Активиа - полезна или вредна?

  • 27 885
  • 88
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 098
И така въпросът ми към вас, дами, е дали сте пробвали млеката на Активиа и какви са Ви впечатленията? Как Ви действат на Вас? Помогнали ли са Ви в борбата с килограмите или са вредни и загуба на пари?

# 1
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Не знам полезна или вредна е, обаче трябва да съм луда, за да тръгна да отслабвам с Активия или поне адски отчаяна.

# 2
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Кое му е полезното на изкуствено мляко с нишесте и захар?

# 3
  • Мнения: 9 865
Чиста измислица - захар и всякакви гадории, вкл. и "натуралната". Някои познати са ми казвали, че им действа слабително, на мен не ми действа никак. Не знам дали е вредна, но едва ли може да се нарече полезна.
Скоро пробвах, за информация, киселите им млека "за мен", дето били с 98436348% масленост - по-осезаемо чувство, че ям нишесте, не съм имала.

# 4
  • Мнения: 2 127
В на Данон боклуците няма нищо полезно. По-добре си купи я Верея, я Елена, в комбинация с ябълка или тиква на мен ми действа супер разхлабващо и със сигурност е по-добър вариант.
Но ако чакаш само на това да отслабнеш, ще се наложи да те разочаровам. По-добре си промени хранителните навици изцяло.

# 5
  • out of space
  • Мнения: 8 573
В на Данон боклуците няма нищо полезно. По-добре си купи я Верея, я Елена, в комбинация с ябълка или тиква на мен ми действа супер разхлабващо и със сигурност е по-добър вариант.
Но ако чакаш само на това да отслабнеш, ще се наложи да те разочаровам. По-добре си промени хранителните навици изцяло.

 Peace

С малкото допълнение, че разхлабващите методи помагат само на хора, които задържат вода.
Иначе има много варианти- домати, люто, бира, супи, овесени ядки и т.н. Но не и Активия  Laughing

# 6
  • Мнения: 4 569
Malko на проучване ми прилича ....

Борбата с колиграмите се води с диета и спорт.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 098
Не съм казала, че съм тръгнала да отслабвам с това. Просто за информация. Peace

# 8
  • Мнения: 2 216
Знаем, че нямаш нужда от отслабване, просто питаш, нали? Laughing Laughing Laughing

# 9
  • Варна
  • Мнения: 10 602
Аз имам хр. стоки,в момента имам с изтекъл срок от 12.2013,е нищо им няма,прави си изводите,а и с кисело мляко не се спазва диета,защото при някои хора задържа водата в организма Peace

# 10
  • Варна
  • Мнения: 6 324
Ще плюем Данон ли? Laughing

Стриктно следете срок на годност, защото те са едни от малкото(субективно), които не сменят изтекъл срок в търговската мрежа и има вероятност търговците да се изкушат да ги пооставят на рафта, ако не са улучили заявката като брой.

На вкус на мен ми харесват продуктите, но само това! Стоката им по-скоро е вървежна, което ме учудва.

# 11
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239


Борбата с колиграмите се води с диета и спорт.
Да бе... Mr. Green

http://nakratko.bg/category/31/37082/

# 12
  • Мнения: 6 214
Ето това чаках.  Heart Eyes Heart Eyes

За Активията - нямам нужда от разхлабване, за отслабване - няма как да ядеш нещо и да заслабнеш точно от това.

# 13
  • София
  • Мнения: 168
Доколкото знам, Активиа се прави от сухо, изкуствено мляко, което не е полезно, нито е вредно. И точно защото не се прави от ''истинско'' мляко, няма да има никакъв ефект за организъма. Аз много рядко го купувам, защото моята го харесва, не било кисело като другите, за това. И + това, попринцип млеката на Данон, са направени от сухо мляко и не са особено полезни.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 098
Знаем, че нямаш нужда от отслабване, просто питаш, нали? Laughing Laughing Laughing

Хаха, да разбира се!!! Laughing Grinning Laughing

# 15
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Какъв срок на годност, какви пет лева?
Нещо, което не се разваля цял месец на слънце при температура от +35С буди основателни съмнения за "полезността" си.

# 16
  • Мнения: 4 569
Много 'арен тоз човечец. Фен съм му вече.
Сигурно има шопски гени в него.  Mr. Green

# 17
  • Мнения: 158
Сложете по един Данон в хладилника и да си говорим след няколко месеца............ все още ще си е там и неразвален. А тоз доктор, направо мед ми закапа докато го четях. Ми че аз съм си косатка и костенурка........ заешкото нещо ми е избягало, защото минах 2 пъти по 15 години и привършвам трета петнайсетлетка...... Плувам всеки ден, пък що не съм толкоз дебела......... Laughing

# 18
  • Мнения: 15 379
Бубата в Активия е ГМО.
Не бих си и помислила, че Активия и изобщо Данон ще допринесат за моето здраве и стройна фигура.

# 19
  • София
  • Мнения: 5 883
Ще плюем Данон ли? Laughing

Стриктно следете срок на годност...
Няма проблем, 3 месеца след изтичане на срока си е идеално за ядене.
Потвърждавам, изпробвано. Laughing

# 20
  • Мнения: 121
Не само млеката на Данон. Всички съдържат нишесте.
Едни повече, други по-малко. Според приятел, който има такъв бизнес, Верея и Тонус били по-малко опорочени.
Той не произвежда нито едно от двете. Mr. Green

# 21
  • Мнения: 115
Всичко друго, но не и полезна. Преди няколко години имах период, в който се бях поувлякла малко по една от плодовите Активии. Определено ми действаше разхлабващо, но ми действаше и като другите боклучави храни (кренвирши, меки колбаси, пастет и т.н) - усещах краката си леко подпухнали на следващия ден.

# 22
  • Мнения: 1 099
При наличие на български кисели млеки с булгарикус да се яде Активиа е претъпление. Киселото мляко е много полезен продукт, разбира се в наше време повечето са "модернизирани", но все пак има и хубави.

Някой беше написал, че с кисело мляко не се отслабва- веднага мога да оборя. Благодарение на режим с до 4-5 кофички на ден съм смъквала порядъчно килограми. И не само това се яде Peace

# 23
  • София
  • Мнения: 11 613
Не смятам, че са полезни, все пак имат захар, сухо мляко, но на мен ми действат добре на корема. 2-3 дена подред да ям и има видим ефект, тъй като по принцип ми е проблемен. На мен са ми и много вкусни, но избягвам да ям редовно.

# 24
  • Мнения: 15 619
Чунким нещо друго може да последва... Mr. Green
Нищо лично, просто бизнес!

# 25
  • Мнения: 2 127


 Peace

С малкото допълнение, че разхлабващите методи помагат само на хора, които задържат вода.
Иначе има много варианти- домати, люто, бира, супи, овесени ядки и т.н. Но не и Активия  Laughing
Ееее, написах разхлабващо, аз лично отделителната система не я свързвам с горене на мазнини Laughing



Някой беше написал, че с кисело мляко не се отслабва- веднага мога да оборя. Благодарение на режим с до 4-5 кофички на ден съм смъквала порядъчно килограми. И не само това се яде Peace
Не знам кой го е написал, че не се отслабва, но със сигурност не може да се разчита само на него. Ако в менюто ти присъстват 2-3 филии хляб на ядене и по някой друг шоколад между храненията... Ами няма да има ефект, да.
Същото като с всички останали модерни методи - зелени чайове, годжи берита, джинджифили... Ми, нека обядът ти да е сандвич, а следобедната закуска - кафе с кексче, пък чакай да отслабнеш, понеже си изяла 2 Активии. Това нищо лично към никого, попринцип си разсъждавам.

ПП: Елена, доколкото знам, също са доста добри Peace И кашкавалът им е един от малкото хубави на пазара.

# 26
  • Мнения: 8 253
Не знам дали е вредна или полезна, но колкото пъти съм яла, после винаги имам киселини.

# 27
  • Мнения: 12 473
Не знам дали е вредна или полезна, но колкото пъти съм яла, после винаги имам киселини.

Абсолютно..
И коремът ми е болезнен и твърд.. Twisted Evil

# 28
  • София
  • Мнения: 34
А иначе може и да се отслабва с нея,знам ли.Аз като ям активия после повръщам цял ден.Да не говорим че една седмица се чудих какво ми се случва.

# 29
  • Мнения: 4 965
Не бъркайте разхлабването с отслабването.
Лично аз преди време се подведох по една уж диета с Активиа. Резултатът откъм разхлабване беше много добър, понеже имам подобен проблем и бях доволна. Резултатът от отслабването беше + 3 кг. за 2 седмици. Това при положение, че заместваш закуската с въпросното "мляко" (с откровен вкус и консистенция на нишесте и пълно със захар), а на обяд и на вечеря се храниш по схема, която включва ограничено количество храна (малко парче печено месо + пресни зеленчуци).
Отслабване с мляко се постига само при истинско такова, докато нишестето се трупа по талията и по задните части. Отделно, че след спомената диета и аз имах ефекта на подутите крака, ръце и подпухналото лице.
Пазихме въпросната "диета" с моя приятелка и при нея ефектът беше абсолютно същият.

# 30
  • Мнения: X
Данон и полезност?     Joy
Това е оксиморон.   

# 31
  • Мнения: 24 467
Е та какво отслабване с нишесте и захар? Толкоз много сладки кремове за деца и торти не съм правила дори.
От слабителни нужда нямам. Поемам достатъчно свежа храна, за да нямам подобни проблеми.
Ако ще ям кисело мляко, не знам от кой магазин мога да си купя такъв продукт. Там кисело мляко не се сещам да се продава. Има разни неща в кофички, които се именоват по този начин, но това не означава, че представляват точно такъв продукт.
Когато съм искала да си квася мляко от ни едно магазинско квас не мога да взема. Все от нечие домашно производство почвам.

# 32
  • Мнения: X
На мен ми действа слабително, но някак си твърде слабително... Но не и отслабващо.Mr. Green
Вкусът на онази с мюслито или плодовете е като на сурова смес за кекс.

# 33
  • Мнения: 3 826
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...

# 34
  • София
  • Мнения: 62 595
не съм я опитвала и нямам намерение. Предпочитам нашенското кисело мляко, което при всичките си кусури поне е кисело мляко. Не го разбирам и това с млеката с плодове и т.н. що му се връзват жените и децата.

# 35
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...
Я да чуем за един неподсладен?
Заквасената сметана ли?

# 36
  • Мнения: 24 467
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...
О, да, има и Активия "натурална" по магазините. Опитвала съм я. Също няма общо с вкуса на домашното кисело мляко.
Колко и какво мляко има в нея за мен си остава загадка. Едно е сигурно- за закваска на мляко не става. Лично съм пробвала. За експеримента похабих цял литър истинско прясно домашно мляко. Толкоз е "натурална" значи.  Sunglasses 

http://www.desant.net/show-news/22299/
"Затворена в нови опаковки, странната смес вътре си е все същият френски специалитет – буламач от сухо мляко, модифицирано (произведено от царевица) нишесте и сметана, омешани така, че полученият резултат в крайна сметка има дъх на вар със сладникав привкус. Единственото, което гарантирано нямаше в опаковките им, бе Лактобацилус булгарикус.
Най-ефектната особеност на тази субстанция обаче е, че никога не вкисва.
...Постепенно обаче интересът към варта на „Данон” изчезна и французите приложиха План Б. Те прекръстиха кашата си с умилителното име „На баба”. По телевизията се въртяха реклами как в опаковките на „Данон”, маскирани като бабини, уж се съдържа онова традиционно мляко, което всеки помни от детството си на село.

На практика в кутийките нямаше нищо по-различно от царевично нишесте и консерванти. "

http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=35074

http://www.---/75969/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%B0%D0%BA … 0%B2%D0%B8%D1%8F/

http://www.kaminata.net/reklamna-strategiya-na-danon-aktiviya-t73032.html

http://e-vestnik.bg/10640

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=17&aid=309
"Кой убива Lactobacillus bulgaricus
Мнозина все още вярват на опаковката, върху която пише - без консерванти, без добавки и т.н. А според Асоциацията на потребителите в поне 50% от случаите информацията е подвеждаща. Много често се използват сухи консистенции, нишестета и консерванти, които не се обозначават. ..

Как се правят млеката с парченца плод? Те подслаждат ли се? Съдържат ли нишесте?
- Това са така наречените млечни десерти. Те са патент на "Данон". През последните години компанията внесе оригиналните френски рецептури и у нас. Млеката имат приятен и мек вкус, направени са по съвременни технологии и съдържат специфична формула. Но те не бива да се бъркат с натуралното кисело мляко. Трябва да говорим за тях като за млечно-кисели десерти."

http://missby.wordpress.com/2009/01/27/7-kiseli-mleka-2/
Експеримент със 7 вида българско кисело мляко – резултатите!

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 09:56 от Judy

# 37
  • Мнения: 3 826
 Натуралната активия не е подсладена

# 38
  • София
  • Мнения: 38 595
Чак пък вар. Чак пък вредна.
Аз си я хапвам, защото ми е вкусна и открай време обичам такива буламачи с кисело мляко и плодове.
Тази тема е подозрителна.

# 39
  • Мнения: 3 826
нишесте няма и сметана няма ,
как ще сложат по-скъп продукт в по-евтин ?

''На баба'' е харесвано , докато не разберат , че е на Данон , тогава спират да го харесват ( след 5 години ядене , примерно )  , защото се предубедени : ))

това , което знам е , че Данон използва най-качествените суровини и има най-добра хигиена ,
колкото и да ви е чудно ...

# 40
  • Мнения: 24 467

Не сме писали обратното, напротив, лично аз вече я отделих от останалите подсладени десерти на марката, но само по този показател.
Просто това не е кисело мляко, близко до натуралното българско такова. За мен, като потребител, е друг продукт.

За нишестето не съм съгласна. Вярвам повече на данните в обратна насока. Има допълнителни съставки, които поддържат консистенцията на този продукт твърда и неподвластна на времето.  Simple Smile
Нишестето не е скъп продукт.

# 41
  • София
  • Мнения: 2 481
А какво има в крайна сметка? Никой продукт на Данон не прилича на истинско кисело мляко, а на нещо желирано и нишестено. Фирмата няма добра репутация в България, защото продуктите й имат един такъв изкуствен вкус. На баба съм опитвала киселото мляко отдавна- подозрително гъсто и плътно. Активия не консумирам, квася мляко у дома.
И не само Данон, имам предубеждение не съмо към тази фирма.

# 42
  • София
  • Мнения: 62 595
какво домашно кисело мляко! Аз изобщо не търся прилика с домашно, защото съм наясно, че няма как промишленото да е домашно. По-скоро сред промишлените търся някое, което да е сносно. Не зная доколко казват истината за закваската, но поне гледам да пише, че е с обичайната нашенска.

Млеката с парченца плод са пълни с консерванти. Иначе, при нормално забъркване, плодовете би трябвало да се развалят след няколко часа и млякото няма да е годно за консумация. Като следствие, предтавям си кколко млечни бацили има вътре! Точно николко! Те ще са умряли съвсем технологично.

# 43
  • Мнения: 341
Какво значи "модицифирано нишесте - царевично"? Все едно от царевицата не може да се извлече нишесте.

Данон нямат вкус на нишесте. Просто не се вкисват - това са консерванти. Не са и кисело мляко - бактерията им е друга. Това не ги прави лоши или боклуци, особено пък на фона на всичко друго по рафтовете на магазините.
На който му се ще истинска закваска, да си намери кози тестиси. Чувала съм и че с разрязано сурово бобено зърно също става, но то май не е исконна българска зеленина. Предполагам, обаче, че прясно издигнатите гражданки ще се погнусят от подобна технология на заквасване, въпреки че си е най-оригинална и гарантирана.

# 44
  • Мнения: 24 467
Който е искал "нормална закваска" отдавна си е намерил такава, без да чете съчинения за кози тестиси. Отдавна си прави и нормално мляко и си го яде.  Laughing

http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/modified-starches/

Иначе изделия на сладкарската промишленост по магазините- бол. Та това е най- евтиното и хората най- много му се лепят. Който иска- това си яде. Говорим си за ползи от продукта тук, обаче. Та от въпросния ползата е трупане на калории- на когото са нужни, както и задоволяване на изкуствено и без друго завишените нужди на хората от сладко /а това е доста съмнителна полза, впрочем/. За други такива не се сещам.

# 45
  • Мнения: 723
Данон продават качествени продукти, но не са мляко, не бих ги нарекла и млечни десерти. Някои от тях ми допадат на вкус, но наистина не приличат на мляко и не бих ги дала на децата си.

# 46
  • Мнения: 341
Какви съчинения, говоря ти за информация от баба и дядо в затънтено село. Чунким преди 200 години с купешки данончета са си квасели прясното мляко... или пък последното са го пастьоризирали Wink

# 47
  • Мнения: 24 467
Бабини девитини и аз знам доста.
Киселото мляко, обаче, съм си го правила сама.  Laughing Прави се от.... мляко. И със закваска от натурално такова. Става си съвсем добре. И не му се бае, нито му се добавя нещо друго.
С магазинска закваска никога не ми се е получавало. И не само на мен. Споделям съвсем личен опит, не на някоя далечна баба на някоя комшийка. Форумски пък- хептен.

# 48
  • Мнения: X
Ах, колко неприятно! Пак сбиха темите у лево.

# 49
  • Мнения: 341
Бабини девитини и аз знам доста.
Киселото мляко, обаче, съм си го правила сама.  Laughing Прави се от.... мляко. И със закваска от натурално такова. Става си съвсем добре. И не му се бае, нито му се добавя нещо друго.
С магазинска закваска никога не ми се е получавало. И не само на мен. Споделям съвсем личен опит, не на някоя далечна баба на някоя комшийка. Форумски пък- хептен.
Може би наистина имаш информация от първо лице за заквасване на мляко през 1850-та например. Какво си видяла, разкажи? Откъде да дойде бактерия при млякото, че да го направи кисело? Все отнякъде трябва да са почнали.

# 50
  • Мнения: 6 214
Бабини девитини и аз знам доста.
Киселото мляко, обаче, съм си го правила сама.  Laughing Прави се от.... мляко. И със закваска от натурално такова. Става си съвсем добре. И не му се бае, нито му се добавя нещо друго.
С магазинска закваска никога не ми се е получавало. И не само на мен. Споделям съвсем личен опит, не на някоя далечна баба на някоя комшийка. Форумски пък- хептен.
Може би наистина имаш информация от първо лице за заквасване на мляко през 1850-та например. Какво си видяла, разкажи? Откъде да дойде бактерия при млякото, че да го направи кисело? Все отнякъде трябва да са почнали.
Бактерията може да дойде от всякъде. Дори от въздуха.  Peace

Някой чувал ли е за сирище?

# 51
  • Мнения: 341
Да, аз. А на тестисите на козела им казват сирищник, чудно защо ли.

# 52
  • Мнения: 6 214
Да, аз. А на тестисите на козела им казват сирищник, чудно защо ли.
Лесен източник на бактерийки за домашно кисело мляко.

# 53
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Да, аз. А на тестисите на козела им казват сирищник, чудно защо ли.
Лесен източник на бактерийки за домашно кисело мляко.
Хм... а не е ли защото едно време са закачали мехове с мляко под корема на домашните животни, за да го кламбичкат по цял ден и да става на сирене? Нещо такова помня, че са ми разказвали.

# 54
  • Мнения: 6 214
Да, аз. А на тестисите на козела им казват сирищник, чудно защо ли.
Лесен източник на бактерийки за домашно кисело мляко.
Хм... а не е ли защото едно време са закачали мехове с мляко под корема на домашните животни, за да го кламбичкат по цял ден и да става на сирене? Нещо такова помня, че са ми разказвали.
Обясненията са различни, идеята е една и съща. Бактерии + телесна температура. Мисълта ми е, че ако нямаш консерванти в млякото, бактерии можеш да си намериш от всякъде.

# 55
  • София
  • Мнения: 5 883
Ама който иска, да си го яде данона, просто да не си мисли, че яде кисело мляко.
Млеката им не са с Лактобацилус булгарикус, който всъщност е доказано полезен за отделителната система и за чревната флора и с чийто вкус сме свикнали.
Че те отмениха БДС за киселото мляко, като приватизираха завод Сердика, специално, за да могат да си произвеждат данон по френските им технологии.

# 56
  • Мнения: 3 826
Бактерии + телесна температура. Мисълта ми е, че ако нямаш консерванти в млякото, бактерии можеш да си намериш от всякъде.

консерванти няма , млякото се загрява , за да се спре размножаването на бактериите ,
така е по закон , Активиа никъде не пишат , че използват Лактобацилус булгарикус , така че с нищо не лъжат все пак

# 57
  • Мнения: 341
Да, защото българинът не прави разлика между кисело мляко и йогурт. Това не е едно и също нещо. Съответно йогуртът, вместо да се продава като обикновен вкусен десерт наред със сладоледа и бисквитите, се опитват да го пробутат като полезно кисело мляко.

# 58
  • Мнения: 24 467
Бабини девитини и аз знам доста.
Киселото мляко, обаче, съм си го правила сама.  Laughing Прави се от.... мляко. И със закваска от натурално такова. Става си съвсем добре. И не му се бае, нито му се добавя нещо друго.
С магазинска закваска никога не ми се е получавало. И не само на мен. Споделям съвсем личен опит, не на някоя далечна баба на някоя комшийка. Форумски пък- хептен.
Може би наистина имаш информация от първо лице за заквасване на мляко през 1850-та например.

Точно толкова информация имам от "първо лице" за въпросната година, колкото и ти.
Обаче имам точно такава от настоящите 20 години и това е доста повече от една баба на комшийката на тананайката разправя, че преди нам колко си години у нам кое си село нам какво си правели и ставало нам що си.  Wink
Та да се върнем на ползите от Данона, понеже и вашата информация от преди толкоз години е никаква. Те какви са? Захарта в повечето им артикули за мен е очевидна вреда.  Консервантите, вкл. и нишестето, каквото продължавам да смятам, че се ползва, определено нямат полезности, нито търсения ефект на отслабването от авторката. За полезни бактерии не е установено да са налични. Доколко продуктът съдържа мляко е спорно, а че е "кисело мляко"- не е, даже в единия линк и специалистката си го нарича "кисело- млечен десерт, но не и кисело мляко".
Та какви са ползите?
То, иначе, вредно отслабване и "хранене" може да си докарате и с по два големи шоколада дневно- нищо друго не ядете, на обяд и на вечеря хапвате по един и гарантирано ще отслабнете. Може би ще ви бъде и вкусно, поне първия ден. Но ще се сподобиете гарантирано и с доста вредности.  Laughing

Бактерии + телесна температура. Мисълта ми е, че ако нямаш консерванти в млякото, бактерии можеш да си намериш от всякъде.

консерванти няма , ...

Не ти вярвам. Как ще няма и кое държи продукта "неповластен на времето", както вече много хора писаха? Истинското натурално кисело мляко се разваля за дни.

Кофти рекламна кампания се започна. Жива антиреклама дотук.

# 59
  • Мнения: 341
Последните 20 години ли?
Олеле Боже  Laughing
Последните 10 години квасим мляко с "Елена" 3,6%. Това е единственият начин, съществувал от векове, за квасене на мляко, да знаеш  Laughing
Няма информация откъде е дошло киселото мляко, но може преспокойно да се намери информация КАК са го приготвяли преди 150 години - определено не е било с купешки бактерии. Както и хляба, както и сиренето.
Домашното кисело мляко много рядко става гъсто като купешкото и определено не е като "онова отпреди 30 години", което все се чудя как му помнят някои вкуса, а не помнят вчера какво са яли. Има съвсем лека разлика във вкуса на домашното и на купешкото, но то и от купешко до купешко се различават.
Домашно правим, защото излиза малко по-евтино. Не че е някаква безумна вкуснотия с традиции.

П.П. Относно нишестето, според моята информация това е продукт за сгъстяване. Това не значи непременно вреден.

# 60
  • Мнения: 3 826
Не ти вярвам. Как ще няма и кое държи продукта "неповластен на времето", както вече много хора писаха? Истинското натурално кисело мляко се разваля за дни.

нито едно кисело мляко не се разваля за дни , кое мляко ще се развали за една седмица ?
Млякото на оня тип с криминална физиономия Зоров ли ? : ))))
дори да се развали за дни , това не е гаранция за суровината , нали ?
а защо не се разваля  - Защото след като се подкваси , се загрява до висока температура , с което се спира размножаването на бактерията , защото това е европейският стандарт , а не соц. немотията - като се пусне нещо по магазините ,  се изчерпва още същия ден ...

# 61
  • Мнения: 8 902
Не ти вярвам. Как ще няма и кое държи продукта "неповластен на времето", както вече много хора писаха? Истинското натурално кисело мляко се разваля за дни.

нито едно кисело мляко не се разваля за дни , кое мляко ще се развали за една седмица ?
Млякото на оня тип с криминална физиономия Зоров ли ? : ))))
дори да се развали за дни , това не е гаранция за суровината , нали ?
а защо не се разваля  - Защото след като се подкваси , се загрява до висока температура , с което се спира размножаването на бактерията , защото това е европейският стандарт , а не соц. немотията - като се пусне нещо по магазините ,  се изчерпва още същия ден ...

Всичко, което казваш от технологична гледна точка - ок
Обаче това няма да ме накара да използвам продуктите на Данон, а още повече бранд като Активия - за мен е изключително малоумен и подвеждащ като комуникация  Peace

# 62
  • Мнения: X
Млякото се загрява ПРЕДИ да се подкваси, не след това.     Laughing
Не знам какви консерванти има Данона, но съм писала преди 2-3 години за моя експеримент с него.
Два месеца почти-юли и август стоя една кофичка Данон на плота в кухнята, наполовина отворена.
Кухнята ми е западна и цял следобед се огрява от слънце.Та, това "кисело мляко" не мръдна......след почти 60 дни на "плаж" на около 27-29 градуса ставаше за ядене.    Laughing
В сайта им, във формата за въпроси на клиенти питам:"Защо вашето мляко не се разваля, оставено два месеца извън хладилника, на почти 30 градуса температура?"
И ми отговарят:"Нашите млечни продукти се съхраняват в хладилник!"    Joy
Ама аз не питам това, бре......    Mr. Green  , чак толкова не съм изкукала, знам как се съхраняват БЪРЗОразвалящи се продукти, питам Защо НЕ СЕ разваля вашето, въпреки че не съм го съхранявала правилно?
Дали получих отговор?!    Laughing

# 63
  • Мнения: 341
Ами всъщност спорът отдавна премина на технологично ниво. Мисля, че всички си стиснахме ръцете, че Данон не е кисело мляко. На мен това не ми пречи. Обаче на вкус не мога да кажа, че е нещо изключително. Мога да направя същия вкус с разтворим сок и обикновено кисело мляко, но за съжаление обикновено не уцелвам колко микрограма сок на прах да сложа.  Mr. Green

# 64
  • София
  • Мнения: 5 883
Те хубаво убиват бактериите, с висока температура или както там, и наш'те производители се научиха да го правят, за да не се "вкисва" млякото (Вкисва, забележете, не дали мухлясва и си променя вкусовите качества. То е отделен въпрос, със сигурност го постигат с консерванти.)
Обаче като убият бактериите, му изчезва цялата полезност на киселото мляко, защото полезни са живите бактерии, които работят в червата. Превръща се просто в млечно кремче. Затова и с него не може да се подквасва мляко, няма живи бактерии.

# 65
  • София
  • Мнения: 3 098
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????

Много Ви е странна логиката. Какво, решихте че някой от компанията си прави проучване ли? Божее, в какво са се превърнали форумите? Не да поискаш мнението на няколко непознати с личен опит, а за да ги проучваш, подслушваш и следиш най-вероятно.
  Naughty

# 66
  • Мнения: X
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????
Ти изобщо попадала ли си на реклама, за какъвто и да е продукт, в която да казват истината?    Laughing
Рекламата не се прави, за да ти каже истината , а за да те накара да купиш продукта.

# 67
  • София
  • Мнения: 3 098
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????
Ти изобщо попадала ли си на реклама, за какъвто и да е продукт, в която да казват истината?    Laughing
Рекламата не се прави, за да ти каже истината , а за да те накара да купиш продукта.

Да де, просто така се изразих... В никакъв случай не си мислете, че съм си я купила заради рекламата. Просто я загледах в магазина и реших да пробвам всички вкусове. Embarassed Laughing Но определено ме разколебахте с тези нишестени работи!!! Препоръчайте ми хубаво и истинско мляко от магазина тогава.

# 68
  • Мнения: X
Хубави, докарани на вкус, сигурно има доста.
Истинско, едва ли.
Аз съм доволна от Хармоника и Пробиотичното на Бор чвор.Те поне подквасват домашното прясно мляко....

# 69
  • Мнения: 14 654
Оценявам я за вредна, поне доколкото може да е вреден един сопол, разбъркан с повечко захар и нишесте. И да не е вредна, е адски гнусна.
Истинското кисело мляко обаче, не се разваля за дни, ще има да вземате. 2 седмици и повече издържа в хладилника кислото мляко, което сама си квася, като дори не става кой знае колко кисело към края на втората седмица. Виж, прясното наистина прокисва за 3 дни.

# 70
  • Мнения: 6 214

Истинското кисело мляко обаче, не се разваля за дни, ще има да вземате. 2 седмици и повече издържа в хладилника кислото мляко, което сама си квася, като дори не става кой знае колко кисело към края на втората седмица.
И при мен така. И се чудя дали не слагат консерванти във фуражите.  newsm78 Crazy

# 71
  • Мнения: 341
Пробиотичното на Бор чвор
Това при нискомасленото мляко ли се намира, защото не съм го виждала, а нискомаслено не купувам.

# 72
  • Мнения: 14 654
И при мен така. И се чудя дали не слагат консерванти във фуражите.  newsm78 Crazy

Аз написах, че прясното, което подквасвам, се разваля за 3 дни, така че там консервант няма. Но киселото си издържа много дълго.

# 73
  • София
  • Мнения: 5 883
С бор чвор (боже, какъв маркетингов подход за избор на търговска марка) нямаше ли голям скандал преди 1-2 години?
След това си смениха и името.

# 74
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
Пробиотичното на Бор чвор
Това при нискомасленото мляко ли се намира, защото не съм го виждала, а нискомаслено не купувам.
Не.

# 75
  • София
  • Мнения: 62 595
В няколко поста прочетох, че темата е "съмнителна". Кое му е съмнителното, че си купих Активиа и се зачудих дали това, което казват на рекламата е истина и дали да си я купя пак????

Много Ви е странна логиката. Какво, решихте че някой от компанията си прави проучване ли? Божее, в какво са се превърнали форумите? Не да поискаш мнението на няколко непознати с личен опит, а за да ги проучваш, подслушваш и следиш най-вероятно.
  Naughty

Формално в рекламата не лъжат. Не помня да казват нещо "кисело мляко", а направо го наричат Активия. Също казват някакво име на някаква бактерия, която е търговското име на патентована от Данон бактерия, която е нещо тип млечно-кисела, ама няма. Достатъчно е да прочетеш статийката в Уикипедия и ще научиш повече. Ако ти се дават пари за фешън продукти и на база реклама за отслабване, ок. Моето мнение е, че което и нашенско обикновено кисело мляко да си купиш, ще има по-добър ефект от всяка гледна точка.

# 76
  • Мнения: 24 467
Цитат на:  link=topic=760830.msg27240892#msg27240892 date=1390296870
Цитат на:  link=topic=760830.msg27240715#msg27240715 date=1390296003

Защото след като се подкваси , се загрява до висока температура , с което се спира размножаването на бактерията , защото това е европейският стандарт , а не соц. немотията - като се пусне нещо по магазините ,  се изчерпва още същия ден ...

Не е "соц. немотия" производството на храна по стандартен начин със запазване на ползите, поради които е високо ценена и у нас, и по света. Орязването на тези ползи е вече въпрос на чисто печалбарство, нищо друго.

Когато се прави домашно кисело мляко, прясното се загрява до определена температура. Когато се подкваси, обаче, не се вари изобщо, именно да се запази основната полза от него- въпросната култура, която не случайно отсъства от състава /хайде да не казвам всички, въпреки, че го мисля/ на повечето продукти по магазините с това наименование.
Плодовите млечно кисели десерти пък изобщо нямат място на рафтовете с кисело мляко, въпреки, че са често пъти там, до съответните етикети с такива наименования.
...
Киселото мляко, което се прави в домашни условия, след няколко дни държано извън хладилник става доста кисело на вкус. Данон не си е губил вкуса за толкова дни при същите условия. Дадох линк от блога на Бу. Тя също си е правила опит подобен на няколко марки и е установила аналогични разлики.
.....
Вкусови предпочитания е безсмислено да се обсъждат. От значение са ползите и вредите, които са обективни факти. За ползите дотук не разбрах какви са.

Те хубаво убиват бактериите, с висока температура или както там, и наш'те производители се научиха да го правят, за да не се "вкисва" млякото (Вкисва, забележете, не дали мухлясва и си променя вкусовите качества. То е отделен въпрос, със сигурност го постигат с консерванти.)
Обаче като убият бактериите, му изчезва цялата полезност на киселото мляко, защото полезни са живите бактерии, които работят в червата. Превръща се просто в млечно кремче. Затова и с него не може да се подквасва мляко, няма живи бактерии.
Peace

Цитат
Истинското кисело мляко обаче, не се разваля за дни, ще има да вземате. 2 седмици и повече издържа в хладилника кислото мляко, което сама си квася, като дори не става кой знае колко кисело към края на втората седмица. Виж, прясното наистина прокисва за 3 дни.

Обсъждахме ситуации за държане извън хладилник. Същото в блога, към който дадох линк. На това обърна внимание Краси, разказвайки за зададени въпроси в сайта на марката. Определено вкусът на истинското кисело мляко се променя към кисел и се отделя вода /цвик/.

http://harmonica.bg/blog/istinsko-kiselo-mlako/
"Как да разберем, че едно кисело мляко е кисело мляко
Какво е кисело мляко
Да започнем от там какво означава определението. „Истинско българско кисело мляко” може да се нарича само продукт, създаден от сурово мляко без добавки, с жива закваска от Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus.
Но колкото и да е вкусно киселото мляко, полезното му действие се дължи на количеството живи бактерии в него.

http://e-vestnik.bg/5850
"Българите над 30-годишна възраст си спомнят, че едно време киселото мляко имаше трайност 72 часа, след което вкисваше и трябваше да се изхвърли."
Часове не съм мерила, но определено не издържа по месец, дори в хладилник.

# 77
  • Мнения: X
Пробиотичното на Бор чвор
Това при нискомасленото мляко ли се намира, защото не съм го виждала, а нискомаслено не купувам.
В големите вериги не знам къде стои.В магазина, откъдето го купих, млеката са наредени по марки, не по масленост.
Бор чвор и аз го недолючвам, ама нямаше Хармоника в магазина, а ми трябваше за подкваска.

# 78
  • Мнения: 341
Ако не е пастьоризирано млякото, може би ще издържа само 72 часа, защото при заквасването се размножава не само лактобактерията, а и всички останали организми.
Сварено домашно прясно мляко вкъщи издържа 4-6 дни. След това при топлене в микровълнова се пресича. След 8-мия ден направо си се размирисва. Това е в хладилник.
Киселото мляко, направено от преварено домашно мляко и заквасено с купешко, издържа 7-10 дни без промяна на вкуса. След това вкусът му се променя. Самото мляко не е развалено, няма неприятен дъх, но вкусът му не е кисело-мек, а по-скоро неприятно режещ.

# 79
  • Мнения: 24 467
Именно- започва да киселее доста. За дъх- не знам, не съм усещала такова нещо. Може и да има, но не съм държала толкова дълго. Хвърляла съм рядко, когато има вкус на вкиснато вече.

# 80
  • Мнения: 341
Ама кое му е именното, аз казвам, че вкусът му става по-неприятен и че НЕ се разваля. Нали за разваляне говорим. Не знам за колко време се разваля домашното кисело мляко. Не сме стигали дотам. Държали сме такова 2 седмици, не е било развалено.

# 81
  • Мнения: 24 467
Какво, според теб, значи "развалено"? Аз, напр., за такова намирам вкисналото се /прокиснало и т.н./мляко, което не мога да консумирам и не го предлагам също и на децата.
Това е част от темата, ако я следиш цялата- дали и за колко време киселото мляко си променя вкуса, /разваля се/. Това е точно част от есенцията на общия ни разговор тук- ако няма стабилизатори и консерванти, то като как обсъжданият продукт се запазва със седмици /а има дадени примери от много линкове и за месеци/ с еднакъв вкус и консистенция извън хладилник, че дори и в такъв?

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:48 от Judy

# 82
  • Мнения: 341
Ох... Вкусът на киселото мляко е леко киселеещ. Получава се от лактобактерията. Колкото повече е лактобактерията, толкова по-кисел е вкусът. След един момент тя е толкова много, че млякото не е развалено, но няма и онзи меко-кисел вкус.
Развален означава, че са започнали гнилостни процеси (те са свързани с други бактерии) или че се развива мухъл. Променя се вкусът, видът, цветът и консистенцията на храната. Само променен вкус не значи, че млякото се е развалило. Значи, че една определена бактерия, която пресича част от съставките му, е прекалено много. При приготвяне на сирене се пресича едно, при подквасване на мляко - друго, обаче не помня кое при кое се пресича.

# 83
  • София
  • Мнения: 38 595
Усъмних се в темата, защото пляснато така име на продукт, в този форум, леко съмнява.
Както и да е.

Ако внимателно изслушате рекламата, никой НЕ казва кисело мляко или полезна.
Само "вкусна" и "влизам в ритъм", което абсолютно нищо не значи.
И няма как да кажат нещо по-сериозно, защото БАБХ следят тези неща.

# 84
  • Мнения: 24 467
Разбрах те, бонбонбон.
Аз под развален имам предвид "негоден за консумация", което включва и промяна на вкуса, за мен- вкиснато. Не го консумирам и на баница не го слагам даже. Не е задължително да има мухъл.
На какво се дължи е без значение. "Развален" като понятие има най- различни значения, аз ползвам "негоден". Децата ми на няколко месечна възраст почнаха да опитват от домашното ни квасено мляко. Когато придобиеше възкисел вкус то ставаше негодно, не съм им го давала. Затова и квасехме на около три дни средно толкова, колкото да можем да го изконсумираме за това време.
Промяната си е налице и тя не настъпва за едно и също време при различните млека. Това обсъждахме- защо при обсъждания в темата продукт той си остава същия- на вкус и консистенция /пак да го напиша/ за дни извън хладилник.
Ето пак аналогичният опит подробно:
http://missby.wordpress.com/2010/02/14/yougurt/
с изследване до 9 дни- някои млека са придобили по- кисел вкус и са били отделени, тези, вкл. обсъжданата марка, нямат промяна по отношение на обсъжданите качества.
..................
А иначе аз рекламата на Активия изобщо не я обсъждам. Реклама като реклама- цели просто да продава даден продукт, нищо повече.
И така въпросът ми към вас, дами, е дали сте пробвали млеката на Активиа и какви са Ви впечатленията? Как Ви действат на Вас? Помогнали ли са Ви в борбата с килограмите или са вредни и загуба на пари?
Пита се за всички, на само за натуралната, а повечето са си баш подсладени десерти. В борбата с килограмите не съветвам никого да се бие точно с тях.  Laughing За когото захарта и консервантите са вредни, ще отговори, че са вредни. За който няма значение това- няма. Но ползите ми се губят на мен изцяло.  Laughing

# 85
  • Мнения: 7 837
Данон минаха през федерален съд преди няколко години, именно заради Активията и Данонино. Мисля че платиха $50-60 млн. и спряха с всякаквите гръмки реклами.
Иначе, ако си спестявате нишестето, то не си спестявате я пектина, я сметана при повечето други марки. Дали всичко е упоменато като съдържание, е друг въпрос.

# 86
  • София
  • Мнения: 38 595
Хора, стига с тия световни конспирации!
Производителите са длъжни да изписват всичко на етикета!
В този продукт няма нишесте и консерванти.
Има проверки, изследвания, глоби.
Що се отнася до трайността - вече при всички ферментирали храни се прилага пастьоризация към края на процеса, за да се удължи трайността.

# 87
  • Мнения: 24 467
Може и да е ползване на стрептококови бактерии, също- друга причина за трайността.

"Според съвременните фирмени рецептурници, закваската, в която има преобладаващо наличие на стрептококовите бактерии, ще даде по-сладникаво и по-трайно кисело мляко, докато такава с преобладаващи лактобацили ще ни припомни киселичкия вкус от стъклените бурканчета и ще повиши вероятността млякото да вкисне след няколко дни. Причината за това е, че традиционната българска закваска с лактобацилус булгарикум пресича млякото, след което бактериите продължават да се размножават и то вкисва за няколко дни. Затова производителите предпочитат закваските с голямо количество стрептококови бактерии, които имат удобното свойство да спират развитието си след като млякото е било пресечено (тоест е станало от прясно – кисело)."
http://hranaotklasa.bg/blog/?p=612

И тук ползите се губят.


# 88
  • Мнения: 2 448
И така въпросът ми към вас, дами, е дали сте пробвали млеката на Активиа и какви са Ви впечатленията? Как Ви действат на Вас? 
Много ги обичам.Не ги ям с цел разхлабване или отслабване, а защото са ми вкусни. Нямам последвали оплаквания от киселини или нещо подобно, ям си ги с кеф. Не ме интересува дали е кисело мляко, десерт , йогурт или сладолед.   Simple Smile 
Обичам и домашно кисело мляко, но това не значи, че ще спра да ям Активия или каквито и да било други  млечни продукти, които са ми вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт