Бухтички с чубрица на Звездев от тази сутрин - 9.11. КАК?

  • 2 477
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 500
Мале Flutterне вярвах, че някой го знае това чудо самардала Mr. Green Пък и не бях виждала да го продават по магазините.
Освен в Старозагорския край го има ужасно много покрай Бяла, Обзор, Несебър, и в моя на 20 км от Долни Чифлик посока Балкана Laughing
В прясно състояние е ужасно миризливо Twisted Evilтриста пъти повече от чесъна и няма отърване от тая миризма, ако си го ял вечерта чак до другата вечер мирише дъха. Представлява тънко зелено 20-30 см листо, което погледнато от към върха му все едно гледате емблемата на Мерцедес, едно такова триъгълно е GrinningМайка ми също го стрива със сол, защото ако само се изсуши за нищо не става. Аз го използвам почти във всички ястия, местни, постни...
Я, кажете обаче левурда, знаете ли какво е Mr. Green?

# 31
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аз го знам като леорда или див чесън. Това е една трева като лапада с аромат на чесън. Обикновено от нея правят супи и салати.

Последна редакция: пт, 11 ное 2005, 09:48 от anomalia

# 32
  • Мнения: 373
ОООООООООООО, самардалата, момичета е подправка с велик вкус... Аз съм от Стара Загора и съм и а донесла до тук и да ви кажа никои от българите тук не я познава... Rolling Eyes, ама няма и други Заралии, за това ще да е  Laughing

# 33
  • Мнения: 1 708
Станаха стрхотни, но много малко LaughingАз не правя бухти защото стават много мазни но това с алкохола подейства!
БЛАГОДАРЯ  bouquet

# 34
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
sneji_ - поясни се, плз. Кое с какъв алкохол... Rolling Eyes

# 35
  • Мнения: 7 106
Шани, Anim  го е обяснила малко по-нагоре :

Момичета,ще ви издам един трикатлък  Simple Smile за бухтички и други тестени, които се пържат се слага малко алкохол в тестото. Така бухтичките няма да поемат много мазнина. Аз слагам 1-2 ч.л ракия или водка, или нещо друго  стига да не е някакъв алкохол със силна миризма.

Понеже онзи ден като ги правих много ги харесахме и свършиха бързо, днес ще ги правя пак и ще пробвам трика с алкохола.
Anim, много мерси за идеята   bouquet.

# 36
  • Мнения: 1 708
Зори ме изпревари.Благодаря

# 37
  • Според сезона
  • Мнения: 297
Аз слагам една лъжичка оцет на всяко тесто , което пържа и никога не ми стават мазни" произведенията"

# 38
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Moмичета -   bouquet

Заплеса си е заплес Blush

Общи условия

Активация на акаунт