Житният режим на Учителя Петър Дънов-9 тема

  • 65 121
  • 746
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
  • Мнения: 998
Здравейте, приятели!
Влизам само да ви пожелая този мрачен, сив ден от ежедневието да се превърне за вас като ден, в който започвате "на чисто", с вяра за подобрение на общото си състояние и с воля да се справите с едно предизвикателство в живота ви Simple Smile

Пожелавам ви да намерите малко повече време за себе си, да успеете да се отдадете на "изчистване" от токсини, от лоши мисли, от мрачно гледане на бъдещето и да се заредите с енергия за свършване на много от нещата, които винаги сте искали!

Кураж, сила, воля и светли мисли!

Забравете за елементарните хранителни изкушения, създадени от човека и водещи ни все по-често към аптеката. Вземете максимума от храната, която природата е създала за нас. Удовлетворението на 10тия ден е невероятно. Пожелавам на всички ви да го усетите Simple Smile

За първи път реших и аз да се включа, но от вчера съм болна с температура и кашлица. Малко ще опороча режима с лекарствата и сиропите, ама дано все пак да има полза. Успех на всички!

Ако смяташ, че може да се лишиш за няколко дни от сиропите и хаповете, опитай! Режимът ще ти помогне да оздравееш по-бързо, отколкото с лекарства. Дай на организма си да поеме глътка въздух и да се опита да се справи сам, така, както само природата може да му помогне Simple Smile

# 736
  • Мнения: 7
Благодаря ти, *ashley* за съвета, ще опитам да ги огранича, но лошото е, че трябва да ходя и на работа, а се чувствам като парцал.

# 737
  • Карлово
  • Мнения: 4 667
Подготвям нова тема. Понеже е доста дълга първа страница ще ми отнеме време. Ако някой иска да се допълни нещо моля да ми пише.
Заповядайте в

нова тема

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 13:47 от chatNoir

# 738
  • Мнения: 206
КАК СЕ ПРИГОТВЯ ЖИТОТО ЗА ПОКЪЛВАНЕ?
Житото не се вари и не се ползва грухано,''бито''  /заради паметта на материята/. Не се ползва и термос с гореща вода. /Този метод е революционен и не е естествен.Опитайте се да се поставите на мястото на житото -попарени и в затвор./.
Измервате 100 гр. жито. Ако нямате везна ,то сложете 10 лъжици без ''връх''.Те са от 8 до 12 грама.
     Накисвате житото в глинен или дървен съд.Те са най-близко до природата.Температурата на стаята трябва да бъде 22 градуса .С такава температура  трябва да е и водата, с която ще залеете поставеното жито в съда /до ''билото'' му или няколко милиметра по-нагоре/.Тя не е случайно избрана и е най-добрата за живот на човека в умерения климатичен пояс.Много е добра за покълване на житото.Естествено ,тези идеални условия не са винаги възможни.Опитайте се поне температурата да не е под 18 градуса.Горната граница е 27.
     През зимата ,в повечето случаи,за покълване са необходими поне 36 часа.Ако е по-студено в стаята-дори 48.При по-високи температури- може и 24.Ако ползвате лимец ,покълването става по-бързо.Обикновено около 14 часа.Но той става и доста бързо на ''каша'' и вкисва.Изплаквате през 8-12  часа,внимателно,за да не издраскате зърното.Прекъсвате кълненето,когато кълнчето е 1-3 мм. Необходимо е да ''хванете'' момента на покълване.Тогава енергията още не се е разпиляла по зърното.Има и духовен смисъл-жертвата в името на нещо ново.
Съхранявате покълналото жито при температура около 16-18 градуса или степен 2 на хладилника.
Пробвайте покълването и съхраняването на зърното  по време  на подготвителната част на Житния режим.Затова си купете не 1 килограм,а 1,5 .

# 739
  • Мнения: 286
Толкова правила да се пази това зърно, че ми е съвестно да го дъвча

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 19:29 от деница*

# 740
  • Мнения: 206
При нас се пише без 4,6...
Не се създава лесно силна храна...А и създателят на Житния режим съветва да се работи по правилата на високия идеал.

# 741
  • Мнения: 13
Има ли проблем ако се свари лимеца от предната вечер?

# 742
  • Карлово
  • Мнения: 4 667
Има ли проблем ако се свари лимеца от предната вечер?

Защо искаш да го вариш? Опита ли накиснат и покълнал лимец?

# 743
  • Мнения: 13
Проблем със зъбите, не мога да дъвча суровите зърна, а и се притеснявам как се ми понесе стомаха ако е накиснат, перисталтиката и без това си имам бавно храносмилане и перисталкика.

# 744
  • Мнения: 0
Здравейте,
За първи път пиша във форума, до сега само си четях Wink Миналия месец правих житния режим за 5 дни и след това захранване, но се чувствах много добре, макар че отслабнах само 3 килца (имам нужда да сваля около 10). Та, въпросът ми е, дали мога да направя и този месец житния режим или не е много препоръчително? Някъде по форумите четох, че е добре да се прави само през фивруари или най-много два-три пъти в годината...

# 745
  • Мнения: 878
Привет,
Има нова тема Wink малко по нагоре е линка към новата тема Simple Smile

# 746

Общи условия

Активация на акаунт