Идеи с пилешки пържоли

  • 35 000
  • 14
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 266
Здравейте!Дайте идеи какво да направим с пилешки пържоли.Имам 6 пилешки пържоли и се чудя какво да спретна с тях.Благодаря.

# 1
  • Мнения: 9 109
ето тук няколко идеи за пилешки филета
последно от тези дни - изпечени пилешки филета скара, отгоре гъби (на филийки, пак на скара) върху тях кашкавал и така всичко запечено под грил за 2-3 мин.(докато се разтопи кашкавала)

# 2
  • Мнения: 27 524
Пиле Рокфор - винаги се котира и е вкусно  Simple Smile

# 3
  • Мнения: 5 001
*С лук,гъби и заквасена сметана в дълбок тиган(или в йената с капак и във фурната).Идеално е за сварена паста или с картофено пюренце или сварен ориз...
*Нарязвам на хапки(овкусявам с подправки) и ги панирам брашно,яйце,галета...
*Овкусени ги мятам на скарата или оребрения тиган...

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Пилешки ноазети

Скарана съм с мерките, но за 4 порции продуктите са около:

800гр. пил.филе
500гр. заквасена сметана
150-200гр. топено сирене
брашно, яйце, галета
олио, сол

Пилешко филе, се нарязва на ленти. Овалват се в брашно. След като се овалят в брашно, всяка лентичка поотделно се взима между дланите и се завърта, така че да се заобли (все едно оформяте кебапче). После лентичките се овалват  последователно, първо в яйце, после в галета. Пържат се в сгорещено олио.
След като се изпържи филето, изважда се от тигана и се слага в широка плоска чиния.
Отново в тигана се запържва малко олио, заквасена сметана и топено сирене. Като се разтопи сиренето, соса е готов и с него се заливат вече готовите пилешки ноазети.

Опитай, много са вкусни.

# 5
  • Мнения: 774
Горещо ти препоръчвам тези три рецепти:

1. http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,792.msg35937.html#msg35937
2. http://vkusnoikrasivo.com/recepy/983/Пиле … 72;на
3. http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=213#p213

Последна редакция: пн, 12 юли 2010, 00:17 от yagodka

# 6
  • Мнения: 397
Аз много обичам на фурна да ги правя. Овкусявам със сол и черен пипер, нареждам в тава, добавям малко вода и мазнина и пека. Обръщам 2-3 пъти да се зачервят от всички страни и сервирам с някаква гарнитура  Mr. Green

# 7
  • Мнения: 1 252
Постояват в марината със соев сос и на скарата.
така най- ги обичат в къщи

# 8
  • Мнения: 6
С моя приятел сега сме на вълна правилно хранене и отслабване. За лятото, сещате се  Wink И пилешките филенца са ни основната храна. Ама вече се изчерпах в приготвянето им - хем да е диетично, хем да е вкусно. Дами, ще следя тази тема Благодаря, че сте я направили Hug

# 9
  • варна
  • Мнения: 256
Овкусявам с подправки, овалвам в яйце и майонеза /не е задължителна/ и накрая в смян корнфлейкс. Нареждам в добре намазнена тавичка и пека. И филенцата така ги правя, но стават по-сухи.. с пържолки е по-вкусно Peace

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Овкусявам месото и го мятам на оребрения тиган -  лесно и вкусно.  Mr. Green
Предварително приготвям сос от топено сирене и гъби и след като са готови ги заливам с него.

Вариант 2:
Овкусявам месото и редя в йенски съд: пържола, гъби, лук, топено сирене (кашкавал), пържола и приключвам с кашкавал. Добавям малко вино и чаена лъжичка масло. (Маслото слагам само ако става дума за филе)
После слагам в микровълновата или във фурната. Стават страхотни. Simple Smile

# 11
  • Мнения: 8 939
Правя каша от брашно, червен пипер, един бульон (пилешки или зеленчуков) , други подправки каквито искаш и вода. Кашата да е по рядка. Овалвам целите пържоли в тази каша и слагам в йенска тава с капак или слагам фолио, ако остане от соса ги заливам хубаво с него. Пека така докато са почти готови. Махам капака или фолиото да се запекат хубаво. Стават изключително крехки и вкусни. Това е рецепта от пра баба ми. Така ги правят и баба ми и майка ми. Любимо ние на всички по празниците. Гарнираме с картофено пюре, картофена салата или задушени картофи.

Hug

# 12
  • София
  • Мнения: 56
На мен много ми харесват по следния начин:
начуквам пържолката за да стане по тъничка и нареждам кисела крастачка, гъбки, топено сирене,царевица.Навивам на руло пека с фолио. Когато махна фолиото слагам кашкавалче запичам още малко и си облизваш пръстите после!









# 13
  • Мнения: 175
Сетих се за една вкусотийка! Малко нестандартно, но много вкусно!
Пилешките пържолки или бонфиленца се запичат на тиган без мазнина(е ако не е тефлонов, то малко олио няма да е излишно) до леко зачерняване, като предварително се подправят с малко сол и черен пипер. След това 2-3 ябълки се режат на 4-6 парчета, зависи от големината им(да не са мнодо тънки парченцата, поне 2 см. дебелина за да не се разкашкат). Запържват се в тиган с малко олио. Заедно с пържолките(бон филенцата) ябълките се нареждат в тавичка и се заливат с течна сметана за готвене. Посолява се и се добавя малко черен пипер. След 20 мин. печене във фурната става страхотия Party

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Овкусявам с подправки, овалвам в яйце и майонеза /не е задължителна/ и накрая в смян корнфлейкс. Нареждам в добре намазнена тавичка и пека. И филенцата така ги правя, но стават по-сухи.. с пържолки е по-вкусно Peace

Сетих се за една рецепта, която ми казаха, но лично аз не съм я пробвала.
Пилешките пържоли се овкусяват, намазват се с майонеза, и накрая се овалват в предварително счукани солени бисквити CIZI. Пекат се в намазнена тавичка. Ставали много вкусни и крехки, вкуса бил различен от този, ако пържолите се овалят в галета или корнфлекса.

Общи условия

Активация на акаунт