Преведох я набързо рецептата . Ако нещо не ти е ясно питай.
Продукти:
1 яйце
4 ч.л. захар
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л сол
0,500 мл. кефр/ айрян
1/2 ч. л ябълков оцет 6 %
1 чаша от 250мл. брашно
1/2 чаша царевично брашно- фино смляно
3 с.л олио
80 гр масло
Приготвяне:
1, Смесвате двата вида брашно и пресявате
2, Разбивате яйцето със захарта, солта , содада и олиото.Добавяте половин чаша от брашното
3, Добавяте половин чаша айрян, разбърквате . И така добавяте постепено айряна с брашното / като винаги завършвате с брашно / и всеки път хубаво разибате с тел.
4, Оставяте 10-15 мин. да почине, добавяте оцета и отново разбърквате. Преди пръвият блинчик намажете хубаво тефлоновия тиган с масло. След това с масло не се маже тигана ,но се маже всеки блинчик след изпичането и то обилно.Не жалете маслото.
Бон Апети!