Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 536
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 0
Здравейте,

чудесна тема! Да споделя и моя опит. След дълго четене тук преди около година се сдобих с тенджера и грил-тиган Le Creuset и съм много благодарна за всички полезни мнения, които давате тук
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Square-Grillit-Satin/dp/B0002 … 620409&sr=1-2
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Casserole-Satin-Black/dp/B000 … 20409&sr=1-11
Аз предпочитам черния им емайл като цяло, затова се спрях и на серията satin black и не сбърках, страхотни са, използвам предимно тенджерата-всичко става много вкусно, поддържа се лесно, не ми залепва, а ако все пак нещо остане по дъното след 15-20 мин накисване се мие без проблем. Естествено, спазвам всички препоръки на производителя. Освен това тенджерата е с металната дръжка на капака и издържа на по-високи Т във фурната от тези с черната дръжка.Виждала съм у познати тендежера staub с черен емайл и Le Creuset със светлия емайл, използвани дълги години и в чудесно състояние, светлия емайл потъмнява, но няма никакви нарушения по него.
Имам и тиган с незалепващо покритие на същата марка и също съм доволна, но него ползвам сравнително рядко за омлети или палачинки. Преди ползвах съдовете на електрически котлон, но сменихме квартирата и сега сме с газов-никакви проблеми. На същата марка ползвам тави за пай и флан, керамични, също съм много доволна, слагам ги в загрята фурна и нямам проблем, също две тави на Пирекс-керамична и стъклена, отново съм много доволна и без проблеми слагам в загрята фурна. Много съм доволна и от силиконовите шпатули le creuset. Силно препоръчвам продуктите им и вярвам, че при правилно използване чугунените съдове ще ги оставям за наследство някой ден  Grinning Трябва ми и чугунен тиган, та съм се спряла на следното:
http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Shallow-Casserole-Satin/dp/B0 … 20409&sr=1-18

Хубав ден! Simple Smile

# 61
  • Мнения: 11
Съдовете с каменно покритие, които бяха в предаването на Гала са немски, марката е STONELINE.

Сайта е www.stoneline.eu

В България само една фирма има правата на марката и се продават от около 1 месец.

# 62
  • Kопенхаген
  • Мнения: 663
Привет момичета  Grinning

Поразгледах темите и прецених, че може би за тук ми е питането. Имам порцеланова тавичка за фурна, мога ли в нея да пека тестени изделия?

# 63
# 64
  • София
  • Мнения: 2 521
Привет момичета  Grinning

Поразгледах темите и прецених, че може би за тук ми е питането. Имам порцеланова тавичка за фурна, мога ли в нея да пека тестени изделия?

Може! И в керамична и в порцеланова! Подмажи хубаво да не залепне! Иначе пекат хубаво и лесно се мият! Нагряват се равномерно и акумулират топлина! Може ако искаш да подложиш и хартия за печене!

# 65
  • Kопенхаген
  • Мнения: 663
Привет момичета  Grinning

Поразгледах темите и прецених, че може би за тук ми е питането. Имам порцеланова тавичка за фурна, мога ли в нея да пека тестени изделия?

Може! И в керамична и в порцеланова! Подмажи хубаво да не залепне! Иначе пекат хубаво и лесно се мият! Нагряват се равномерно и акумулират топлина! Може ако искаш да подложиш и хартия за печене!
alpha_beta , много ти благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

# 66
  • Мнения: X
Да ви следя....
Много сте полезни с информацията , която споделяте.      bouquet

# 67
  • Пловдив
  • Мнения: 691
на мен пък сега ми щукна нова муха - да купувам хлебопекарна, само че без тефлон разбира се...но няма много информация по въпроса.... някоя от тук четящите дами случайно да е наясно ? Simple Smile И

# 68
  • USA
  • Мнения: 7 350
Влизам,за да се похваля с още една красотичка от Le creuset.Вчера взех тигана и още не съм го пробвала.Тежи доста,само с една ръка не мога да го държа.
http://www.casa.com/p/le-creuset-enameled-cast-iron-skillet-w-iron-handle-319985
Сега съм в търсене на грил тиган...

# 69
  • София
  • Мнения: 2 521
Влизам,за да се похваля с още една красотичка от Le creuset.Вчера взех тигана и още не съм го пробвала.Тежи доста,само с една ръка не мога да го държа.
http://www.casa.com/p/le-creuset-enameled-cast-iron-skillet-w-iron-handle-319985
Сега съм в търсене на грил тиган...

Честитоооо, със здраве да го ползваш! Цвета му е страхотен!

# 70
  • Мнения: 221
Момичета влизам да се похваля-днес получих тази тенджера http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002RX52EW/ref=oh_details_o01_s00_i00 само ,че с метална дръжка на капака.
Много съм доволна и благодаря на всички момичета който помагаха с коментари и съвети   bouquet

Blind.Spot честито!Този тиган и аз съм си го харесала и мисля да е следващата ми покупка.

# 71
  • Мнения: X
Blind.Spot ,   МоРсКа СиРеНа , да са ви честити придобивките.    Peace
И да сготвите най-вкусните ястия  в тях.....

# 72
  • Мнения: 67
Привет !
Имам нужда от съвет за да избера нов универсален дълбок тиган ( безвреден Simple Smile ) . Можете ли да препоръчате нещо подходящо в софийски магазин?

тези попадат ли в категорията http://www.greenmaster-bg.com/36-stoneline-

# 73
  • София
  • Мнения: 1 312
Много полезна тема!  bouquet Изхвърлих тефлоновия тиган,купих керамичен,но преди да прочета темата.Не знам защо запепва всичко на керамичния,даже и яйца като приготвям.../а съм изхвърлила опаковката да прочета каква керамика е точно/. Явно ще ходи и той в кофата
 Кажете ми, моля ви какъв тиган да си купя за приготвяне на кюфтета или пилешко с капка мазнина?

# 74
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Аз така и не можах да намеря керамичен тиган без PFOA, PTFE, кадмий, олово и нано-технологии по софийските магазини. Сега се спрях на стомана 18/10 с двойно дъно.
Проблемът си остава свекървата, която готви в тефлон и алуминий и през ден-два носи по нещо на децата, много често пържено. Опитам ли да кажа нещо, дори и деликатно, дежурният отговор е "абе ти все много знаеш, аз да не би да не съм жива" Close

Общи условия

Активация на акаунт