Как правите кюфтета с доматен сос

  • 34 858
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Бу-у-урга-а-ас
  • Мнения: 2 709
Чуднички стават. Все пак после ги досварявам в доматения сос.

# 16
  • Мнения: 320
Аз ги правя като дидона, но не с 1 кг. кайма, а с 0,500 кг. Един кг. ще ни дойде много  Peace

# 17
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Днес правих малки кюфтенца в доматен сос, като после си сипах моята порция върху порция спагети, получи се страхотно вкусно ядене.
За кюфтенцата-омесвам кайма с яйце, настърган пармезан, магданоз, сол и черен пипер, оформям малки кюфтенца като топки за голф.
За сосът запържвам смлян чесън в 2 с. лъжици зехтин, после прибавям една консерва смлени домати, сол,по желание лютив пипер, оставям да се вари за около 10 мин, после прибавям кюфтенцата и оставям за още 15 мин, преди сваляне от огъня слагам пресен босилек нарязан и сервирам.

# 18
  • София
  • Мнения: 30
Моята рецепта за кюфтенцата, пръстите си облизват моите:
Сместа за кюфтенцата, от предната вечер я правя:

300г свинско
100 г телешко (смлени в магазина)
1 малка глава лук
1 яйце
средата на филия хляб
чубрица
чер пипер
сол
червен пипер

На следващия ден прибавям 1/2 ч. ч. ориз към каймата, оформям малки кюфтенца. Предварително съм задушила малко лук, прибавям една кутия от 500 мл доматено пюре и настърган морков, като заври сместа, с лъжица спускам кюфтенцата (може да се овалят в брашно). Прибавям и 2 дафинови листа и малко чубрица, сол. Варя на умерен огън 40 мин някъде. Сервирам с поръсен магданоз.

# 19
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
милка ленкова, ето така правя кюфтенцата аз, отговарят на условието ти да не са пържени, а варени :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/12/blog-post_28.html

# 20

Общи условия

Активация на акаунт