в кои сладоледи няма растителни мазнини

  • 9 381
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 10 358
Като става дума за сладоледи.......... Кои марки предлагат такива за диабетици, демек С подсладители? Знам за " Мистър Суитс", но наоколо (Сф, Младост 1) няма или поне не знам къде има.

# 31
  • Мнения: 202
Явно отговорът се крие в машините за домашен сладолед. Вече си произвеждаме сами хляба, сиренето и киселото мляко, на ред са колбасите, сладоледът и шоколадът...
Остава да се разпределим по асортимент и... Да живее натуралното стопанство!
(Производителите да забравят за супата.)
Ама ние така се връщаме стъпка назад/към20в./, редно е като сме в новия век всичко да е по-качествено при тия технологии и по-добро,а не да си губим времето да си приготвяме вкусотииките сами... Peace

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 21:31 от _KIARA_

# 32
  • out of space
  • Мнения: 8 574
... Отдавна е ясно, че преработените растителни мазнини към твърдо състояние- веднъж попаднали в депата, излизат трудно, а в доста случаи никога. Просто организма не ги разпознава.

Това не го разбрах, бихте ли обяснили, моля.

Аз пък без бой си признавам, че напоследък нещо съм се пристрастила към сладоледите и то към най-долното качество - бос (дабъл мока) на делта май беше.
Дето казва Кака Сийка, то по-добре да си правим домашен сладолед, поне ще знаем, че  е с мляко, сметана и каквото там сме сложили.

стига де, ползвай гугъл. примерно растителни мазнини+хидрогенеза или растителни мазнини+втърдяване.
Никак не ми се ще да изнасям лекции, да давам сума линкове или просто цитати.
Баща ми е химик, обяснил ми е доста подробно. Нямам намерение да преразказвам неща, които са достъпни.

# 33
  • Мнения: 5 539
Гледах наскоро репортаж за някакъв италианец, потомствен майстор на сладолед, който имал салон в София. Твърдеше, че влага в сладоледите си само естествени съставки и ги прави по една и съща рецепта от много години. Ако не се лъжа, салонът му бил някъде около пл. Гарибалди.

От масовите сладоледи няма такъв без хидрогенирани мазнини - проверявала съм Делта (Нестле), Дарко, Карил, Марси и още няколко марки. Все едни и същи л..на

# 34
  • Мнения: 3 166
Като става дума за сладоледи.......... Кои марки предлагат такива за диабетици, демек С подсладители? Знам за " Мистър Суитс", но наоколо (Сф, Младост 1) няма или поне не знам къде има.
Чичо Чарли.  Peace В прадставително магазинче в града ни имат отделна витрина само със сладоледи за диабетици.

# 35
  • Мнения: 4 916
... Отдавна е ясно, че преработените растителни мазнини към твърдо състояние- веднъж попаднали в депата, излизат трудно, а в доста случаи никога. Просто организма не ги разпознава.

Това не го разбрах, бихте ли обяснили, моля.

Аз пък без бой си признавам, че напоследък нещо съм се пристрастила към сладоледите и то към най-долното качество - бос (дабъл мока) на делта май беше.
Дето казва Кака Сийка, то по-добре да си правим домашен сладолед, поне ще знаем, че  е с мляко, сметана и каквото там сме сложили.

стига де, ползвай гугъл. примерно растителни мазнини+хидрогенеза или растителни мазнини+втърдяване.
Никак не ми се ще да изнасям лекции, да давам сума линкове или просто цитати.
Баща ми е химик, обяснил ми е доста подробно. Нямам намерение да преразказвам неща, които са достъпни.

Това за хидрогенезата ми е ясно, за депата питах. Както и да е.

# 36
  • Мнения: 2 652
Явно отговорът се крие в машините за домашен сладолед. Вече си произвеждаме сами хляба, сиренето и киселото мляко, на ред са колбасите, сладоледът и шоколадът...
Остава да се разпределим по асортимент и... Да живее натуралното стопанство!
(Производителите да забравят за супата.)
Ама ние така се връщаме стъпка назад/към20в./, редно е като сме в новия век всичко да е по-качествено при тия технологии и по-добро,а не да си губим времето да си приготвяме вкусотииките сами... Peace

Да, но за жалост ще става все по-зле и по-зле.



Това за хидрогенезата ми е ясно, за депата питах. Както и да е.

Аз съвсем лаишки ще се опитам да обясня, каквото съм разбрала. Мазнините имат функцията да "разтварят" и "пренасят" мастноразтворимите витамини и на практика усвояването на тези витамини зависи от тях. Когато са хидрогенирани - това не се случва, т.е. не се усвояват витамините. За депата - понеже са синтетични, мисля, че човешкото тяло няма такива ензими, които да ги разграждат и явно затова се натрупват в депата.

В Дания, например, освен, че изписването на транс мазнините е задължително на етикета, от няколко години насам са забранили в продукт да има повече от 2% такива. За 2 години след това са "отчели" спад с 20% на сърдечно-съдовите заболявания.

# 37
  • Мнения: 4
Благодаря момичета. Сега не бързам
Притесняват ме  хидрогенираните  растителни мазнини, които  масово влагат в банички, вафлички, чипсове, Donuts, тортички и какво ли не, неща които децата обожават и не можем съвсем да  лишим. И не само децата и "Големите деца" ги обожават.
Но там прочиташ и решаваш да купя или не. Много от производителите на   храни ползват хидрогенирани мазнини, вместо олио, поради намаляването на разходите. Ненормално е  ако ги влагат и в сладоледите, и не го обявяват. Наясно съм, че  в предлаганите сладоледи на пазара има подсладители, но подсладител + транс-изомери  #2gunfire
В крайна сметка поне докато са малки и не могат сами да решават  искам да съм наясно  с какво ги храня.


 

# 38
  • Мнения: X
единственият добър е този, направен от теб
с истинска сметана и истинска ванилия
само 4е в БГ истинска сметана няма, това открих съвсем наскоро след като системно проу4вах хладилните витрини
единствено тази на Президент със своите 35% се доближава до идеала от 40%
но трябва да се преглътне съдържанието на сгъстителя в нея

# 39
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 277
В крайна сметка поне докато са малки и не могат сами да решават  искам да съм наясно  с какво ги храня.

Почти непосилна задача, защото производителите не вписват всичко на опаковките. А и тези ситнички буквенца Mr. Green И с очила не мога да ги прочета.

# 40
  • out of space
  • Мнения: 8 574
Като става дума за сладоледи.......... Кои марки предлагат такива за диабетици, демек С подсладители? Знам за " Мистър Суитс", но наоколо (Сф, Младост 1) няма или поне не знам къде има.
Чичо Чарли.  Peace В прадставително магазинче в града ни имат отделна витрина само със сладоледи за диабетици.

Уникална вкусотия! Аз не си падам по сладолед, но този е вълшебен!  Peace В София не съм го срещала, уви....

argun, сори, не те разбрах, за масните депа става дума. Виждам, че са ти обяснили чудесно  Simple Smile

# 41
  • София
  • Мнения: 20 206
Като става дума за сладоледи.......... Кои марки предлагат такива за диабетици, демек С подсладители? Знам за " Мистър Суитс", но наоколо (Сф, Младост 1) няма или поне не знам къде има.

Мистър Суиит съм виждала в Метро.  Peace

# 42
  • Мнения: 431
Чичо Чарли за диабетици съм виждала в Била (София), но не при другите сладоледи в големите открити витрини, а във ветикалните хладилни шкафове до разни сладоледи на Марс и до пилешките хапки. Simple Smile

# 43
  • Мнения: X
В Пикадили по едно време имаше хладилници с био сладолед - страхотни вкусове (успях да опитам един плодов) и нямаха хидрогенирани мазнини и Е-та. Обаче спряха и да го предлагат.
Някой виждал ли е подобен на друго място? Забравих името, мисля че беше в зелени опаковки.

# 44
  • York
  • Мнения: 826
В Пикадили по едно време имаше хладилници с био сладолед - страхотни вкусове (успях да опитам един плодов) и нямаха хидрогенирани мазнини и Е-та. Обаче спряха и да го предлагат.
Някой виждал ли е подобен на друго място? Забравих името, мисля че беше в зелени опаковки.
Пак там се предлагат и Icy сладоледи с 0% захар на белгийската фирма ijsboerke:
http://shop.ijsboerke.be/fr/b2c/products/icy_sans_sucre/123/sticks/142.aspx

Общи условия

Активация на акаунт