БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 714
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
...някъде беше обяснено как се качват тук снимки, но ....не го намирам
В подфорум "Правила, условия и указания" има обяснения и тест тема.

# 241
  • тук
  • Мнения: 510
Морена, направих хляба без месене. Домашните бяха възторг, защото повече от два месеца пека само черен хляб с квас. Този им се стори като празничен  Joy
Но на мен им идва силна миризмата на мая, хем сложих само 10 гр. прясна, много по-малко от посочената от теб. Опитвала ли си да сложиш малко мая и да оставиш да втасва цяла нощ? Това ми се иска да направя, но все пак с толкова влажно тесто, нямам идея ще се получи ли?!?

# 242
  • Мнения: 363
Отиваш в приемното време на ГДИС, намира се до минералната вода на халите, )улицата в момента ми се губи)  и там проверяваш дали се съхранява и после пишеш молба и т.н.
леле златна си, много благодаря Simple Smile  bouquet  bouquet

# 243
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
Кари, радвам се, че ви е било вкусно хлебчето.  Hug
За маята... още не съм пробвала, но определено бих. Така че, ако пробваш, пиши впечатления, моля! Simple Smile

# 244
  • София
  • Мнения: 18 679
Момичета, съсипах един крем с маскарпоне, стана като водица...Не съм сигурна какво сбърках, макар че имам предположения. Моля за вашите идеи!
Първо разбих сметана/ 200 мл./ с пудра захар  в блендера, стана си както трябва на крем. После добавих половината маскарпоне/ 250 гр./, пасиран ананас и накрая останалото маскарпоне. Разбивах на най-слабата степен на блендера, с идеята само да се смесят хубаво съставките. Но всичко се втечни Sad Прибрах го в една купа във фризера, дано стане нещо като сладолед, та да не го хвърлям. Но къде сбърках? Не биваше да разбивам с блендера маскарпонето ли? Или не биваше да слагам ананаса? Така, като се замисля, досега маскарпоне сякаш на ръка съм смесвала със сметаната, но това беше ужасно гъсто и затова реших с машинката Sad

# 245
  • София
  • Мнения: 11 737
Момичета, съсипах един крем с маскарпоне, стана като водица...Не съм сигурна какво сбърках, макар че имам предположения. Моля за вашите идеи!
Първо разбих сметана/ 200 мл./ с пудра захар  в блендера, стана си както трябва на крем. После добавих половината маскарпоне/ 250 гр./, пасиран ананас и накрая останалото маскарпоне. Разбивах на най-слабата степен на блендера, с идеята само да се смесят хубаво съставките. Но всичко се втечни Sad Прибрах го в една купа във фризера, дано стане нещо като сладолед, та да не го хвърлям. Но къде сбърках? Не биваше да разбивам с блендера маскарпонето ли? Или не биваше да слагам ананаса? Така, като се замисля, досега маскарпоне сякаш на ръка съм смесвала със сметаната, но това беше ужасно гъсто и затова реших с машинката Sad
Не разбивам в блендер Маскарпонето, може би от там ти идва грешката. Прибавям го и разбърквам добре всичко на ръка до хомогенна смес.

# 246
  • Мнения: 2 280
Как се чисти спанак? Трябва ли да махам жилката посредата, или само дръжката?

# 247
  • Мнения: 1 883
Как се чисти спанак? Трябва ли да махам жилката посредата, или само дръжката?
Само дръжките и "переш" в леген. Можеш и да накиснеш, после вадиш спанака от водата и на дъното е падала пръстта.Така няколко пъти.

# 248
  • Мнения: 11 607
Как се чисти спанак? Трябва ли да махам жилката посредата, или само дръжката?

Ако е млад спанака - не. Но ако ти се струва, че е стар и дебел - аз бих махнала жилата......

# 249
  • Мнения: 2 280
Как се чисти спанак? Трябва ли да махам жилката посредата, или само дръжката?
Само дръжките и "переш" в леген. Можеш и да накиснеш, после вадиш спанака от водата и на дъното е падала пръстта.Така няколко пъти.
Аз го измих, сега го сложих да се кисне.... Никога не съм готвила спанак и не знам какво трябва да се прави. Тук там махнах някоя жилка. И сега като се изкисне какво? Направо го готвя ли? Искам да го направя с ориз и пресен лук, първо да задуша всичко в тигана и после да го изсипя в тава. Направо да го слагам в тигана с другите неща ли?

# 250
  • Мнения: 1 101
Момичета, съсипах един крем с маскарпоне, стана като водица...Не съм сигурна какво сбърках, макар че имам предположения. Моля за вашите идеи!
Първо разбих сметана/ 200 мл./ с пудра захар  в блендера, стана си както трябва на крем. После добавих половината маскарпоне/ 250 гр./, пасиран ананас и накрая останалото маскарпоне. Разбивах на най-слабата степен на блендера, с идеята само да се смесят хубаво съставките. Но всичко се втечни Sad Прибрах го в една купа във фризера, дано стане нещо като сладолед, та да не го хвърлям. Но къде сбърках? Не биваше да разбивам с блендера маскарпонето ли? Или не биваше да слагам ананаса? Така, като се замисля, досега маскарпоне сякаш на ръка съм смесвала със сметаната, но това беше ужасно гъсто и затова реших с машинката Sad
Според мен са няколко вероятните причини..ананаса ,бъркането с блендера...
Но защо не му сложиш един желатин ..ще се стегне  Peace

# 251
  • Sofia
  • Мнения: 21 716
-True Blue-, измития спанак бланшираш в подсолена вода за кратко. Изваждаш го, поизцеждаш и като поизстине нарязваш. Тогава е готов да се добави.

# 252
  • Мнения: 8 530
-True Blue-, задушавам лук с олио, добавям ориз (бъркам докато стане прозрачен), добавям нарязан на ситно спанак (може да се наложи на два пъти - той си намалява обема в тенджерата на топло), вода (малко по-малко от колкото трябва за ориза - спанака пуска също вода), подправки (сол, черен пипер, джоджен) и оставям да се вари на слаб котлон. Малко преди да е готово добавям нарязан на ситно чесън и магданоз. Може да се чукнат няколко яйца в кладенчета - да станат "на очи" в спанака.

# 253
  • Мнения: 7 779
-True Blue-, задушавам лук с олио, добавям ориз (бъркам докато стане прозрачен), добавям нарязан на ситно спанак (може да се наложи на два пъти - той си намалява обема в тенджерата на топло), вода (малко по-малко от колкото трябва за ориза - спанака пуска също вода), подправки (сол, черен пипер, джоджен) и оставям да се вари на слаб котлон. Малко преди да е готово добавям нарязан на ситно чесън и магданоз. Може да се чукнат няколко яйца в кладенчета - да станат "на очи" в спанака.
ама девойката иска да го слага в тава - т.е. да го пече. поне така го разбрах  Laughingне че и така няма да стане   bouquet

# 254
  • Мнения: 2 280
В тава го направих, но не попарих спанака, както си е суров, така го сложих  Rolling Eyes това проблем ли е?

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт