Най-вкусните палачинки

  • 148 857
  • 81
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 418
    Laughing Ами.......Да добавя,че вече и 1 не е останала...  Crazy

# 16
  • София
  • Мнения: 10 858
О, Селма! Защо каза сега ... ще ги напрява съвсем скоро. Само да си купя хубав тиган, че нямам нормален тиган за палачинки. Все ми залепват.

# 17
  • софия
  • Мнения: 379
О, Селма! Защо каза сега ... ще ги напрява съвсем скоро. Само да си купя хубав тиган, че нямам нормален тиган за палачинки. Все ми залепват.

аз не ги правя на тефлонов, а на обикновен с по-дебело дъно.

# 18
  • Мнения: 402
 Направих палачинките в солен вариант /пълнени с гъби и извара ,и запечени с кашкавал/. Peace Наистина мн.мекички и фини.

Единственото,че е голямо количество,а ние сме трима. Не разделих продуктите,щото според мен рецептите не се получават добре,като ги разделиш,незнам защо.

Благодаря на авторката,още веднъж,мн.са хубави  Peace  bouquet  bouquet

# 19
  • Мнения: 7 418
Единственото,че е голямо количество,а ние сме трима.


Аз правих 2/3 порция и се получи. Peace

Само да си купя хубав тиган, че нямам нормален тиган за палачинки. Все ми залепват.

  Струва ми се,че и в обикновен тиган няма да залепват,защото в сместа има достатъчно олио. Simple Smile

# 20
  • софия
  • Мнения: 379
Направих палачинките в солен вариант /пълнени с гъби и извара ,и запечени с кашкавал/. Peace Наистина мн.мекички и фини.

Единственото,че е голямо количество,а ние сме трима. Не разделих продуктите,щото според мен рецептите не се получават добре,като ги разделиш,незнам защо.

Благодаря на авторката,още веднъж,мн.са хубави  Peace  bouquet  bouquet

моля! Grinning
правила съм дозата наполовина, с 2 яйца и малко повече брашно и стават 6-7броя.

как ги правиш с пълнеж?

# 21
  • Мнения: 402
  Маргото, В този случай , задуших микс от гъби с една ц.скилидка чесън,който после извадих. Прибавих малко сметана и изварата,"пресята" през сито.
Намазах с тази смес палачинките,завих ги на руло,после ги наредих в тавичка и отгоре ги полях с малко бешамел и кашкавал.Запекох леко.

 Останалата доза от сместта,съм я оставила за нутелла Laughing Laughing-вариант,много уважаван от синчето ми най-вече. Peace
 Няма да ходи зян я... Joy Joy

# 22
  • Мнения: 6 713
Аз слагам 2 чаши брашно и 2 чаши течност - 1 вода и 1 мляко. Но ще пробвам и този вариант. Peace

# 23
  • София
  • Мнения: 10 858


Само да си купя хубав тиган, че нямам нормален тиган за палачинки. Все ми залепват.

  Струва ми се,че и в обикновен тиган няма да залепват,защото в сместа има достатъчно олио. Simple Smile


М, да, не бях се замислила. Прекрасна новина  Hug Значи още утре ще ги опитаме   bouquet

# 24
  • софия
  • Мнения: 379
всъщност оригиналната рецепта е с 3/4 чаши топло олио, но стават мазнички. знам я от една приятелка от варна и не мога да открия оригиналниа източник.

# 25
  • Мнения: 1 440
Току-що и аз ги замесих, наистина са много вкусни...у нас палачинки се ядат всякакви видове..Благодаря за рецептата Hug

# 26
  • софия
  • Мнения: 379
Току-що и аз ги замесих, наистина са много вкусни...у нас палачинки се ядат всякакви видове..Благодаря за рецептата Hug
радвам се, че са ти харесали, струва си рецептата!

# 27
  • Мнения: 75
2-3 яйца, половин литър прясно мляко (или вода), щипка сол и брашно да стане хомогенна течност като боза и се пекат. страхотни палачинки  Grinning  chef


# 28
  • Мнения: 1 176
marqoto77, направих ги днес за закуска и станаха разкошни. Рецептата е много хубава!
Аз предимно правя палачинки с кисело мляко, имам една много сполучлива рецепта, взимала съм я от форума пак. Сега, вече ще ги редувам с тези, от твоята рецепта.

# 29
  • Мнения: 7 418

Аз предимно правя палачинки с кисело мляко, имам една много сполучлива рецепта, взимала съм я от форума пак.

  Да не беше тазиWink

Общи условия

Активация на акаунт