Kak да направя СУШИ в домашни условия

  • 13 523
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 26 580
Колко го дават оризовия оцет в китайския магазин, Доли?
     Различни цени според  количеството,аз взех 200мл.за 1,80лв.    Аз вече се отказвам да правя опити,не ми се получи и 3-те пъти,купих и от ориза на Крина за суши,но той е много различен от оригинала,дълъг и въпреки,че го правих според инструкцийте не се получи.Изглежда елементарно,но на мен не ми се получиха нещата,нито на вид,нито на вкус.Незнам дали не  слагат натриев глутамат...

# 16
  • Мнения: 101
Благодаря. При нас е втори опит. Тази вечер. Първия път на вкус го докарахме, но на вид не особено. Сега сме по-подготвени, изгледахме и доста видео по въпроса. Вече напазарувахме и от китайския магазин. А, и занесохме ножовете на точилар. Въобще, както си личи, подготвени сме. Simple Smile

# 17
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Ориз ползвам на Крина. Измивам ориза, докато водата, която се оттича стане прозрачна и оставям да се отцеди около 10-15 мин. След това в тенджерата слагам вода около 2 пръста над ориза. Сварява се по-бързо от указанието защото котлоните ми са газови. Оставям още десетина минути в тенджерата. След това изсипвам в разлата чиния, добавям разтопените сол,захар и оцет за суши, и завивам в мокра кърпа, за да не изсъхне ориза докато изстине. Захар слагам по-малко от указаното, така повече ми харесва. За плънка използвам краставица, авокадо, ролца от раци, сирене Филаделфия, пушена сьомга, червен,черен хайвер. ТУК има много хубави рецепти. Ножът за рязане трябва да е много остър. За да станат стегнати рулата ориза трябва да е лепкав, не трябва да е воднист и като се навиват рулата , трябва да се стягат.

Общи условия

Активация на акаунт