в кои сладоледи няма растителни мазнини

  • 9 400
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 593
Какво ти пречат растителните мазнини?  newsm78

# 16
  • Варна
  • Мнения: 67
............
Много страшни тия растителни мазнини, отивам да си излия слънчогледовото олио в мивката да не гръмне  newsm43


Ами пържените картофки, дето ги ядох оня ден...да не взема аз да гръмна  Mr. Green  Whistling

# 17
  • Мнения: 18 051
Точно това се чудех и аз, защо изведнъж стана ясно, колко са вредни растителните мазнини? А защо тогава палмовото масло, предлагащо се като фритюрна мазнина, се счита за по- здравословно. Объркана съм вече, отдавна де

# 18
  • Мнения: 4 841
Цитат
Растителните мазнини са богат източник на полиненаситени мастни киселини. Те се получават от семената на различни растения и съдържат естествени антиоксиданти.

Основната растителна мазнина използвана в България е слънчогледовото олио. В Южна Европа като източник на растителни мазнини освен слънчогледа се използват и маслините. Слънчогледовото олио е с високо съдържание на линолова киселина, а зехтинът на олеинова. Други източници на растителни мазнини са рапицата, лененото семе, фъстъците, соята, кокосовото и маслената палма. Освен полиненаситени мастни киселини, кокосовото и палмово масло съдържат и наситени мастни киселини - лауринова, миристинова, палмитинова.


Много опасни вещества  newsm43

# 19
  • Мнения: 18 051
Много опасни вещества  newsm43

Не се смей, кажи на чист български, толкова ли са страшни, на мен не ми звучат така, на фона на всички други злини поне

# 20
  • Мнения: 48 125
Ми явно не са опасни, опасни са хидрогенизираните мазнини като маргарина, а не растителните като цяло

# 21
  • Мнения: 6
Сорбет - т.нар. плодов сладолед. Ниско калоричен, но за сметка на това твърде възможно да е  с подсладители вместо със захар.
Незнам дали си яла Сорбе(т) и къде си го яла, но идеята му по принцип е да бъде консумирано между различните курсове храна, за да пречисти вкуса в устата. В сорбето освен подсладена вода и някакъв плодов сок има и ликьор (може и вино). Та не е много подходящ за деца  Peace

Обожавам лимоново сорбе  Blush

# 22
  • София
  • Мнения: 418
И аз гледах въпросния репортаж за който спомена авторката. И там между всичко изприказвано се каза, че растителните масла (палмово, рапично и т.н.) не са вредни сами по себе си, а стават такива при превръщането им от течно в твърдо състояние. Колко е вярно не претендирам, защото не съм запозната.
Не разбирам отношението ви, но това  сигурно е,  защото не съм наясно с темата. Но има някаква логика при преработката на маслата част от добрите им иначе качества да се променят.

# 23
  • Мнения: 2 652
Pravilniat vapros e v koi sladoledi niama hidrogenirani rastitelni maznini. Minalata godina se preporachvaha 2-3 marki, no ne gi pomnia. Za zhalost v Bg ne e zadalzhitelno da se ukazva na etiketa dali sa hidrogenirani ili ne I gi ima v bolshinstvoto ot gotovite produkti, ne samo v sladoleda. Naprimer v soletite. Izvinete me za latinicata.

# 24
  • Мнения: 202
Хубаво,като гледам тук половината се надпреварват да се подиграват на питането на една майка,загрижена за бъдещото здраве на децата си... Naughty
Аз пък питам-кажете ми сладолед ,в който има истинско мляко и сметана  Heart Eyes,а не сухо мляко,масло и различни допълнителни гадости?! Sick То,човек търпи,търпи,ама му писва в един момент да дава не малко пари за боклуци #Cussing out

# 25
  • out of space
  • Мнения: 8 576
И аз гледах въпросния репортаж за който спомена авторката. И там между всичко изприказвано се каза, че растителните масла (палмово, рапично и т.н.) не са вредни сами по себе си, а стават такива при превръщането им от течно в твърдо състояние. Колко е вярно не претендирам, защото не съм запозната.
Не разбирам отношението ви, но това  сигурно е,  защото не съм наясно с темата. Но има някаква логика при преработката на маслата част от добрите им иначе качества да се променят.

Именно! Ега си... ми и аз искам да купувам на децата си сладолед, но от мляко, а не от преработени рицинови мазнини с овкусител и другите гадории.
Веднага правописа пффф вече  ooooh!

Отдавна е ясно, че преработените растителни мазнини към твърдо състояние- веднъж попаднали в депата, излизат трудно, а в доста случаи никога. Просто организма не ги разпознава.

# 26
  • Мнения: 25 868
Явно отговорът се крие в машините за домашен сладолед. Вече си произвеждаме сами хляба, сиренето и киселото мляко, на ред са колбасите, сладоледът и шоколадът...
Остава да се разпределим по асортимент и... Да живее натуралното стопанство!
(Производителите да забравят за супата.)

# 27
  • Мнения: 4 303
Отдавна е ясно, че преработените растителни мазнини към твърдо състояние- веднъж попаднали в депата, излизат трудно, а в доста случаи никога. Просто организма не ги разпознава.
Да, ето тук е проблемът. Хидрогенизираните растителни мазнини не само са вредни, но са особено вредни за децата, защото техният организъм е подрастващ, развиващ се. И все пак не всички растителни мазнини са хидрогенизирани, хубаво е човек да не бърка различните понятия и да не се поддава на излишна психоза.
Разбира се, винаги ще има хора, които предпочитат да не задълбават, щастливи в своето невежество, но това си е техен избор.

# 28
  • Мнения: 4 916
... Отдавна е ясно, че преработените растителни мазнини към твърдо състояние- веднъж попаднали в депата, излизат трудно, а в доста случаи никога. Просто организма не ги разпознава.

Това не го разбрах, бихте ли обяснили, моля.

Аз пък без бой си признавам, че напоследък нещо съм се пристрастила към сладоледите и то към най-долното качество - бос (дабъл мока) на делта май беше.
Дето казва Кака Сийка, то по-добре да си правим домашен сладолед, поне ще знаем, че  е с мляко, сметана и каквото там сме сложили.

# 29
  • Мнения: 4 303
Моят домашен сладолед не става толкова вкусен и пухкав като купешкия. Сигурно защото го правя с натурални продукти, без оцветители, аромати и разни други ''екстри''.

Общи условия

Активация на акаунт