РУСКА КУХНЯ

  • 132 996
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
 lina kaz, благодаря ти, дано на никого не се случва!  bouquet
Много вкусно звучи твоя борш, със сигурност ще го пробвам.  Peace Аз правя по една рецепта , но за 4 литра и все се каня да седна и да си пресметна рецептата за половината или по-малко, че така, когато го правя, едно намаля, за друго се заплесна ooooh!......побългарен борш правя, ама пък е вкусен! Heart Eyes Grinning

# 31
  • Мнения: 22 867

СЛАДКИ "ТРЮФЕЛИ"



250 гр краве масло
1 яйце
0,5 ч.ч. захар
2 с.л. вода
2,5 ч.ч. брашно

0,5 ч.ч. пудра захар
0,5 ч.ч. какао
Размекнатото масло се разбива със захарта и яйцето. Добавят се 2 с.л. вода, брашното и се замесва тесто. Завива се във фолио и се оставя за час в хладилника.От тестото се правят топчета колкото орех, редят се в тава, покрита с хартия за печене или намаслена и се пекат в предварително загрята фурна на 180 град около 20 мин с вентилатор, (при мен без - 30 мин.), докато се появи златист загар.
Пудра захарта и какаото се смесват в купа, непременно пресейте със сито, и оваляйте в сместа още горещите сладки. Получават се доста, спокойно може да се прави половин доза.

Аз не държа тестото в хладилник, омесвам, оформям топченцата и пека. При мен отива повече от даденото количество брашно, но това вече зависи от брашното, големината на яйцето и т.н. Получават се много приятни пръхкави сладки с наситен шоколадово-какаов вкус. Вместо масло, може да се използва маргарин, но с маслото са по-вкусни.

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:13 от labrex

# 32
  • Мнения: 1 798
Страхотна тема си направила Лебрексче! Hug
Обичам руската кухня Heart Eyes ще следя за идеи.

# 33
  • Мнения: 7 108
И аз съм страстен русофил Mr. Green, кефя им се на рускините особено, защото са печени и могат всичко.
Доста рецептички съм изпробвала от руската кухня. За сега само се записвам, а като мине предпразничната треска ще споделя и аз нещичко  Peace.

# 34
  • Мнения: 22 867
delicate,   Hug Hug  bouquet

Зори, много се радвам на повече подкрепления! И аз правя доста неща от руската кухня, направих темата и ме обхвана амнезия...........хич не се сещам какво да сложа в нея. Embarassed Пък и доста неща съм записала в темичката си в Любими. Така че с нетърпение ще очаквам, и тебе, и други момичета и момчета, надявам се, да се включите с вкусотийки  bouquet

# 35
  • Мнения: 767
 newsm74 тема! Благодаря, labrex    smile3525  love001! Дали ще може да разкажа мамината рецепта за борш - все пак тук сте невероятни готвачки с руска кръв newsm03, а моята майка само е живяла в Донбас. И така, позволявам си да ви я споделя:

Маминия борш
Когато месото е полусварено (с телешко е страхотно, но и с пиле става) се добавят картофи на кубчета и няколко по-големи парчета, които после се намачкват и връщат за плътност и няколко зърна чер пипер. Отделно се задушават лук, морков и кервиз и се прибавят към свареното месо с картофи, след десетина минути се прибавя зеле и дафинов лист , след сваряването му се добавят и запържени доматки или доматено пюре, накрая по желание може и ароматния разсол от кисели краставички, ръси се с копър и магданоз и се поднася с лъжица сметана или настъргано сварено яйце. Ако е пролет, може вместо зеле да се направи с киселец, а зимата - с кисело зеле.

# 36
  • Мнения: 2 375
Много се радвам за темичката, ще я следя. Heart Eyes сн
Наскоро се сетих как баба ми ми правеше малосольные огурчики и си правя вече трети път. Незнам дали е точно така, но става вкусно и е нещо подобно на това, което помня.
Нарязах краставички наполовинки наредих ги в пластмасова купичка с капак, добавих дафинов лист, копър и чесън и ги залях с вряла вода. На следващия ден вече ставаха за ядене. Crazy

Последна редакция: нд, 12 дек 2010, 17:56 от nattt

# 37
  • Мнения: 22 867
petu6ka63, аз не съм с руска кръв, но съм прекарала там известно време и съм любител на руската кухнята. Така че,  винаги можеш да пишеш рецептата на някоя руска вкусотия, майка ти явно ще знае такива, щом е живяла там. Peace  bouquet

nattt,само съм хапвала такива краставички, не съм правила, но не пречи да се пробва рецептата, а и бързо стават готови. Харесват ми, защото не си падам по много киселите!! Hug  bouquet

# 38
  • Мнения: 2 375
В нас вече прясна краставица никой не иска. И аз много кисели не обичам, а тези ни станаха любими. Peace

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 422
Здравейте момичета

И аз съм почитател на руската кухня.Лабрекс благодаря за темата  bouquet
Тук може би е мястото да кажа че една от любимите ми салати е Винегрет.Предполагам че всеки има рецептата.Аз си го правя с варени картофи,моркови,цвекло,кисели краставици, лук и кисело зелце.Който не е пробвал горещо препоръчвам. Peace
Ще следя за идеи.

# 40
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
nattt, а сол няма ли в рецептата ти? Аз правя по подобен начин, но заливам с рассол, не само с вода.

# 41
  • Мнения: 2 375
nattt, а сол няма ли в рецептата ти? Аз правя по подобен начин, но заливам с рассол, не само с вода.
Ух, че съм отнесена. Ми то е солена вряла вода всъщност... Laughing Сол на вкус. Grinning

# 42
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
 Peace

# 43
  • Мнения: 7 424
  Момичета,помагайте!  Praynig Hug
  Търся изпитана рецепта за пряники или Тульский пряник.
  В интернет рецепти бол,но искам непременно изпробвана такава.  Blush

  Благодаря!   bouquet

# 44
  • Мнения: 22 867
  Момичета,помагайте!  Praynig Hug
  Търся изпитана рецепта за пряники или Тульский пряник.
 

Селма, наскоро правих по тая рецепта тульский пряник, според мен е разкошен, но нали знаеш, на вкус и цвет........Ако искаш, пробвай го! А пряники ще правя (или поне съм намислила) ето тези: рождественские пряники и тая прелест рождественские прянички. И едните, и другите са вкусни, но май не са много трайни, така че ще ги правя или преди Коледа или за Нова година.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт