БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 729
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • тук
  • Мнения: 510
Сиренето Рикота на вкус като нашата извара ли е? Rolling Eyes
то нашето извара ли е като извара?  hahaha
  Ох ...не думай !  ooooh! След последната извара на Пършевица ме е страх да пипна този продукт !  Crazy

Аз не бях яла от години, но в Добрев има много добра Simple Smile

Аз всъщност влязох с въпрос: дайте, моля, рецепта за хляб без месене, но да не се пече в чугунена тенджера, че не притежавам подобна Simple Smile Преди доста време съм правила, прииска ми се пак, но нещо не попадам на рецепта, която да ми вдъхва доверие.

# 166
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Аз всъщност влязох с въпрос: дайте, моля, рецепта за хляб без месене,...
Наскоро давах, ето я тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=707118.msg24629838#msg24629838

# 167
  • под тепетата
  • Мнения: 9 440
Пеп-чо, Маме, благодаря ви отново! Ще се пробват и двете и резултатът задължително ще влезе у теФтера  Grinning
 Сега ми светна, че и ароматните питки се мажеха с олио и задържаха чубрици и подобни треволяци. Значи би трябвало и семена да задържи олиото.

# 168
  • Мнения: 100
Karry port,
аз мога да ти препоръчам следната рецепта http://ilrai.blogspot.com/2011/05/blog-post_22.html, ние вкъщи често си го правим.

# 169
  • тук
  • Мнения: 510
lubasha Morena , много благодаря

# 170
  • Бургас
  • Мнения: 21
Здравейте  Stop, извинявайте, че така връхлитам в темата, но ви следя отдавна и имам една молба  Laughing Моля, някой който е по-добре с кулинарния английски да ми преведе само необходимите продукти в тази рецента:
http://www.yummly.com/recipe/external/Easter-Bunny-Rolls-Recipe- … ste-of-Home-45065
и  по-конкретно :
2 tablespoons shortening - някакъв сгъстител ли е ? 
1 teaspoon rubbed sage - това нямам идея ...
Много искам да направя такива зайчета за Великден.   chef
Благодаря предварително, ако някои може да помогне.   bouquet

# 171
  • Мнения: 287
Beki B., аз миналата година правих тези



По тази рецепта http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html

# 172
  • Мнения: 368
Здравейте  Stop, извинявайте, че така връхлитам в темата, но ви следя отдавна и имам една молба  Laughing Моля, някой който е по-добре с кулинарния английски да ми преведе само необходимите продукти в тази рецента:
http://www.yummly.com/recipe/external/Easter-Bunny-Rolls-Recipe- … ste-of-Home-45065
и  по-конкретно :
2 tablespoons shortening - някакъв сгъстител ли е ? 
1 teaspoon rubbed sage - това нямам идея ...
Много искам да направя такива зайчета за Великден.   chef
Благодаря предварително, ако някои може да помогне.   bouquet

Shortening е мазнина. Тъй като не пише, че трябва да е растителна, можеш да добавиш, както масло, така и олио.
Sage е градински чай.

# 173
  • София
  • Мнения: 8 131
Здравейте. Искам да направя качамак и съм си купила царевично брашно, а не от тези готовите смеси. Някой може ли да ми каже каква е пропорцията с водата? Благодаря.

# 174
  • Мнения: 7 421
Здравейте. Искам да направя качамак и съм си купила царевично брашно, а не от тези готовите смеси. Някой може ли да ми каже каква е пропорцията с водата? Благодаря.
    Виж тук:
    http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1002.msg26788.html#msg26788

# 175
  • Мнения: 9 144
Здравейте  Stop, извинявайте, че така връхлитам в темата, но ви следя отдавна и имам една молба  Laughing Моля, някой който е по-добре с кулинарния английски да ми преведе само необходимите продукти в тази рецента:
http://www.yummly.com/recipe/external/Easter-Bunny-Rolls-Recipe- … ste-of-Home-45065
и  по-конкретно :
2 tablespoons shortening - някакъв сгъстител ли е ? 
1 teaspoon rubbed sage - това нямам идея ...
Много искам да направя такива зайчета за Великден.   chef
Благодаря предварително, ако някои може да помогне.   bouquet

ет ти още едни великденски зайчета

# 176
  • Бургас
  • Мнения: 21
Beki B., аз миналата година правих тези



По тази рецепта http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/03/blog-post_30.html



Много са готини, май ще пробвам твоите  Blush

# 177
  • София
  • Мнения: 2 436
От известно време съм се замислила върху това, как се мие месото - пилешко, свинско ... В Черешката на тортата - шеф Иван /така ли се казваше  newsm78/ е правил забележка на един участник /не съм го гледала, коментираше го една позната/, че е изключително опасно да се мие свинско месо под течаща вода, поради факта, че като пръска водата с нея се "сеят" бактерии навсякъде по мивката, плота и т.н.
В сайта на Градус също видях предупреждание, да не се мие пилешкото месо под течаща вода ....
 .... трябвало  да се слага в купа, леко изплакване и готово, разфасоването да става на дъска /все едно тя няма да се "зарази" с бактерии/ ...

И понеже въпроса е свързан с готвене, а не ми се иска да пускам нова тема, затова пиша тук .... Вие къде  и как си миете месото, къде разфасовате пилешкото, аз в мивката, след което я измивам с препарат... там го и мия, под течаща вода ...

# 178
  • Мнения: 11 607

Това е коментирано в темата за Черешката........Лично аз накисвам месото, след това в гевгира и накрая на дъската.....Как е правилно - не знам! Така съм видяла от моята майка, така правя и аз! Иначе, да....заради системата НАССР не трябва да има смесване на чисти и мръсни потоци. Но има потоци, където това е неизбежно и там се слага червена точка за потенциална опасност.

# 179
  • София
  • Мнения: 2 436

Това е коментирано в темата за Черешката........Лично аз накисвам месото, след това в гевгира и накрая на дъската.....Как е правилно - не знам! Така съм видяла от моята майка, така правя и аз! Иначе, да....заради системата НАССР не трябва да има смесване на чисти и мръсни потоци. Но има канали, където това е неизбежно и там се слага червена точка за потенциална опасност.

Благодаря, Мама Цоцоланка, не знаех за темата, отивам да я чета ... дано намеря отговор на въпроса - как е правилно ... Laughing

Общи условия

Активация на акаунт