Житният режим на Учителя Петър Дънов-9 тема

  • 65 138
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 805
Аз имам едно странно оплакване..от дъвченето кълновете стават малко като дъвчащ бонбон и трудно го преглъщам.

Яжте с малка лъжичка. Чаена примерно, но не от дълбоките. След като стане като "дъвка" продължавате да дъвчете и от самата слюнка се разбива и се гълта лесно вече.

Аз поне никога не съм имала проблем с преглъщането и винаги са ми били чудни тези оплаквания... може би защото ям с малка, плитка чаена лъжичка. Понякога даже малка дървена, тя си е плитка също. Дъвча го продължително, т.к. много ми харесва вкусът на житото.... ох размечтах се Simple Smile ще си сложа довечера едно житце, ей така... Simple Smile

Аз да си призная, че януарския режим ми се провали в същинската част Sad предадох се...

Март ще се пробвам пак Simple Smile

 Hug

# 706
  • София
  • Мнения: 121
Здравейте група Hug
solej, благодаря за съвета и , че си тук. Датата през март пак ли е 27ми?
Ще започна от март, не издържах при захранването и хапнах доста раноот някои храни. Искам отново да направя режима, да си каля волята. Толкова добре се чувствах и физически и психически... и сега съм ок, да не си помислите, че съм рухнала Mr. Green Просто ми липсва енергията и остана недоволството ми от неизпълнената задача. За това ще опитам отново.

Моя позната също получи бъбречна криза на 4ден от режима без да е знаела, че има проблем преди това.
Прегръдки за всички Hug

# 707
  • Мнения: 31
Лазурит мерси за отговора...аз ям със супена...и за първи път ми стана днес така,даже след това ми стана лошо...но няма да се отказвам,но леко се стреснах като знам че не е почнала същинската част...но ще стискам зъби,дано удържа Simple Smile

# 708
  • Мнения: 206
Дано вече сте си купили житото за режима/ 1,5 кг/ и да сте го пробвали...Ако е жито за покълване,са ви необходими около 36 часа при описаните от мен условия.Това означава,че около 19 часа в понеделник житото трябва да е във водата.Ако е лимец ,ви трябват около 14 часа.Изчислете кога ще го сложите във вторник...Внимавайте с покълването,вкисването,изплакването,съхранението...

# 709
  • Мнения: 286
записвам се , искам да го почна , но не мога да съм толкова стриктна... ще видя до къде ще стигна

# 710
  • Мнения: 206
Как се приготвя житото за Житния режим ?
Житото не се вари и не се ползва грухано,''бито''  /заради паметта на материята/. Не се ползва и термос с гореща вода. /Този метод е революционен и не е естествен.Опитайте се да се поставите на мястото на житото -попарени и в затвор./.
Измервате 100 гр. жито. Ако нямате везна ,то сложете 10 лъжици без ''връх''.Те са от 8 до 12 грама.
     Накисвате житото в глинен или дървен съд.Те са най-близко до природата.Температурата на стаята трябва да бъде 22 градуса .С такава температура  трябва да е и водата, с която ще залеете поставеното жито в съда /до ''билото'' му или няколко милиметра по-нагоре/.Тя не е случайно избрана и е най-добрата за живот на човека в умерения климатичен пояс.Много е добра за покълване на житото.Естествено ,тези идеални условия не са винаги възможни.Опитайте се поне температурата да не е под 18 градуса.Горната граница е 27.
      През зимата ,в повечето случаи,за покълване са необходими поне 36 часа.Ако е по-студено в стаята-дори 48.При по-високи температури- може и 24.Ако ползвате лимец ,покълването става по-бързо.Обикновено около 14 часа.Но той става и доста бързо на ''каша'' и вкисва.Изплаквате през 8-12  часа,внимателно,за да не издраскате зърното.Прекъсвате кълненето,когато кълнчето е 1-3 мм. Необходимо е да ''хванете'' момента на покълване.Тогава енергията още не се е разпиляла по зърното.Има и духовен смисъл-жертвата в името на нещо ново.
Съхранявате покълналото жито при температура около 16-18 градуса или степен 2 на хладилника.
Пробвайте покълването и съхраняването на зърното  по време  на подготвителната част на Житния режим.Затова си купете не 1 килограм,а 1,5 .

# 711
  • Мнения: 286
сега на ли е пълнолуние,мога ли утре да започна ?

# 712
  • На острова
  • Мнения: 1 275
сега на ли е пълнолуние,мога ли утре да започна ?
И мен това ме интересува. Пълнолунието започва утре вечер в 22 и нещо.
Тоест е добре да се почне във вторник, нали така?
Реших, че сега е момента. Мотивът ми не е отслабване.

Едит: започва се в сряда след пълнолуние, така че от сряда съм на линия  Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 22:17 от ~Миа~

# 713
  • Мнения: 206
Ако се набуташ в Луната-денят е тежък.Ако е десети ден-още повече.
Затова е най-добре десетте дни да са между Пълнолуние и Новолуние /около 14 дни/.Ако има възможност-два дни след и преди...
Всеки ден си има значение.Природните са сряда/сътворение на природата/ и понеделник/ за диети/.Той е резервен ,ако е далеч срядата...Ако е режим за придобиване,се допускат и други дни,но условието за вместване остава.Тогава то е между Новолуние и Пълнолуние.
Много пъти съм коментирал,че Житният режим не е хоро,на което се хващаш ,ако имаш настроение.Има предварителни условия ,които трябва да са спазени, за да стигнем до края и да имаме по-голяма полза...

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 11:38 от solej

# 714
  • Мнения: 92
Добро утро на всички, аз вече си купих житото,
успях да намеря точно това което е началната страница  Laughing
в събота пробвах- при мен покълна за 24 ч - като цяло е топло в стаята през целия ден.
Сложих го в гювече  10 лъжици без връх - но те май ще са ми в повече, така че мисля да слагам 7-8 лъчи.
Стискам палци на всички   bouquet Grinning

# 715
  • Мнения: 206
Купете си кухненска мензура  и не се мъчете...Другият вариант е да разделите на една маса 500 гр. на приблизително равни части.Не ви го препоръчвам,защото от окултна гледна точка е важна и цифрата 100.
Внимавайте да не останете на осмия ден без жито...Купете си и резерв от половин килограм...
Успех!

# 716
  • Мнения: 1 883
Добро утро на всички, аз вече си купих житото,
успях да намеря точно това което е началната страница  Laughing
в събота пробвах- при мен покълна за 24 ч - като цяло е топло в стаята през целия ден.
Сложих го в гювече  10 лъжици без връх - но те май ще са ми в повече, така че мисля да слагам 7-8 лъчи.
Стискам палци на всички   bouquet Grinning
Когато нямах везна,процедирах така. Нареждах 5 купички, изсипвах житото на масата и започвах да редувам купичките с една лъжица.  Laughing Така си го разпределях горе/долу по-равно.

# 717
  • Мнения: 7
Здравейте! Аз ще опитам за първи път да се включа на 27ми. Купила съм си лимец с надеждата да е по-мек и лесен за дъвчене, защото имам проблем със зъбите. Ще  накисна количеството за деня във вторник вечерта, нали така, а на сутринта, изплаквам, отцеждам добре и съхранявам в хладилника.
Имам и още един въпрос: какво очистително взимате и кога?

# 718
  • Мнения: 78
Здравейте, тази година и аз реших да правя режима. Имам едно питане относно водата, тази която ще пием и използваме за житото може ли чешмяна преварена да бъде или трябва да е преварена минерална вода. Благодаря предварително за отговора.

# 719
  • Мнения: 206
Teхниката за разпределяне на житото на масата сме я коментирали преди няколко години.Може и с лъжици.Най-добре с везна,но като няма-мерите с каквото намерите...
 Очистително през същинската част не се взема.Може през подготовката. За лимеца-необходими са 14 часа .Ако не стане-хапнете го първият ден мек.
За водата-да не е от чешмата.За целият режим за житото ще ви трябва трапезна вода /или минерална/,ако няма изворна / за около 3 лева/.Проблемът е хлорът във водата.
Най-често една лъжица жито е около 12 гр. Но зависи и от формата.
Ще е добре,ако започнете режима с нова тема.Има ли кой да я направи? Корекции има в датите,по-пълно указание за покълване на житото и редът за разделното хранене при ползване на жито за покълване  и лимец. При житото...е ябълка-жито за покълване -орехи ,а при лимец: ябълка-орехи-лимец. Може и да се допълнят и някои принципи на захранването.
  

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 14:49 от solej

Общи условия

Активация на акаунт