Аз използвам понякога филета, понякога нарязани стекове сьомга (на подкови).
Нареждат се филетата (подковите) върху фолио, всяко се осолява, слага се черен пипер, копър, магданоз, (босилек) малко нарязан пресен лук, около половин супена лъжица зехтин, лимонов сок- става и с лайм. Завива се отгоре с фолиото и се пече на фурна на 190 С за около 15 min максимум (около 4-5 мин на 180 С за всеки см риба, но е въпрос на вкус).
Може да се приготви и сос от авокадо и заквасена сметана (light sour cream или heavy cream беше в оригиналната рецепта), сок от лимон и малко чили сос, сол.
Също така върви със задушени зеленчци или доматена салса и ориз.
Струва ми се , че това ще се получи много добре. Много е важно времето на печене, за да не изсъхне рибата. Аз я пека 12-13 мин в тава, с наредени парченца масло отгоре. Не ми е любимата риба, защото няма мазнина и аромата и е прекалено фин за риба (падам си по миризливите ), но.... въпрос на вкус.