Kak да направя СУШИ в домашни условия

  • 13 520
  • 17
  •   1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Моите са големи любители на сушито и бих искала да се науча да правя.Имам само несполучливи опити,макар да бях купила продуктите от китайския на Пиротска-лепкав ориз,нори,оризов оцет,уасаби,джинджифил,соев сос,сусам,а за плънка-Филаделфия,ролца от раци,авокадо,краставица.Търсих рецепти за сваряване на ориза,но при спазването им нищо не се получи.А корите нори направо ми овоняха апартамента...Не бих ги ползвала отново...Търся рецепти без нори и лесно изпълними и вкусни,без натриев глутамат

# 1
  • Мнения: 13 200
Ползвам ориз за суши на Крина. Точно по указанията на опаковката го варя, става чудесен. Правя най-често "голо" Wink суши с пушена или консервирана риба, авокадо, морков и краставица, защото у дома това е на почит.

# 2
# 3
  • Мнения: 4
и аз да се изкажа по темета Simple SmileSimple SmileSimple Smile много ми се ядеше суши ама много пари...и разбира се реших че ще си правя...Отидох в пикадили и там си купих специален ориз (пишеше си суши на него -към 3-4 лева май беше) ,уасаби ,малко сьомга ,ролца от раци ,скариди ,чушки ,моркови ,краставици,авокадо, оризов оцет...(без листата нори ,че нещо не ме кефат). Оризът си го приготвих както си пишеше на кутията .После си го разтлах на рогозката и си слагах каквото ми е кеф -всякакви комбинации от горепосочените продукти.Даже на едното руло сложих малко черен пипер -уж да е пикантно-имаше някакъв ефект ...И тук само ми се появи един проблем---рулата бяха прекалено меки и нямаше как да ги разрежа...всичко се разпадаше...(според мен и листата от нори ако бяха там нямаше да спасят положението) и за това ги сложих във фризера за половин час да стегнат и после всичко беше ток и жица -идеални кръгчета  Grinning гадните листа от нори ги нямаше и сушито беше чудесно...От една опакова ориз ми излезнаха 5 рула (около 15 хапки на руло) . Направо преядох .
Само да уточня ,че съм гледала как се прави суши 100 пъти (работих на такова място) и знаех тук таме някоя цака ,но не бях правила сама...

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 10:24 от lelemale338

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Браво,справила си се.....А как го свари ориз,защото различни рецепти намирам-равно количество вода и ориз,другата е да се свари малко,да се измие и пак да се свари.Наскоро гледах как се реже суши без нори,т.н.голо суши...върху готовото руло се слага найлоново фолио,притиска се добре,дооформя се и се реже както е с найлона,после се маха при сервиране.

# 5
  • Мнения: 4
ами честно да ти кажа не помна точно какво го правих ориза(колко вода , време и т.н. ), че го правих преди месец-два някъде... имаше рецепта отзад на кутията и я изпълних 1:1 (то оризът си беше специално за суши и си имаше рецепта как се прави ) . Но определено на веднъж се вареше без да го махам и после пак да го вара...щях да запомна ако съм си играла толкова с него.В началото още докато беше суров яко се миеше и се киснеше половин час във водата...(тва по памет )---абе всичко си го пишеше отзад на кутията (от пикадили беше, черна на цвят и си пишеше SUSHI )
А това с фолиото ще го пробвам следващия път , че предния от лакомия ми умряха зъбите от студ Grinning

Последна редакция: сб, 12 фев 2011, 20:32 от lelemale338

# 6
  • Мнения: 226
Здравейте, за орииза имам въпрос - на този от пикадили на КРИНА ориз за суши отзад на опаковката пишеше, че не се мие (може и да греша), но ме притеснява, че всички казват да се мие, а аз така съм запомнила като четох отзад на кутията. Тази вечер щр правя и сега не знам да го ми яли, не ли? Освен това моля да споделите мнение дали ако добавя хайвер ще се получи добре? Иначе другото из плънката нали си е до личен вкус. А и още нещо - в хепи ядох суши с риба тон, ама готвена някак си имаше си вкус на месо сготвено - не сурова и не пушена и не маринована. Много ми хареса, но из Пикадили не видях никъде сурова риба тон?!? Има ли и аз не съм ивдяла или няма?
Благодраря Simple Smile

# 7
  • Мнения: 497
................ бях купила продуктите от китайския на Пиротска-..............
Доли, извинявам се, че се отклонявам от темата, но би ли пояснила къде на Пиротска (нещо като ориентир около него-често минавам по улицата, но изобщо не стоплям в момента къде може да има китайски-ни ресторант, ни магазин) се намира въпросния китайски и дали става въпрос за магазин или ресторант. Благодаря предварително.

# 8
  • Мнения: 226
Здравейте, да се отчета... моя грешка за опаковката на ориза - пише си, че трябва да се мие. Значи получи се супер нашето суши, 3ма човека го ядохме, хареса ни. Нямахме остър нож и рязането беше малко мъка, някои парченца се отвориха, но иначе супер. Чудя се дали да обясня аз как го направих, защото има достатъчно информация в интернет, но все пак е по-лесно някой конкретно да каже, така че ако на някой друг му предстои за пръв път. мога да споделя Simple Smile

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Китайският магазин се намира на първата пряка вляво на Пиротска,посока към Женския пазар.Ако идваш от ЦУМ ще е последната пряка в дясно и магазина е от дясно с червени фенери и няколко стълби отпред.Дано ме разбереш...

# 10
  • Мнения: 497
Доли, благодаря ти, но коя част на Пиротска имаш предвид-тя е мноооого дълга и стига до К. Величков чак. Та коя част имаш предид-някъде около Ботев (където трамвай 20 и 22 завиват) и женския пазар-така оставам с спечетление или е по-нагоре към ЦУМ?

# 11
# 12
  • Мнения: 497
Доли, благодаря ти, голяма си скица.
За да не е съмсем спам-моят син е луд по китайско и суши-ако може само и единствено това да яде..... В китайското съм станала спец-то не може ден през ден да е от ресторант, но сушито ми се вижда сложно и завъртяно, а и малко ме притеснява това дето казвате за нури-че миришат, а тъкмо се самонавивах да опитам и това.

# 13
  • Мнения: 101
Колко го дават оризовия оцет в китайския магазин, Доли?

# 14
  • Мнения: 1 313
Ето тук с малко снимки, изглежда ужасно вкусно! Аз не съм правила и все се каня за сега хапвам само навън Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт