Машина за хляб-40 част

  • 55 024
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 156
Здравейте! Въпрос към Бонго и тези,които са правили хляб с румънското черно пшенично брашно. Коя рецепта ще ми препоръчате за него? Ако ви затруднявам, то кажете поне бяло брашно да сложа ли? Hug

# 736
  • Мнения: X
alys, ако знаеш колко се мъча да докарам такова разпуквне Wink Laughing

На мене ми напомня ръчния хляб  Simple Smile. Да не се мъча да променям.  Wink

dina, за румънското брашно - която и да е рецепта, но в комбинация с бяло (може 1:1) и следи за хубава топка десетина минути след замесването. Ще чакам и Бонго да се включи.   Simple Smile

# 737
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 581
От румънското черно брашно правих хляб по следната рецепта:
290 мл.вода
2 с.л. олио (аз слагам зехтин)
1 ч.л. захар
400 г. от брашното
100 г. пшеничен грис
1 ч.л. сол
1/8 жива мая
Ползвам основна програма, средно препечена коричка.
Хляба стана превъзходен. Довечера ще приложа снимка.

# 738
  • Мнения: 7 779
Здравейте! Въпрос към Бонго и тези,които са правили хляб с румънското черно пшенично брашно. Коя рецепта ще ми препоръчате за него? Ако ви затруднявам, то кажете поне бяло брашно да сложа ли? Hug
смело давай по твоята изпитана рецепта.
замени един вид брашно с черното и пак ще се получи хляба. следи си тестото , а после и втасването.   bouquet

# 739
  • Мнения: 156
Благодаря на alys, ilka и bongo! Hug Топката се оформи добре, но ми е интересен крайният резултат. За пръв път правя хляб в който има и друго брашно освен бяло. Ще добавя и готов микс от семена след звуковия сигнал. Как мислите 2с.л добре ли са?

# 740
  • Мнения: X
Благодаря на alys, ilka и bongo! Hug Топката се оформи добре, но ми е интересен крайният резултат. За пръв път правя хляб в който има и друго брашно освен бяло. Ще добавя и готов микс от семена след звуковия сигнал. Как мислите 2с.л добре ли са?

Правя един хляб с 5 вида семена и 550 г брашно. От всеки вид семена слагам по 2 с.л. (така е по рецепта) и става много вкусно. Днес единият хляб е такъв.

П.П. Семената са слънчогледово, тиквено, сусам, мак и ленено семе. Последното го пропускам, но вместо него слагам от другите. Сещам се да попитам дали семената могат да допринесат за надраскване на казанчето.   newsm78 Мака го слагам в началото, а другите машинката си ги взима сама. Опитах и мака да оставя машинката да си го вземе, но прекалено се разпръсква по цялото дъно на машината и минах на другия вариант.

# 741
  • Мнения: 156
Сложих вече семената. Alys, ти слагаш 10с.л, което означава, че моите 2 няма да се усещат newsm78. Следващият път повече. Моят микс е от същите семена без тиквеното  bouquet

# 742
  • Мнения: 7 779
дядо , пускай новата тема   newsm78

# 743
  • Мнения: 3 410
Дядо Хаджия ти си нашето спасение, искаме нова тема, помагай!
                                                                                   

# 744
  • Мнения: 572
Хлебчето на labrex се получи много добре. Изядох половин хляб сама, още докато е топъл.. А каква коричка се получи.. Страхотен!
И за първи път от мн време насам ми се оформи хубава топка тесто.
Аз сложих обаче само 2 лъжици олио, а не 8 както е по рецепта  Peace

# 745
  • Мнения: 1 111
браво...поздравления за хлебчето Peace

благодаря на всички отговорили ми относно почистването на казанчето и приставките,ще пробвам с обезмаслител...но ми стана странно защо се получи така сега,при положение,че близо 3 месеца от както ползвам машината нон -стоп и не съм имала такъв проблем

# 746
  • Мнения: 2 643
Понеже темата е машина за хляб, си позволявам да попитам

Какво да гледам като избирам машина за хляб? Имам вредвид какви параметри? Сега съм взела една на заем и експериментирам, но се навих да си купим, та какво ще ме посъветвате да търся?Основно ще се ползва у дома за черни хлябове, но ми се иска да може да прави и козунак и кекс понякога, ако прави и бисвитки съвсем добре Simple Smile

# 747
X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт