чудесна тема! Да споделя и моя опит. След дълго четене тук преди около година се сдобих с тенджера и грил-тиган Le Creuset и съм много благодарна за всички полезни мнения, които давате тук
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Square-Grillit-Satin/dp/B0002 … 620409&sr=1-2
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Casserole-Satin-Black/dp/B000 … 20409&sr=1-11
Аз предпочитам черния им емайл като цяло, затова се спрях и на серията satin black и не сбърках, страхотни са, използвам предимно тенджерата-всичко става много вкусно, поддържа се лесно, не ми залепва, а ако все пак нещо остане по дъното след 15-20 мин накисване се мие без проблем. Естествено, спазвам всички препоръки на производителя. Освен това тенджерата е с металната дръжка на капака и издържа на по-високи Т във фурната от тези с черната дръжка.Виждала съм у познати тендежера staub с черен емайл и Le Creuset със светлия емайл, използвани дълги години и в чудесно състояние, светлия емайл потъмнява, но няма никакви нарушения по него.
Имам и тиган с незалепващо покритие на същата марка и също съм доволна, но него ползвам сравнително рядко за омлети или палачинки. Преди ползвах съдовете на електрически котлон, но сменихме квартирата и сега сме с газов-никакви проблеми. На същата марка ползвам тави за пай и флан, керамични, също съм много доволна, слагам ги в загрята фурна и нямам проблем, също две тави на Пирекс-керамична и стъклена, отново съм много доволна и без проблеми слагам в загрята фурна. Много съм доволна и от силиконовите шпатули le creuset. Силно препоръчвам продуктите им и вярвам, че при правилно използване чугунените съдове ще ги оставям за наследство някой ден Трябва ми и чугунен тиган, та съм се спряла на следното:
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Shallow-Casserole-Satin/dp/B0 … 20409&sr=1-18
Хубав ден!