Ядете ли свински уши?

  • 68 836
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
  • София
  • Мнения: 8 681
Аз от няколко години ям само риба и подобни, по-вкусни са ми и не ми липсва другото месо.
Като бях малка ядях уши, ядях и дреболии, ядях и пръжки  Laughing СЕга няма да съм очарована, но тези неща по-скоро извикват детски спомени в мен.Като бях малка ме пращаха на някъде, докато колят прасето, защото пищях и ревях. Връщаха ме после и помня, че като го пърлеха с едни горелки ни отрязваха ушите му и ни даваха по едно на мен и сестра ми  hahaha
Прабаба пък като колеше кокошка, вадеше някои дреболии-воденичка, черен дроб, сърце и разни подобни и ги печеше направо върху печката на дърва.После всяко едно се разрязваше на 2 и се даваше пак на мен и сестрата.
С пръжките...пак прабаба топеше мас в едни огромни тенджери, накрая оставаха пръжки и ние със сестра ми запретвахме ръкави и започвахме  hahaha
Но тогава бях волно, селско детенце, успяваха да ме срешат веднъж в месеца и ходех с мръсни вади от дини, по тялото  Laughing Сега това не може да ми се случи, също и уши не ям.

# 721
  • Мнения: 11 573
Izostanalite пръжки баба ми ги прави на домашен сапун.
Иначе, много ги обичам със салца от домати с лук и препечен хляб.
Много са ми хвалили и кожичките от прасе, но по моя край не правят.

# 722
  • Варна
  • Мнения: 6 343
Гадории Sick

Опитвам се да си представя да преглътна ухо, око..., е не мога! Предварително ме е гнус.

# 723
  • Мнения: 0
От няколко дни ми се ядяха свински уши и днес най-накрая си сготвих.Като споделих на приятели, всички ме обявиха за луда.Искам да разбера дали проблемът е само в моя телевизор.

Никога не съм предполагала, че ще пусна такава тема! Joy

Преди няколко години почнах връзка с една дама на средна възраст, всичко вървеше чудесно до момента, в който я видях как изяде с апетит хрущялите на печеното пиле и явно ченето ми беше доста увиснало, защото ме попита " Извинявай, май не те попитах дали не искаш и ти". Joy

Последна редакция: нд, 03 ное 2013, 09:05 от Най Литган

# 724
  • Мнения: 1 711
От няколко дни ми се ядяха свински уши и днес най-накрая си сготвих.Като споделих на приятели, всички ме обявиха за луда.Искам да разбера дали проблемът е само в моя телевизор.

Никога не съм предполагала, че ще пусна такава тема! Joy

Преди няколко години почнах връзка с една дама на средна възраст, всичко вървеше чудесно до момента, в който я видях как изяде с апетит хрущялите на печеното пиле и явно ченето ми беше доста увиснало, защото ме попита " Извинявай, май не те попитах дали не и искаш ти". Joy

 Joy Хрущял връзка разваля! Mr. Green

# 725
  • Мнения: 6 214
И аз имам позната , която разчовърква цялото пилешко бутче, за да изяде най-напред хрущяла. И предварително се извинява, че рови месото, защото много обичала хрущяли. Аз хрущяли и пръжки не ям, те не са карантия, други неща са.

# 726
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 267
Като гледам няма смисъл да ви питам, а свински пръжки хапвате ли  Mr. Green

Мъжът ми прави яки пръжки от бекон, полети със сок от лимон и  черен пипер. Оригиналните пръжки май са от... от какво се правят бе? От сланина? Тя няма ли да се разтопи напълно при пърженето?

# 727
  • Мнения: 6 214
Като гледам няма смисъл да ви питам, а свински пръжки хапвате ли  Mr. Green

Мъжът ми прави яки пръжки от бекон, полети със сок от лимон и  черен пипер. Оригиналните пръжки май са от... от какво се правят бе? От сланина? Тя няма ли да се разтопи напълно при пърженето?


Да, от сланина, остават след разтапянето на маста.

# 728
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
  • Мнения: 10 142
Аз не съм пробвала свински уши. Не обичам хрущяли и не ме съблазняват.
Свекър ми ме научи да ям свински крачета на супа. Отначало никак не ми харесваше, ядях само за да не изглеждам превзета, но после взе да ми харесва.  После започнах да правя за Ивановден пача, но слагам и по едно свинско джоланче, за да има месце и става много вкусно. А пръжки (джумерки са и във Варна) обожавам, но ме боли стомахът от тях.
Ям и други карантии, но любимите са ми агнешки момици.

Смятам, че е признак на много лошо възпитание, ако открито показваш отвращение към вкуса и предпочитанията на другите. Ако нещо не ти харесва, не го яж, но да кажеш на някого "как може да ядеш това гадно или отвратително нещо" за храна, която му е вкусна, за мен е признак на много лош вкус и нетолерантно отношение.

Малко инфо - в Банкя, в магазина на центр. улица, винаги има свински уши и всякакви карантии. На Кр. село на пазара също.

# 729
  • Мнения: 6 214


Смятам, че е признак на много лошо възпитание, ако открито показваш отвращение към вкуса и предпочитанията на другите. Ако нещо не ти харесва, не го яж, но да кажеш на някого "как може да ядеш това гадно или отвратително нещо" за храна, която му е вкусна, за мен е признак на много лош вкус и нетолерантно отношение.


За някои обаче е извисено.

# 730
  • София
  • Мнения: 8 681
Всеки може да си яде каквото му е вкусно. И за мен е неправилно да се изказва такава погнуса, че чак и присмех да има. Защо някой трябва да се притеснява от това какво му е вкусно? Майка ми  например, умира за пилешки трътки, като бонбони си ги яде.Не ядат боб ако няма нарязана сланина(в саламура или наложена с подправки).Приятелят ми е върл фен на шкембето, онзи ден с баща ми ядоха наложена сланина , то беше превъзнасяне, ахкане...защо трябва да се разваля удоволствието на хората?
Аз обичам само рибешки работи, но ако трябва да избирам между свинско ухо и пилешко бутле, ще избера ухото.Необичам пилешко, много се гнуся. Яла съм домашни пилета и миризмата е съвсем различна, видът на месото е различно.Затова не бих хапнала купено пиле. Но много хора около мен си ядат, аз не бърча нос всеки път.
Пък редовно ми коментират мидите и октоподите  Laughing Били "гледали", щели да мръднат всеки момент, как можело да ям такава гнус. А аз съм гнуслива, ако ми говориш за нещо гадно, докато ям, край...Няколко пъти съм си оставяла яденето, защото някой ми говори колко е гнусно и как имало лиги, слуз и не знам какво.

# 731
  • Мнения: 1
Аз живея от години в Германия и тук свинските уши се смятат а деликатес.Цената им е доста висока,почти колкото на месото.В свинските уши има много колаген и протеини и е погрешно да се смята,че са вредни-напротив,полезни са за ставите,а за колагена всички знаем за какво е полезен.Освен това са много вкусни и лесни за приготвяне.Сваряват се за час в тенджера под налягане,нарязват се на парченца и се пекат на фурна с картофки,като отгоре се заливат с течноста от варенето.Става фантастично!!

# 732
  • Мнения: 22 036
Обожавам хрущяли и всякави гадости. Ама няма тук Sad.

# 733
  • Мнения: 4 586
 А агнешки очички яли ли сте? От сварена агнешка гравичка. Маха се само прозрачната лупичка отпред.
 А пък в Сърбия има фестивал Мъдеяда, на който се стичат готвачи от цял свят и готвят всякакви тестиси по всякакъв начин.

# 734
  • out of space
  • Мнения: 8 574
А момици? Пържени с лук  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт