там втасва веднъж, после го оформям на питка и слагам във фурната да втасва на 50 градуса. Хваща коричка така, но не ми пречи, после само мажа отгоре с яйце, ръся каквто ръся и мушкам за печене Peace

Интересно е това втасване на микровеле, ще го пробвам Peace

# 28
  • сусурлево
  • Мнения: 474
за втасване ако не е достатъчно топло в кухнята , майка ми го слага съда с тестото в друг с топла вода , аз пък използвам духалката  Joy става много бързо - на около 50см  от тестото

# 29
  • Мнения: 27 524
През зимата - на столче до парното. През другите сезони - на отворената врата на фурната, която съм пуснала на 50°. Отгоре поръсвам с брашно и завивам с кърпа, така не хваща коричка. В самото помещение, в което ще меся, поддържам Т° около 30°, особено за козунаците  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт