Кълнове - да се храним здравословно

  • 60 092
  • 392
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 2 545
Точно соя е Grinning.
Бях оставила малко количество от нея да се накисва.
Предвиждах да я изпека леко за хапване, но след като постоя повече във вода и после един ден на въздух, почна да покълва и реших да я оставя, за да видя какво ще се получи.

# 391
  • Мнения: 541
Здравейте, направих първите си кълнове от леща, пуснаха даже малки листенца. Но трябва ли да изрязвам кълновете ако семената са твърди, примерно леща, боб и др.?

# 392
  • Мнения: 8 163
Здравейте, направих първите си кълнове от леща, пуснаха даже малки листенца. Но трябва ли да изрязвам кълновете ако семената са твърди, примерно леща, боб и др.?

Не е нужно да ги режеш. Ако лещените семена са пуснали листенца обаче, значи много дълго си ги чакала. Аз ги започвам от момента, в който покажат опашки (на втори-трети ден).

Внимавай с бобовете. Доколкото ми е известно, само мунг, адзуки, леща (не всички видове) и нахут могат да се ядат сурови/покълнали.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт