Бърз и лесен кекс

  • 13 703
  • 22
  •   1
Отговори
  • Мнения: 55
Рецептата за този кекс знам от моята леля. Наистина е много лесен и страшно вкусен.

Необходими продукти:

6 яйца
кофичка от кисело мляко  захар
кофичка от кисело мляко брашно
6 с.л. олио
6 с.л. вода
пудра захар за поръсване


Приготвяне:
Разбийте продуктите последователно и печете на загрята до 200 градуса фурна.
Поръсете с пудра захар.

Много бърз десерт надявам се да ви хареса.Съжалявам, че нямам снимки ако някой напрлави нека да качи. Приятен апетит Simple Smile

# 1
  • Мнения: 2 126
Тук или ще е нужен бакпулвер или белтъци и жълтъци трябва да се бият отделно.А 200 градуса за печене на кекс са твърде множко Thinking

# 2
  • Мнения: 55
нито е нужен бакпулвер нито яйцата се бият отделно знам че рецептата ви изглежда недовършена но не е така. Ако пробвате ще разберете. Аз от 2 години правя само този кекс и винаги е ставал пухкав и вкусен

# 3
  • Мнения: 2 126
Извинете за грубото ми вмешателство и опитът за собствено мнение.Аз лично няма да пробвам по този начин Peace

# 4
  • Мнения: 1 589
това количество захар не е ли много?

# 5
  • Мнения: 937
Мнго странна рецепта някой престраши ли се да я пробва, че да сподели?  Heart Eyes

# 6
  • Мнения: 22 867
Малко ми прилича на рецептата на майка, но тя е със 7 яйца (може  9, като пропорционално се увеличават и другите продукти, става много голям кекс в долната част на старите ел.тенджери).

Продуктите са: 7 яйца, 2 ч.ч. захар, 2 ч.ч. брашно, 7 с.л. олио, 7 с.л. вода. Ванилия или лимонова кора, какао, орехи -  по желание.

Белтъците се разбиват на твърд сняг със захарта. В съд се разбиват жълтъците с вилица, добавят се олиото и водата, пак се разбива с вилицата и внимателно, на ръка, се разбърква с белтъчния сняг. Добавя се и брашното, пак внимателно се бърка с лопатка, лекичко и в една посока. Ванилията или настърганата лимонова кора слагам в жълтъчната смес. Може да се остави малко от кексовата смес, да се добави какао и да се направят шарки. Орехите слагам с брашното. Пече се в умерена фурна, в моята става за 30-ина мин. Много вкусен кекс, набухвател не се използва. Чашата, която използвам е 240 мл.

# 7
  • Мнения: 55
Ето го 

извинявайте за лошата снимка Rolling Eyes

# 8
  • Мнения: 56
Много пухкав и вкусен изглежда:) Peace

# 9
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
natali_ivanov_a , много хубаво изглежда кексчето Hug.

# 10
  • Мнения: 55
мерси Wink този път май малко го прегорих понеже се зачетох във форума Joy ама е много вкусен

# 11
  • Мнения: 2 126
Лелееееееееееее чак сега забелязах,как съм се объркала.Вместо да прочета правилно,аз видях кофичка кисело мляко и реших че се слага.Затова питах за бакпулвер,че това мляко как ще дигнекекса.Оххх ужас,съжалявам за ненужните коментари Embarassed Crazy Blush А това иначе е всеизвестният пухкав пандишпанов кекс,правих го оня ден,също и блатове за торта правя от него.Стават страхотни Peace но и аз бия отделно белтъци на сняг.Ако кажеш,натали,че може без да правя това ще пробвам Peace

# 12
  • Мнения: 55
Ами аз не бъркам нищо отделно.Това ми е мързеливият сладкиш.Слагам всичко в купата и бъркам с миксера Laughing По лесно от това- здаве Joy

# 13
  • Мнения: 2 126
Ми то и аз съм мърззел,ама за тоя специално гледам да бия с миксера.Други кекстве ги бъркам за 5мин. с лъжица Wink Но,ти ме обнадеждаваш Grinning

# 14
  • Сливен
  • Мнения: 295
И аз правя този кекс, само дето захарта я меря с чаша - чаша и половина захар, чаша и половина брашно. Сигурно е равна точно на 1 коф. от кисело мляко но не съм сигурна. Разбивам яйцата със захарта до бяла пухкава маса и после постепенно прибавям брашното КАТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО бъркам с ДЪРВЕНА ЛЪЖИЦА. Опитайте, няма да съжалявате, става още по хубав от кекс със бакпулвен, надига се ужасно много, ще потърся снимки в къщи и ще ви покажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт