Машина за хляб-40 част

  • 54 990
  • 747
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 7 947
МАШИНА ЗА ХЛЯБ

2011 ГОДИНА
Част 3 (40)






В него ще намерите, съвети на майсторите, съвети за козунаците, упътване и инструкции за работа с машините, и други.



РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ:








# 1
  • Мнения: 953
Мерси на Дядо Хаджия, за новата темичка  bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 7 947
да,формичките са малки,показах снимка преди страница....мисля да ги пека верижно,т.е. изпичам първата доза и след това изпичам втората,пак във формичките и в машината,разбира се...
Целта е да замеся двойна доза,за да "спестя" още един час месене на тестото за багети /програмата е 2ч.3мин., от които печенето е около40 мин., останалото време е бъркане на тестото и престоя му в машината/
ако става така - трябва ли да изчакам машината след първото печене да изстине преди да сложа вторите багети....и как да процедирам с маята

Аз затова и попитах, защото ми стана интересно какво ще стане с тестото, което ще чака за втората партида. По време на печене на първата партида няма ли опасност да превтаса ?

# 3
  • Мнения: 7 779
тук съм

# 4
  • Мнения: X
От чисто любопитство правих веднъж багети в машината и повече няма да повторя.
Не стига, че се въртиш около машинката, занимаваш се с тестото, а в крайна сметка получаваш само 4 мини хлебченца. Онтосно изчакването... може би може част от тестото да се сложи на студено, поне сега времето позволява. Според инструкцията машината не трябва да се ползва веднага след първото печене, а поне след час.

# 5
  • София
  • Мнения: 482
tuly, аз бих направила двойна доза и бих пекла във фурната. Но не те разбрах как ще ги печеш последователно в машината, тя нали си изпича първата доза и край - програмата свършва, после как ще допечеш втората. Аз май нямам програма само за печене на моята Мулинекс 5003. А и втората част от тестото ще превтаса както вече ти написаха преди мен. Мен също много ме ядосват тия багети като са само 4 и мисля да правя двойни дози и да пека във фурната. Миналата седмица имахме гости и щеше да е добре да предложа багети, изглеждат по-представително от хляба с 2 дупки отдолу, но нямах време да се занимавам, ще пробвам и аз тези дни с двойната доза.
Днес правя козунак - замесих тестото на програма за тесто, после го извадих, оплетох на 4-ка и сложих в тефлонова форма да втаса още на 50 градуса във фурната, в момента вече се пече, дано да стане хубав. Simple Smile
И да похваля тесто за пици и мекици, което някой ми даде. Пицата стана супер, а тази сутрин изпържих мекици, всички са много доволни, дори съжалявам, че не пуснах двойна доза. Simple Smile

# 6
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 797
Благодаря за темичката ето ме и мен на линия.

# 7
  • Мнения: 222
и аз следя  Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 62
Благодарности и от мен за темата!

# 9
  • Мнения: 931
Хайде и аз в новата тема .И може ли рецепта за сладка питка някой да ми предложи.
Благодаря предварително

# 10
  • Враца
  • Мнения: 2 711
Имаше една рецепта за тутманик със сирене и яйца, произведен в хлебопекарната, ама нещо не я намирам ..  Rolling Eyes

# 11
  • Мнения: 3 410
Дядо хаджия благодарности за новата тема  bouquet
Днес праввих едни немски ръжен хляб, домързя ме да си отрежа само 7-8 грама от кубчето мая и сложох всичките 11 грама. Е, естествено хляба ми спадна, но пък е уникално вкусен.

# 12
  • Мнения: 114
След няколко сполучливи хляба, днес имам провал. Решихме да направим голям хляб-1.500 кг.  с черно, бяло и пълнозърнесто брашно по рецепта от книжката. Бухна много /след което спадна/, отвсякъде изглеждаше изпечен, но не би. Отвътре  леко суров и клисав- всичко спазихме по рецепта, тестото беше добре оформено и какъв е проблема не мога да разбера. Някакви идеи? newsm78

# 13
  • Мнения: 3 410
По всяка вероятност сте направили като мен - прекалили сте с маята и хляба е превтасал. А по отношшение на втория проблем, или е трябвало да го допечеш, или сте го рязали скоро след изпичането и ви се е сторил леко суров.

# 14
  • на североизток
  • Мнения: 460
Здравейте!
Съвсем скоро научих за съществуването на тази прекрасна и полезна тема, но още не съм прочела всичко назад  Embarassed Все пак бързам да попитам някой правил ли е в хлебопекарната хляб с естествена закваска и дали би могло да се получи? Ние с мъжа ми сме начинаещи по въпроса със закваската, но пък хлебопекарна имаме от две години и сме много доволни. Та сега ми се ще да се опитаме да правим хляб без мая. Ако някой е пробвал или знае тънкостите, ще се радвам много да сподели своя опит   chef  bowuu
Благодаря предварително! Ако е коментирано по-назад в темите, моля да ме насочите!
  bouquet   bouquet   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт