Готвите ли със "запържване"?

  • 4 439
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
От както се роди малката само задушавам и не намирам чак толкова голяма разлика във вкуса.

А относно мусаката, майка ми имаше големи проблеми със стомаха и в един момент спря всякакви запръжки - от тогава и аз мусаката я правя, като слагам картофите и сипвам малко топла вода и с една вилица каймата си я "разкъсвам". Става много добре, не е никакъв проблем.

Но за съжаление най-вкусните неща са приготвени по вреден начин  Sad

# 31
  • София
  • Мнения: 974
Даааа и аз съм против запръжките, може би защото не ми понасят на стомаха, а и майка ми ме е учила да правя "суха запръжка" и съм и свикнала и оттдавна не се сещам за истинската.
Но виж свекърва ми си прави класическата Rolling Eyes  и голям купон пада...тя: опитай деее; аз: нееее, не,  не съм гладна Joy hahaha

# 32
  • Мнения: 226
Наистина  запръжките са  много вредни , но ние май не сме свикнали все още да се храним здравословно. Има такива специални съдове за задушаване и приготвяне на зеленчуци. Е и аз не спазвам всичко без запръжки, но се опитвам, защото имам язва на дванадесетопръстника и знам какво е да си с болен стомах.

# 33
  • Мнения: 488
.... "суха запръжка" ....

Какво е туй чудо?  newsm78

Аз не бих казала, че запържвам както jam е описала, но задушавам зеленчуците с олио и малко вода, след това добавям червен пипер и веднага домати, и после вече каквото е - кайма, ориз и там други.
Пробвах по едно време боб например да го готвя като сложа суровите домати във водата с врящия боб, ама....не е същото, да не си кривим душичките чревоугоднически  Embarassed Laughing

# 34
  • София
  • Мнения: 974
.... "суха запръжка" ....

Какво е туй чудо?  newsm78


Опасявам, се че това е измислен термин, защото не съм го чувала да се използва от друг извън семейството...но баба ми беше готвачка и все си мисля, че не е било измислено от нас newsm78
Грубо това са съставките на запръжката, но без пържене...т.е в една купичка си смесвам брашно, червен пипер и олио с малко студена вода, за да се разтвори хубаво брашното и слагам в ястието да поври 5 мин. преди да изключа котлона.

Иначе и аз всичко задушавам, избягвам да  пържа

# 35
  • София
  • Мнения: 3 421
 Пустото пържено и запържено- е по-вкусно си е. Много ги обичаме - пържени кюфтета, пържени картофки, панирани чушки, мекици и др.
  Само дето после ме боли корем и имам киселини.
  Та по тази причина съм свела до мининмум запръжките и пържените храни. Гледам повече неща на фурна да приготвям.

  Обаче елате да видите децата като отидат при майка ми и как ядат кюфтета като невиждали .
  

Общи условия

Активация на акаунт