Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

  • 117 441
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 529
 Мечо пух, много сладко са вързани листата отгоре, абе друго си е момичешки торти да правиш!
 Ванилийке, Галмир, Мечо, благодаря. Прави сте за цветята, аз мисля че дори и големите листа не са съвсем на място, текстурата е от плетена подложка за хранене, аз си представях нещо като кошничка, но сина ми каза, че е трябвало да е кафява и оставих така. А тортето е малко и го хапнахме в градинката с две приятелки и децата, добре че нямаше други хора да гледат как се облизваме с Медовик за 1 час и крем - пудинг ванилия с маскарпоне i sladko ot malini, mnogo vkusno.

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 21:16 от Amaretka

# 166
  • Мнения: 1 069
... Нели, мила, не че ме е домързяло, просто забравих да купя масло, а поради ред причини не можах да отида до магазина , а трябваше да я облека веднага.

Лелееееее, дано не си се обидила от думите ми. Не исках да те засегна, друга ми беше мисълта, ама е прозвучало явно гадно. Извинявай!  Hug Исках да кажа, че и на мен ми се е случвало да имам един замисъл, а после да отворя хладилника и да видя, че е неосъществим поради липса на нещо, и невъзможност да го купиш веднага. Та исках да ти кажа, че веднага можеш да смениш тактиката - например - вариянт да залееш тортата с шоколад, вместо да я покриваш с шоколадовото тесто или пък да измислиш нещо за шприцоване или нещо друго в този смисъл... Както и да е, тортата седи страхотно на масата и не "виждам" хипер поражения, което си е направо СУПЕР!  Hug Hug Hug

metchopooh, рибока е фантастичен! Аз също се пробвах веднъж с оризоната, ама нещо не се справих. Формите не ми седят гладки - измазват ли се с нещо след като се направи основната форма?!?
А за феята Зън-Зън - имам питане. Много ми хареса ефекта на стълбичката - има ли тайна или не? Най-вече ме интересува - първо са направени резките и после е боядисвано отгоре ли? Че да се получи този невероятен ефект или има нещо друго?
BIZCOCHO, много хубава е станала румънската торта!
DANGAB, страхотна е и бордчето и рисуването. Направо ти завиждам  Hug
Amaretka, сладка е тортичката, ама май много дебело си разточила и не си могла да загладиш после.  newsm78

# 167
  • София
  • Мнения: 122
NellyDi за оризона - лично аз след като оформя нещо от него го оставям да поизсъхне и да се втвърди, след това с размекнат с вода фондан го замазвам, като така се запълват дупките, като поизсъхне го покривам пак, ако има нужда от дослагване и доизграждане го правя и така на етапи  Grinning За стълбичката- туй трябва да са дървесни гъби  Mr. Green но на стълба де Wink Оформяни са на ръка, първо си откъсвах парче, после оформях като полукръгче, с клечка за зъби надрасквах и отгоре боядисвах с боя разтворена във водка. Изобщо не е трудно.

# 168
  • Мнения: 1 122
DANGAB да ти е жива и здрава Габи!!! Много красива торта си й направила.

Amaretka много нежна е станала тората и релефа ми харесва.

galmir тортата ми харесва, сметаната е прецакала тестото, но нищо следващия път ще е по-добре.

metchopooh чудна, чудна торта. И феята и чайника, супер.


И едни смърфчета от мен:

и ОЩЕ

# 169
  • Мнения: 0
Здравейте!

Имам един бърз въпрос и предварително се извинявам, че не съм чела последните няколко теми. Но повечето от вас следя във фликър и фейсбук, така че ми е простено  Mr. Green

Та, ще си поръчвам ММ, но понеже ми трябва единствено за декорация на сладки, се чудя каква да си взема. Преди съм ползвала на Пикко, което като вкус най-много ми допада. Взимала съм от тези по 1кг, които продават в онлайн магазините, но вкусът им хич не ми харесва.

Някой пробвал ли е от ММ на Ксеркс? Гледам, че цената е доста изгодна, но не знам какво е качеството.

То се е видяло, че накрая сигурно пак Пикко ще поръчвам, но исках все пак да се допитам и до вас.

# 170
  • Мнения: 1
Нели, миличка  Hug,  хич не съм се обидила, просто не съм такъв човек, ама ме беше яд на мен, че забравих за това пусто масло, пък тортата беше за нашата госпожа в градината. Кофти беше да и прецакам тортата. Не за друго ами жената е страхотна и исках да я зарадвам. Но ще се възползвам от съвета ти да залея с шоколад другият път, защото такова имах а не знаех че мога да го използвам. Ако има и друга тънкост, моля те да ми споделиш.  Grinning
Мечо Пух - страхотна торта.
Стаси - готина ти е тортата, може би само пътя трябваше да го направиш по криволичещ

# 171
  • Мнения: 121
metchopooh, пеперудите са от роял айсинг. А твоята риба е прекрасна.
DANGAB , много стилна торта
Тedy интересен замисъл и чудесна реализация на проекта

# 172
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Ири, на мен Ксеркса ми харесва за работа, и особено за сладки. Но на вкус......... Абе по-кофти е от Пиккото като че ли.

# 173
  • Мнения: 0
Добър ден,гледам не сте мързелували ,прочетох последните страници ,но аз от три дни съм под пара и макар вече да отмина събитието още ме цепи глава от притеснение ,изказвам благодарност на Бетина 33,за рецептата за шок .крем и че ме търпя на лични ,от всичко публикувано -смърфове ,рибоци,разни птици ,кончета и какво ли още не беше ,щото вие не сте спали,на човек да му се замае главата ,и герб имаше  абе....въобще съвсем се обърква човек като има на куп все интересни и хубави изпълнения .
Дитсан-тоз път и моя надпис е отвратителен,ама си държаха да пише точно тъй,

с това се борих през последните дни,първата двуетажна

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 18:59 от kk38

# 174
  • Мнения: 1 965
Аз съм на поредното ниво на Ангритата.  Mr. Green Докато не ги мина всичките, явно няма да мирясам.
И ОЩЕ
За разнообразие, следва..... а, познайте де....  Twisted Evil

kk38 - Нещо не си качила снимката като хората. Не се отваря и през линка който виждам.

Извода за мен е, че ШТ се топи от сметана. Както и да е, поне им е била вкусна, щом са я омели цялата.
Топи се и още как. Докога да дъвчем и предъвкваме че сметаната топи всичко наред? Тази тема, още от първата страница се почна познатата песен : сметана или масло? Ами, хиляда пъти да попитате, пак ще се повтори че сметаната топи наред. И в библиотеката го написахме с големи букви, и на 1 стр го пише и се повтаря през 2 страници, и пак си правите експерименти.  Пуууууууууууу! Чак мен ме е яд за тази торта! Идва ми да ти издърпаш ушите. Видях че си питала по-напред, ама какво да ти отговоря? Че трябваше да съблечеш тортата преди да попиташ тук какво да правиш...............
metchopooh - Какви са тия кафявите въжени стълби? Много са готини. Тая девойка е застанала почти на "Лотус".  Laughing Страшен ръб си изпънала! Браво на тебе.
stasi76 - Идеална е тортата. Моля се с 2 ръце да не ми поиска някой смърфове. Директно ще откажа!!! Ужасни са за правене.

# 175
  • у дома
  • Мнения: 1 581
пак съм ви изпуснала и ще ми е трудно да коментирам всички, за което предварително моля за извинение   Blush

kk38, чудна въртележка Simple Smile
Ири, за ксеркса различни мнения има, на мен пък не ми харесва, макар първото впечатление да е много добро  Mr. Green нещо мен не ме кефи, напуква ми се много  Rolling Eyes  добре е да го пробваш, пък ще си прецениш  Peace
stasi76, били сме на една вълна тези дни Simple Smile)
DANGAB, да ти е жива и здрава дъщерята  bouquet
BIZCOCHO, почивай си повече  Peace
metchopooh, рибарското тортЕ е жестоко!!!
eli_c, готино шоу е било Simple Smile а тортата ти е страхотна!
видОх и една ягодова домашна торта, мляс  Crazy
Ванчеее, една кола ми се вижда да е в насрещното  Mr. Green Mr. Green

последните дни правих тези торти (наблегнала съм на маслените блатове и кайсиево мусче  Flutter Flutter) -

за една 6 годишна госпожица:



the Smurfs by blueeye®, on Flickr

тази за РД на любимия Simple Smile

gollum by blueeye®, on Flickr

имаше и още една, за колегите  Mr. Green



 Mr. Green

преди това имах две торти, които не съм показвала. понита и барбарони:


Barbapapà by blueeye®, on Flickr


My little pony by blueeye®, on Flickr


разрези и още - ТУК

дорде пиша, Ванчето пак е показала от онези грозните  Mr. Green

# 176
  • София
  • Мнения: 1 078
Топи се и още как. Докога да дъвчем и предъвкваме че сметаната топи всичко наред? Тази тема, още от първата страница се почна познатата песен : сметана или масло? Ами, хиляда пъти да попитате, пак ще се повтори че сметаната топи наред. И в библиотеката го написахме с големи букви, и на 1 стр го пише и се повтаря през 2 страници, и пак си правите експерименти.  Пуууууууууууу! Чак мен ме е яд за тази торта! Идва ми да ти издърпаш ушите. Видях че си питала по-напред, ама какво да ти отговоря? Че трябваше да съблечеш тортата преди да попиташ тук какво да правиш...............

И сега, ако се върнеш някъде няколко странички назад, ще видиш как се обяснява, че можело със сметана да се измазва, че така се правело по сладкарниците и че това също било десетки пъти казано та да си четат...  Wink Може и да се прави по сладкарниците, ама аз само една дискусия помня с дубайската тортачка, която ни пусна снимка снещо измазано със сметана, а после нещо се фръцна, че и завиждаме...

# 177
  • Мнения: 411
някой попита ,защо не съм доволна-защото сметаната стана като нацвъкана,не стана на хубави форми

# 178
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 651
Привет на всички! Такааа, най-после и за да стигна до писане! Като гледам повече от 5 страници май не съм коментирала затова се захващам

Искре, да ти кажа честно на мене ми допадна това турското. Не ми се пука толкова като Ксеркса, но пусто пак прави конденз. Ама то в жегите лятото и Пиккото ми прави на мен, така че при влагата на морето не е някакво изключение. Между другото и на мене от Плевен ми го праща Рачето /ама тя нещо напоследък хич няма време за тук/ Цолова също сподели , че го е пробвала, но на нея не й е допадналомного. Факт е обаче , че изобщо не съхне и фигурки трудно се получава, особено ако са по-големи.

Дитсан, това ягодово изкушение само да ми паднееее! Simple Smile Двуетажната с пчеличката е хубава, ама как можа тея силиконови джуки да й сложиш  Joy

Елфичка
, добре се е получила, естествено имаш много над какво да работиш, но то така се почва Simple Smile Мерси за рецептата за кремчето!

Ванчеее
, много хубава тая торта с количките. Странично ли е покривана по метода на Вал?? А енгритата имам чувството, че със затворени очи ги правиш вече Simple Smile

Ели-с, направо ме остави без думи. Невероятно изпълнение. Повечето торти от състезанието са много хубави.

Бизкочо,много добре е станал руменския герб. Значето също много ми харесва с тези наситени цветове.

Бети, страхотна е морската торта!

Райска ябълка, малко са дебелички и груби пеперудките и цветчетата, но пък изпъването на чаршафа ти се е получило перфектно.

Меридит
, покриването добре си го направила, но обувката хич не ти се е получила. Пробвай да изрезваш тестото с макетно ножче или скалпел, за да седи така наръфано!

Мечо пух, изби рибата ! Страхотна торта, много ми хареса! А тази с феичката е приказна, елементите много ми харесват, то те правят тортата все пак Simple Smile Браво на тебе.

Дангаб, много са ти хубави и рожденичката и тортата. Само дантелата ми идва малко широчка, но пак е много добре съчетана, въпреки, че аз тези истинските декорации много не ги долюбвам Simple Smile

Амаретка, другият път като поизтъниш повечко цветята и всичко ще е ок! Simple Smile Евектът на покритието много ми хареса.

Теди, матрьошките още от изложбата ги гледах, много са сладурски.

Стаси, много смърф, много нещо бе жена, малеее това си е голяма работа. Много е хубава тортата, само смърфовете са ми една идея по-светли, но може и да е от снимката Simple Smile

Хоп, Блуто и тя със смърфове, супер са, въпреки, че малко празничка ми идва . Барбаронската обаче много ми хареса. Да ти е жив и здрав рожденика и на него готино чудо си спретнала! Понитата са много хубави. Буквите обаче от барбаронската дай инфо как ги правиш. Аз нещо хич не мога да им хвана цаката и ми стават едни наръфани ужасна работа.

А това за сметаната и аз съм го пробвала, но и на мене ми се топи покритието, явно и от покритието зависи! Simple Smile

Торта имам, но няма да я показвам сега. Снимките са с телефон и хич не са хубави та ще чакам от партито , дано да са по-читави, че ме е мнооого яд.


# 179
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 443
Здравейте момичета, аз пак изчезнах, но не съм правила торта скоро, а ми е неудобно само да се появявам да коментирам с празни ръце. Но не пропускам всичко да разгледам! Трябва да правя торта за сина ми за завършване на гимназията (graduation cake  сиреч) и искам да е като книга. Абсолютно нямам идея как става, знае ли някой къде мога да намеря стъпка по стъпка? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт