Оформяне на питки и тестени изделия - стъпка по стъпка......

  • 432 571
  • 474
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 3 419

Мммм ,това ще си го сготвя скоро, много ми харесва!
И аз,и аз  Laughing

# 421
  • Мнения: 22 867

Да сложа едно ефектно и лесно оформление, почти като усуканата питка на tanita, с леки различия - в средата е по-голям кръгът, а разрязаното тесто се усуква само по един път. Снимките не предават красотата, наживо беше по-добре, чак ме е яд, че не можах да снимам, както трябва. Ама, кой колкото си може. ooooh! Обаче на вкус........ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes






# 422
  • под тепетата
  • Мнения: 9 378
То не знам за снимане, ама не е за пипане  - такава красота! Прилича на слънчоглед със солена плънка. За вкуса не се и съмнявам... Блазе на този, който я е опитал!

# 423
  • Мнения: 22 867
То не знам за снимане, ама не е за пипане  - такава красота! Прилича на слънчоглед със солена плънка. За вкуса не се и съмнявам... Блазе на този, който я е опитал!

Наистина беше много вкусно, плънката е от лапад и лук задушени, яйце, сирене, чер пипер, джоджен и дивисил. Прилича на слънчоглед, ако бях направила "питата" в средата  малко по-голяма, повече щеше да прилича. А тестото е на постната галета, но съм правила и с тесто с мая, става по-бухнало.  bouquet

# 424
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Още едно прекрасно творение, Лабрексче!

# 425
  • Мнения: 4 097
Запис в темата. Момичета, страхотни неща сте направили! Аз съм нова във вашата тема. В тези почивни дни ще се престраша и аз да правя питка, да видим какво ще излезе.

# 426
  • Мнения: 148
Лабрексче,както винаги страхотни вкусотии показваш.
Аз вчера използвах че се меси питка за празника ,та изпробвах една идея която ми се мъдри от доста време.Във неделя е погачата на внучетата ми и отдавна обмислям питката за празника.исках да опитам да направя бебенца със молда който използвам за тортите,вчера пробвах и се получи.
Ето и опита със не много добра снимка,но бебетата станаха чудесни.

# 427
  • Мнения: 2 140
Чудесни сте, записвам се с една изключително лесна рецепта - тестото се разточва тънко като за пица, реже се квадратно с дължината на един кренвирш, на който се завърта тестото, след което се правят прорези на няколко места, които аз запълвам с кашкавал. Запича се в топла фурна като се маже с яйде и масло. Стават домашни вкусни кренвиршки, ще снимам другия път, всички  вкъщи много ги харесваме. Simple Smile

# 428
  • София
  • Мнения: 239
Да се запиша и аз,да следя хубавата темичка   bouquet

# 429
  • Мнения: 22 867

ditsan , чудесна питка!  bouquet  chef

Още едно слънчогледче със солена плънка. Heart Eyes





Ооформянето, слагам и рецепта на тестото, вкусно е. Ще стане, разбира се, и с други теста.

Скрит текст:


•   брашно — 400 гр (при мен отиде по-малко)
•   пресно мляко — 100 мл
•   яйце — 1 брой
•   сол — 1/2 ч. л.
•   захар — 1/2 ч.л.
•   краве масло — 50 гр
•   суха мая — 2 ч. л
•   кашкавал

Тестото може да се меси в машина. Аз го правих на ръка. Става една идея по-плътно от тестата ми за питки. Използвах прясна мая половин кубче. Разделих тестото на две топки и ги оставих покрити с кърпа, докато приготвя плънката. Нарязах салам, кисели краставички, малко кашкавал, накрая сложих и едно наситнено сварено яйце. Едната топка разточих на кръг, с капак от малка тенджерка отбелязах вътрешния кръг. Намазах го с лютеница и отгоре сложих плънката. Отстрани запълних с настъргания на едро ренде кашкавал. Разточих и другата топка тесто на кръг с големината на първия, сложих го върху плънката и кашкавала. С пръсти притиснах външните страни на двата кръга да се слепят. С капака на тенджерката очертах внимателно вътрешния кръг и около него нарязах на секторчета. Всяко едно се обръща, като се защипва долната му страна, а отгоре леко се разтваря, оформя се като листенце. Готовият слънчоглед се оставя да втаса, намазва се с жълтък (отделих от яйцето за тестото), в средата се поръсва с мак, аз поръсих с чорек . Пече се в загрята на 180 град фурна до получаване на златна коричка, в моята фурна 20-ина мин.
Плънка може да се направи и от кайма, задушена с лук, подправена на вкус, може и скилидка чесън да се сложи в нея, предполагам и с други, от зелении, например, ще е вкусно.

# 430
  • Мнения: 2 545
Благодаря ти, labrex!     bouquet
Хубава идея - децата ще бъдат впечатлени.

# 431
  • Мнения: 22 867
Благодаря ти, labrex!     bouquet
Хубава идея - децата ще бъдат впечатлени.

И възрастните не остават равнодушни, толкова слънчево е, че предизвиква усмивка и желание да се опита. Grinning А и е вкусно! Heart Eyes Надявам се да ви допадне.  bouquet

# 432
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛАБРЕКС ,бездънна яма от идеи и уникални предложения си миличка!!! Heart Eyes Heart Eyes
  bouquet  bouquet

# 433
  • Мнения: 22 867
ЛАБРЕКС ,бездънна яма от идеи и уникални предложения си миличка!!! Heart Eyes Heart Eyes
  bouquet  bouquet


ЗИЧЕ, благодаря!  bouquetОт интернетските разходки е идеята, добър ловец на вкусотии съм.  Heart Eyes Само сменям плънките. Grinning

# 434
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЛАБРЕКС ,бездънна яма от идеи и уникални предложения си миличка!!! Heart Eyes Heart Eyes
  bouquet  bouquet


ЗИЧЕ, благодаря!  bouquetОт интернетските разходки е идеята, добър ловец на вкусотии съм.  Heart Eyes Само сменям плънките. Grinning
Знам аз знам но си добър ловец!!!  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт