РУСКА КУХНЯ

  • 132 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 1 883
sve_georgieva
Преведох я набързо рецептата . Ако нещо не ти е ясно питай.

Продукти:

1 яйце
4 ч.л. захар
1 ч.л.  сода за хляб
1/2 ч.л сол
 0,500 мл. кефр/ айрян
1/2 ч. л ябълков оцет 6 %
1 чаша от 250мл. брашно
1/2 чаша царевично брашно- фино смляно
3 с.л олио
80 гр масло

Приготвяне:
1, Смесвате двата вида брашно и пресявате
2, Разбивате яйцето със захарта, солта , содада и олиото.Добавяте половин чаша от брашното
3, Добавяте половин чаша айрян, разбърквате . И така добавяте постепено айряна с брашното / като винаги завършвате с брашно / и всеки път хубаво разибате с тел.
4, Оставяте 10-15 мин. да почине, добавяте оцета и отново разбърквате.  Преди пръвият блинчик намажете хубаво тефлоновия тиган с масло. След това с масло не се маже тигана ,но се маже всеки блинчик след изпичането и то обилно.Не жалете маслото.

Бон Апети!

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 11:53 от vela

# 721
  • Мнения: 248
Много благодаря !!!  bouquet

# 722
  • Мнения: 364
Здравейте,искам да помоля за отзиви на тази рецептаhttp://yablokova.com/kitchen/shedevry-kulinarii/161-pirozhki-bombochki.html  Hug ако някой я е пробвал

# 723
  • Мнения: 22 867
Здравейте,искам да помоля за отзиви на тази рецептаhttp://yablokova.com/kitchen/shedevry-kulinarii/161-pirozhki-bombochki.html  Hug ако някой я е пробвал

Много са вкусни! Heart Eyes  bouquet

# 724
  • Мнения: 364
Още утре ще ги спретна за закуска  Mr. Green
Благодаря много за бързия отговор Heart Eyes

# 725
  • Мнения: 1 883
Мистерия ,да споделиш после . Че ще е вкусно не се съмнявам. Мен ме притеснява от домата да не остане глетаво тестото.Но пък на снимката не видях такова нещо.

# 726
  • Мнения: 22 867
Мистерия ,да споделиш после . Че ще е вкусно не се съмнявам. Мен ме притеснява от домата да не остане глетаво тестото.Но пък на снимката не видях такова нещо.

vela, не става длетаво, пък и аз използвам едни малко продълговати твърди доматчета (аз и за салата си ги харесвам, ама другите вкъщи предпочитат други сортове), т.е. не посмях да сложа от разните му "сърца" и не знам какви още, че много са ми ясни сортовете. Embarassed По-добре да не са меки и воднисти, а от по-твърдите и сухи домати. Но може и друга плънка да сложиш, правила съм ги със салам или шунка и кашкавал, пак стават. Мисля, че и на снимката ми има от тях. Peace

Скрит текст:
И да те помоля да добавиш в превода на рецептата за блинчиките при царевичното брашно да е от фино смляното. Нека е отбелязано, че с едрото не е добре, уесещат се зрънцата. Аз ще допиша и при линка към рецептата. Peace  bouquet

# 727
  • Мнения: X
Покрай тези бомбички, блинчики и прочее Simple Smile се замислих какво може да се добави в една плънка, ако се съмнявам, че е по-рядка? Примерно, иска ми се да направя нещо с плънка от домашна лютеница и сирене, но може да е воднисто. Какво е подходящо за обиране на излишната водичка? Ако беше нещо за печене, бих добавила грис, но при пържене не съм сигурна.

# 728
  • Мнения: 22 867

............. Какво е подходящо за обиране на излишната водичка? Ако беше нещо за печене, бих добавила грис, но при пържене не съм сигурна.

Може би малко нишесте или брашно..... newsm78, само предполагам, не съм пробвала. Peace

# 729
  • Мнения: 87
Ох,много ме изкушавате с тези бомбички.Мисля си,дали ще станат,ако ги изпека,а не пържени.

# 730
  • Мнения: 1 883

............. Какво е подходящо за обиране на излишната водичка? Ако беше нещо за печене, бих добавила грис, но при пържене не съм сигурна.

Може би малко нишесте или брашно..... newsm78, само предполагам, не съм пробвала. Peace
А галета? Дали ще е подходяща.

labrex
Скрит текст:
ако трябва да се направят други корекции по рецептата, казвай.
 Grinning


Ох,много ме изкушавате с тези бомбички.Мисля си,дали ще станат,ако ги изпека,а не пържени.
Имай предвид ,че вкуса на тестото няма да е същия ако ги изпечеш. Пекла съм пирожки и не беше същото като изпържените. Колкото и да е вредно- изпържените бяха по-хубави. Blush

# 731
  • Мнения: X
Лабрекс, Вела, благодаря! И аз си мислех за галета, защото поне няма да има вкус на сурово.  Лошото е, че като купя галета, ползвам лъжица-две и после с години си стои в шкафа  Embarassed. Може да опитам с грис някой път.
Зачетох се в хубавите рецепти на Лабрекс. За мене е новост тази технология с врялата вода, но виждам, че все повече се налага. Или пък не съм правила достатъчно пирожки Simple Smile.

# 732
  • Мнения: 1 883
Лабрекс, Вела, благодаря! И аз си мислех за галета, защото поне няма да има вкус на сурово.  Лошото е, че като купя галета, ползвам лъжица-две и после с години си стои в шкафа  Embarassed. Може да опитам с грис някой път.
Зачетох се в хубавите рецепти на Лабрекс. За мене е новост тази технология с врялата вода, но виждам, че все повече се налага. Или пък не съм правила достатъчно пирожки Simple Smile.
Не, според мен гриса ще остане суров. Галета продават и в малки пликчета. Аз я ползвам за панировка на риба, картофени кюфтета , слагам в руло стефани и в пържени кютета.

# 733
  • Мнения: 22 867
Галета продават и в малки пликчета.

Когато нямам галета, а ми трябва малко количество, препичам филийка (или две) в тостера, оставям да изстине и настъргвам на ситното ренде - става чудесна галета! Peace

alys , пълен лаик съм, не знам каква роля играе врялата вода, и на мен ми беше чудно в началото, но се получава добър резултат. Има я и в рецепта за торта, и при блините, и при пирожки, галетата..........сигурно и още някъде. Grinning    bouquet

# 734
  • Мнения: X
Добре, навихте ме! Ще си направя галета  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт