Въпросчета за попарата

  • 6 917
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 547
Купени сухари. Гръцки. Има бели и пълнозърнести. Много са хубави.

Зъхи, кускусът за бебета е Plasmon. Гледам го, но не съм купувала.

Ще почакам още малко и ще дам нормален кускус.

# 16
  • Мнения: 5 299
А дали може вместо сухар - галета? newsm78 Същото ли е?

# 17
  • Мнения: 514
Аз стривам сухарите на прах, слагам изкиснато сиренце, малко захар, и малко масло ( но рядко не всеки ден ) и заливам с чай от липа, шипка или лайка. Захлупвам да се задуши и давам - то става като кашичка въобще не се налага да мачкам или пасирам  Wink
Първоначално започнах с 1 сухар и постепенно увеличих до толкова колкото изяжда.
Вече разнообразявам с овесени ядки, кус кус ( има такъв специален за бебета ) Иначе всеки ден попара и аз няма да ям  Laughing

Къде продават кус-кус за бебета, за да взема и аз на Дани? И още едно въпросче Rolling Eyes как приготвяте овесените ядки?

# 18
  • Мнения: 5 370
А дали може вместо сухар - галета? newsm78 Същото ли е?
Хм.....би трябвало да прочетеш на опаковката -дали галетата не се дообработва още с нещо знам ли и аз?
Иначе и ние ползвахме едни гръцки сухари,ЕЛИТ,ама засега съм я спряла,пуста. Страх лозе пази - Тя Зъхи знае за какво иде реч Sad

# 19
  • Мнения: 2 672
аз я правя така:
в купичка слагам малко масло - на върха на ножа
1-2 к.л. захар
Когато чаят-ако искаш по-течна повече слагаш-  е готов ги заливам , бъркам да се стопят.
Вътре троша 3 сухара , разбърквам  и слагам сирене - да има , като го омеша със сухарите

# 20
  • София
  • Мнения: 748
аз си мисля,че в сухарите слагат някакъв консервант,не ми се струва възможно да си стоят все така свежи в пакета с месеци просто ей така.не е ли по-добре да се препече за целта филийка пълнозърнест хляб?

# 21
  • София
  • Мнения: 2 298
А дали може вместо сухар - галета? newsm78 Същото ли е?
Как пък ти хрумна галета? Не знам как ги произвеждат и нямам идея дали става. Но ако ставаше, щеше да се използва и сигурно щяхме да прочетем някъде или педиатъра щеше да ни каже. Но не съм чула и чела за подобно нещо...

# 22
  • София
  • Мнения: 2 298
...А от овесените ядки не се ли давят, как ги приготвяте?
Аз давам овесени ядки от 2 седмици и ги редувам с попарата. Не пасирам, купувам от едни немски, доста фини. Не се дави.
Четох в един чужд сайт за бебета тази рецепта:
1/4 чаша (от тези мерителните) овесени ядки;
3/4 чаша вода.
Водата завира, сипват се овесените ядки и се вари на слаб огън 5 минути. Отстранява се от котлона и се запарва още 5 минути.
После добавяш каквото решиш, аз слагам формула и малко настъргано изкиснато сиренце, тези дни ще й дам и с плод, сигурно ще е банан.
По-натам няма да ги варя, както правя и за нас (е, за нас е с прясно краве мляко, или с кисело, ама тя скоро няма да види такива).

# 23
  • Монреал
  • Мнения: 631
Преди години мъжът ми е работил в хлебозавод и ми каза, че като остане сух сляб от няколко дни го трошат и го правят на галета. Няма брак при хляба.

# 24
  • Мнения: 1 427
А какво според вас е галета?Това е натрошен препечен хляб.Така ,че според мен може за попара.

# 25
  • София
  • Мнения: 15 220
под сухари купени такива ли имате впредвид или препечена филийка?
Аз давам купени-Елит или Голдис.

# 26
  • София
  • Мнения: 10 825
А дали може вместо сухар - галета? newsm78 Същото ли е?

Може, само ако ти си си правила галетата. Защотот имам инфо от познат как ги правят Sick Та по този повод галета НЕ КУПУВАМ.... Мама ги прави Mr. Green

# 27
  • Мнения: 421
2 сухара (от гръцките пшенични)
сирене около кутия и половина (кибритена)
масло около една чаена лъжичка (равна)
зехтин около половин чаена лъжичка (100% чист студено пресован)
вряла вода

сухарите ги натрошавам колкото грахови зърна, слагам сиренето и маслото, заливам с вряща вода на око, размачквам с вилица и добавям зехтина.

Относно зехтина не искам да почват въпроси и коментари и затова ще обясня:
- според мен зехтина е чудесно нещо! Wink полезен е! и подобрява вкуса.
- в повечето готови пюрета, на себеуважаващите се фирми,присъства.
- вярвам в теорията, че мазнините са храна за мозъка и по този повод гледам да комбинирам добрите мазнини, не съм привърженик на обезмасляването.

# 28
  • Мнения: 5 299
А дали може вместо сухар - галета? newsm78 Същото ли е?
Как пък ти хрумна галета? Не знам как ги произвеждат и нямам идея дали става. Но ако ставаше, щеше да се използва и сигурно щяхме да прочетем някъде или педиатъра щеше да ни каже. Но не съм чула и чела за подобно нещо...

Абе не ми хрумна на мен(толкова акъл нямам Mr. Green). Майка ми реши, че ставали. Аз също мисля, че галетата са точно натрошен сух хляб, но ако ставаха щяха да ми кажат да правя попарата с галета, а не със сухар, и за това реших да питам. Но аз така или иначе купувам сухари в промишлени количества, защото аз самата ги обичам.

# 29
  • Мнения: 5 228
Аз правя попарата с адаптирано, защото иначе изобщо не й е фен. Слагам 3 сухара, 120 мл. мляко, като попие добре прибавям обезсолено краве сирене колкото кибритена кутийка, малко масло, непълна ч.л. захар и пасирам. Първоначално - няколко лъжички само, докато свикне с новите съставки.
Смятам да пробвам със зехтин, идеята на Gutnik ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт