Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 389
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 15
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Лурдес , търси с Cast Iron и да, стават за индукция.

# 16
  • София
  • Мнения: 2 521
Саш,всички съдове купувам от въпросния сайт - casa.com,но не мисля,че правят доставки до България.Изключително експедитивни и професионални,държа да отбележа.
Ако разгледаш разделите Cookware и bakeware,ще видиш офертите,какво се предлага и на каква цена.Все пак говорим за скъпи кухненски съдове и намаленията са съществени.Вмомента освен предлаганите оферти,има и 20% офф,дори на вече намалените артикули. Peace

Прекрасни неща има в този сайт.
Жалко, че не доставят за България, както казваш.

Тези Le Creuset не са ли много по-евтини отколкото ги продава Гама Елит?

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 691
Вижте на какво попаднах на една обява в йбей - снимки на вече ползвани съдове от Le Creuset , не изглеждат много добре, може би не са използвани качествено. Но мисля, че ще е полезно бъдещите купувачи да видят какво евентуално ще се случи с техните след време. Цените не са ниски, аз също обмислям покупката на такава тава или тенджера.. Simple Smile Не мога да разбера обаче-дали това са чугунените или някакви други с керамично покритие ...   http://www.ebay.co.uk/itm/bundle-LE-CREUSET-PANS-LIDS-16-18-20-/ … sh=item589384e5b0  и още една, на която си е указано, че материала е чугун : http://www.ebay.co.uk/itm/Le-Creuset-Brown-Saucepan-18-/16077428 … sh=item256ee4d9e8 

# 18
  • София
  • Мнения: 2 521
Вижте на какво попаднах на една обява в йбей - снимки на вече ползвани съдове от Le Creuset , не изглеждат много добре, може би не са използвани качествено. Но мисля, че ще е полезно бъдещите купувачи да видят какво евентуално ще се случи с техните след време. Цените не са ниски, аз също обмислям покупката на такава тава или тенджера.. Simple Smile Не мога да разбера обаче-дали това са чугунените или някакви други с керамично покритие ...   http://www.ebay.co.uk/itm/bundle-LE-CREUSET-PANS-LIDS-16-18-20-/ … sh=item589384e5b0  и още една, на която си е указано, че материала е чугун : http://www.ebay.co.uk/itm/Le-Creuset-Brown-Saucepan-18-/16077428 … sh=item256ee4d9e8 

Леле мале  Shocked  Shocked и това се продава??? Аз не бих го ползвала даже да ми го подарят!
Сякаш ежедневно са изпускани от високо и не знам какво и как са готвили в тези съдове, за да се получи този ефект?

# 19
  • Linz
  • Мнения: 11 619
И аз днес гледах тази марка в същия магазин, има ли отзиви за нея?
Не струва!
Днес, на първото ползване дъното й се огъна и се клати на всички страни. А изглежда стабилна, стоманена е. Мъжът ми отива да я връща.

Вижте на какво попаднах на една обява в йбей - снимки на вече ползвани съдове от Le Creuset , не изглеждат много добре, може би не са използвани качествено. Но мисля, че ще е полезно бъдещите купувачи да видят какво евентуално ще се случи с техните след време. Цените не са ниски, аз също обмислям покупката на такава тава или тенджера.. Simple Smile Не мога да разбера обаче-дали това са чугунените или някакви други с керамично покритие ...   http://www.ebay.co.uk/itm/bundle-LE-CREUSET-PANS-LIDS-16-18-20-/ … sh=item589384e5b0  и още една, на която си е указано, че материала е чугун : http://www.ebay.co.uk/itm/Le-Creuset-Brown-Saucepan-18-/16077428 … sh=item256ee4d9e8 

Леле мале  Shocked  Shocked и това се продава??? Аз не бих го ползвала даже да ми го подарят!
Сякаш ежедневно са изпускани от високо и не знам какво и как са готвили в тези съдове, за да се получи този ефект?
Тия съдове са директно за боклука Sick
Това ми прилича повече на антиреклама, отколкото на обява за продажба.

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 691
Незнам и аз дали това е непременния резултат след многогодишна употреба. Но колкото и многогодишна да е, цената им е прекалено висока ако ще придобиват такъв вид. Ще очаквам да се включат момичета  , които са собственички на съдове от марката... и ако може да кажат от колко време ги използват.

# 21
  • Мнения: 221
Според мен съдовете на снимката просто не са подържани както трябва-достатъчно е да се погледнат от външната страна как изглеждат и е ясно за какво иде реч.

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 691
Може  и така да е, но аз за себе си мога да кажа, че изключително държа на чистотата и имам един тиган Тефал от 3 години, който се използва на 2 месеца веднъж и ако снимам дъното отвън също ще каже човек, че не го мия Simple Smile , а доста пъти дори съм го мила в миялната на 70 градуса.

# 23
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
aH~, ако те притеснява как ще изглежда тенджерата ти след 10 години просто не си купувай.  Wink
Тук никой не кара насила да купува каквото и да е било.
Бих си снимала с удоволствие и тенджерата, и тигана, но те са твърде нови като покупка (на около 4-5 месеца, в различно време са купувани), за да има някакъв смисъл. Въпреки, че ги използвам всекидневно и на котлон, и във фурната изглеждат сякаш днес съм ги взела от магазина, а като се очукат до състояние, което ми създава някакви притеснения ще си купя нови просто. Не виждам и какъв е проблема - отдолу е чист чугун, с нищо не може да ти навреди, не емайлирания чугун да не би да е неизползваем? 
Специално за да се нарни/надраска емайла трябва да издевателстваш в тези тенджери - бъркане и стъргане с тел, пасатори, миксери, всякакви метални прибори, неправилно почистване, а да се отчупи емайл трябва наистина да изтървеш или удариш съда много силно.
Още повече Le Creuset си имат препарати за съдовете и сега съм си поръчала точно, за да предотвратя потъмняване на тенджерата ми, тъй като е снежно бяла и съм виждала снимки на бели тенджери с времето потъмнели, но и нямащи нищо общо с този вид от тук показаните снимки.
Изобщо не могат да ме притеснят въпросните снимки, а и е нормално след време съдовете да придобият вид на употребявани все пак, ако наистина се използват - в моя случай поне изобщо не ги щадя.
И медните ми съдове като ги купувах изглеждаха като за изложба и не са чувствително по-евтини от Le Creuset, а сега като ме мързи да ги лъскам по 2 часа изглеждат ужасяващо  Mr. Green, но нито са станали неупотребяеми, нито пък готвят по-малко вкусно откакто бяха нови, съжалявам само, че не готвят толкова вкусно колкото Le Creuset.

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 691
aH~, ако те притеснява как ще изглежда тенджерата ти след 10 години просто не си купувай.  Wink
Тук никой не кара насила да купува каквото и да е било.
Бих си снимала с удоволствие и тенджерата, и тигана, но те са твърде нови като покупка (на около 4-5 месеца, в различно време са купувани), за да има някакъв смисъл. Въпреки, че ги използвам всекидневно и на котлон, и във фурната изглеждат сякаш днес съм ги взела от магазина, а като се очукат до състояние, което ми създава някакви притеснения ще си купя нови просто. Не виждам и какъв е проблема - отдолу е чист чугун, с нищо не може да ти навреди, не емайлирания чугун да не би да е неизползваем? 
Специално за да се нарни/надраска емайла трябва да издевателстваш в тези тенджери - бъркане и стъргане с тел, пасатори, миксери, всякакви метални прибори, неправилно почистване, а да се отчупи емайл трябва наистина да изтървеш или удариш съда много силно.
Още повече Le Creuset си имат препарати за съдовете и сега съм си поръчала точно, за да предотвратя потъмняване на тенджерата ми, тъй като е снежно бяла и съм виждала снимки на бели тенджери с времето потъмнели, но и нямащи нищо общо с този вид от тук показаните снимки.
Изобщо не могат да ме притеснят въпросните снимки, а и е нормално след време съдовете да придобият вид на употребявани все пак, ако наистина се използват - в моя случай поне изобщо не ги щадя.
И медните ми съдове като ги купувах изглеждаха като за изложба и не са чувствително по-евтини от Le Creuset, а сега като ме мързи да ги лъскам по 2 часа изглеждат ужасяващо  Mr. Green, но нито са станали неупотребяеми, нито пък готвят по-малко вкусно откакто бяха нови, съжалявам само, че не готвят толкова вкусно колкото Le Creuset.


   Никъде не съм казала, че някой ме кара насила да си купя такава тенджера.  Peace Обмислям покупката по свое желание без  чужд натиск .  Mr. Green Тъй като не са много познати тези съдове , публикувах снимките за да се съберат мнения и да може всеки, който реши да закупи от тези съдове да бъде наясно какво може да очаква.
   Както в предната тема прочетох за серията на Силит - че от бъркалките имало следи по дъното, всеки който прочете мненията за тях тук ще бъде информиран за покупката, която евентуално би направил. Мисля, че това е целта на темата. Също така мога да кажа, че имам едни тави , които незная от какъв материал са и са поне на 10 години - метални са, но не мога да разбера дали алпака или 18/10 (по тази причина искам и тях да сменя)- и отвътре и отвън нямат нито ръждясало, нито мръсно , така че за това как ще изглежда след време не зависи само от домакинята,а и колко е капризен за поддръжка даден домакински съд и е добре да сме наясно дали съда ще робува на нас или ние на него. Не намирам нищо лошо и нека всеки , който има някаква информация, която смята за полезна по темата да я сподели. Както каза някоя от дамите в предната тема - цената на някои от тенджерите независимо от марката може да достигне тази на готварската печка  и над нея и е добре купувачите да са информирани максимално.
Може ли да споделиш за тези препарати - намират ли се в БГ и на каква цена са?

# 25
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Лично според мен съдовете на Le Creuset не са никак капризни на поддръжка. В инструкциите не пише да се почистват точно с техния препарат, а това си е мой избор. В сайта им има инфо за почистването и препарата, аз вчера бях в ГамаЕлит и чакам да ми се обадят за поръчката и колко ще струва.
Има 2-3 прости неща. които рябва да се спазват и до там се изчерпва поддръжката на тези съдове.В тях просто готвиш с дървена или силиконова шпатула. Не ги подлагаш на Т шок, поистваш с гъба и домакински препарат като не използваш грубата част, подсушаваш и това е - разбира се внимаваш за силни удари.
Имам и тенджери на Цептер, всъщност първите съдове, в които започнах да готвя бяха Цептер и въпреки, че на са 10 годишни изглеждат ужасно ако не ги почистваш с точно техния препарат освен, че готвенето в тях е цяла идилия. Минах и през Бека, от които съм много доволна и съм купила две почти пълни серии техни съдове. Също имат чугунени съдове, които са на чувствително по-ниски цени и също са вариант, та с медните им направо си е ужас с това почистване и просто сега съм ги оставила грозни, но пък готвят страхотно, докато стоманените им са супер и вече 3-та година имат перфектен вид само с гъба и домакински препарат, а се експлоатират безмилостно жестоко.
Това е моя опит и според него за мен Le Creuset е най-доброто, в което съм готвила до този момент. Мога само да предполагам какво се е случило на въпросните съдове от снимките, но не съм съгласна, че това ще се случи с моите, или това го чака всеки собственик на тези съдове.

# 26
  • Пловдив
  • Мнения: 691
   Аз вчера като бях в Гама Елит - гледах и Бека и Фислер - стоманените , като цена мисля, че Фислер за по-скъпички, но като качество дали има разлика, на външен вид не видях нещо фрапантно като разлика , но и влизането беше набързо понеже ме чакаха и само на пръв поглед.
   Някой беше написал, че не варял в Ле Крюзе - вари ли се в тях и какво ще рече Т-шок - като я сложа на котлона и го пусна да не включвам на максималното ли?  Embarassed

# 27
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Моето лично мнение - не купувам нищо, което  е във високия ценови пояс и не е предпочитано от професионалисти що е свързано с готвене.  Grinning Просто това за мен е водещо, поради тази причина никога не бих купила Фислер или Силит.
Не съм видяла Рамзи да готви в Силит, но за сметка на това в дома си готви изключително в Le Creuset - колекцията му е наистина впечталяваща.  Mr. Green
Бека са предпочитани от професионалистите в северните части на Европа освен, че са достъпни откъм цени и покрай моя опит са изключително качествени съдове, като най-голямото им предимство е, че готвят наистина много бързо.

В  Le Creuset правя абсолютно всичко - писах и в предната тема от най-обикновени задушени зеленчуци до хляб и др. печива. Варя супи също така без проблем. Няма ограничения в готвенето. Една тенджера я ползвам буквално за всичко.  Laughing
Съвсем искрено мога да споделя, че аз освен в тигана и тенджерата, не съм готвила в нищо друго от цялото снаряжение, с което е пълно кухнята ми - смао в тези два съда откакто ги имам.

Под температурен шок имам предвид много нагорещен тиган, буквално от котлона да бъде залят с ледено студена вода, също като се извади съда от хладилник да се загрява постепенно, защото може да се пръсне. В страницата на  Le Creuset във Фейсбук имаше показани съдове повредени след Тшок, но вече писах, че чугуна е с пореста структура и може да е здрав, но е крехък. Няма да се счупи или изкриви след удар, но може да се спука от Тшок и това не зависи от марката.

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 16:36 от ahasver

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 691
   А пък аз имам навика-като привърши дадена тенджера да я напълня със студена вода и си я оставям на топлия котлон и от там в миялната. Тук май ще трябва да си забравя този навик и да ги мия на ръка Simple Smile))) , ако наистина е толкова вкусно ще се пожертвам.
   Иначе Ле Крюзе май нямат чугунени тави, някакви които пише "вулканични" открих - докато в описанието на чугунените пак присъства "вулканични" . Просто ястията, които правя на фурна аз изискват по-голяма тава, в тенджера незнам как ще се получи голяма порция печени картофи или мусака Simple Smile)))) /това са ми фаворитите/ . Ако знаеш нещо и за вулканичните ще съм благодарна да го напишеш. Искам освен тенджер-а/и и безвредна тава някаква да си закупя. Може и метална да е в краен случай.

# 29
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Не е проблем да напълниш охладена тенджера с не много ледена вода и да я поставиш на топъл котлон, става въпрос силно нагорещена тенджера да не я пълниш с ледена вода, но това така или иначе е безсмислено - съдовете наистина се почистват изключително лесно.
За тавите, аз лично не се нуждая от такива, или ако ми се случи да ми трябва ползавм предимо емайлираните към фурната ми. Имам и стоманени, и керамични, но ми стоят буквално чисто нови. И преди си ползвах тенджерите като тави.  Mr. Green
Мусака готвя два пъти в годината заради мъжа ми, но си я правя в тенджера - става висока и красива без проблеми. Всичките ястия с булгур и всякакви подобни, освен печени картофи стават и чудесни печени кореноплодни, които пък са моят фаворит и т.н. - всичко си готвя пак в тенджерата. Просто я ползвам и като тава, не е особено подходяща разбира се, ако ще правиш кифли или дребни сладки, но както вече писах стават чудни козунаци, хляб и питки. Изобщо аз поне не мога да се сетя за някакви особени ограничения.

Зная кои тави имаш предвид, но изобщо не съм се задълбочавала в тях, мисля и тенджери имаха от този материал, но просто нямам намерение да купувам такива и не мога да бъда плезна с информация.

Общи условия

Активация на акаунт