Активиа - полезна или вредна?

  • 27 902
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Данон и полезност?     Joy
Това е оксиморон.   

# 31
  • Мнения: 24 467
Е та какво отслабване с нишесте и захар? Толкоз много сладки кремове за деца и торти не съм правила дори.
От слабителни нужда нямам. Поемам достатъчно свежа храна, за да нямам подобни проблеми.
Ако ще ям кисело мляко, не знам от кой магазин мога да си купя такъв продукт. Там кисело мляко не се сещам да се продава. Има разни неща в кофички, които се именоват по този начин, но това не означава, че представляват точно такъв продукт.
Когато съм искала да си квася мляко от ни едно магазинско квас не мога да взема. Все от нечие домашно производство почвам.

# 32
  • Мнения: X
На мен ми действа слабително, но някак си твърде слабително... Но не и отслабващо.Mr. Green
Вкусът на онази с мюслито или плодовете е като на сурова смес за кекс.

# 33
  • Мнения: 3 826
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...

# 34
  • София
  • Мнения: 62 595
не съм я опитвала и нямам намерение. Предпочитам нашенското кисело мляко, което при всичките си кусури поне е кисело мляко. Не го разбирам и това с млеката с плодове и т.н. що му се връзват жените и децата.

# 35
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...
Я да чуем за един неподсладен?
Заквасената сметана ли?

# 36
  • Мнения: 24 467
В Данон няма нишесте , а и не всички видове са подсладени ...
О, да, има и Активия "натурална" по магазините. Опитвала съм я. Също няма общо с вкуса на домашното кисело мляко.
Колко и какво мляко има в нея за мен си остава загадка. Едно е сигурно- за закваска на мляко не става. Лично съм пробвала. За експеримента похабих цял литър истинско прясно домашно мляко. Толкоз е "натурална" значи.  Sunglasses 

http://www.desant.net/show-news/22299/
"Затворена в нови опаковки, странната смес вътре си е все същият френски специалитет – буламач от сухо мляко, модифицирано (произведено от царевица) нишесте и сметана, омешани така, че полученият резултат в крайна сметка има дъх на вар със сладникав привкус. Единственото, което гарантирано нямаше в опаковките им, бе Лактобацилус булгарикус.
Най-ефектната особеност на тази субстанция обаче е, че никога не вкисва.
...Постепенно обаче интересът към варта на „Данон” изчезна и французите приложиха План Б. Те прекръстиха кашата си с умилителното име „На баба”. По телевизията се въртяха реклами как в опаковките на „Данон”, маскирани като бабини, уж се съдържа онова традиционно мляко, което всеки помни от детството си на село.

На практика в кутийките нямаше нищо по-различно от царевично нишесте и консерванти. "

http://www.sedmica.sliven.net/index.php?id=35074

http://www.---/75969/%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D0%B0%D0%BA … 0%B2%D0%B8%D1%8F/

http://www.kaminata.net/reklamna-strategiya-na-danon-aktiviya-t73032.html

http://e-vestnik.bg/10640

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=17&aid=309
"Кой убива Lactobacillus bulgaricus
Мнозина все още вярват на опаковката, върху която пише - без консерванти, без добавки и т.н. А според Асоциацията на потребителите в поне 50% от случаите информацията е подвеждаща. Много често се използват сухи консистенции, нишестета и консерванти, които не се обозначават. ..

Как се правят млеката с парченца плод? Те подслаждат ли се? Съдържат ли нишесте?
- Това са така наречените млечни десерти. Те са патент на "Данон". През последните години компанията внесе оригиналните френски рецептури и у нас. Млеката имат приятен и мек вкус, направени са по съвременни технологии и съдържат специфична формула. Но те не бива да се бъркат с натуралното кисело мляко. Трябва да говорим за тях като за млечно-кисели десерти."

http://missby.wordpress.com/2009/01/27/7-kiseli-mleka-2/
Експеримент със 7 вида българско кисело мляко – резултатите!

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 09:56 от Judy

# 37
  • Мнения: 3 826
 Натуралната активия не е подсладена

# 38
  • София
  • Мнения: 38 596
Чак пък вар. Чак пък вредна.
Аз си я хапвам, защото ми е вкусна и открай време обичам такива буламачи с кисело мляко и плодове.
Тази тема е подозрителна.

# 39
  • Мнения: 3 826
нишесте няма и сметана няма ,
как ще сложат по-скъп продукт в по-евтин ?

''На баба'' е харесвано , докато не разберат , че е на Данон , тогава спират да го харесват ( след 5 години ядене , примерно )  , защото се предубедени : ))

това , което знам е , че Данон използва най-качествените суровини и има най-добра хигиена ,
колкото и да ви е чудно ...

# 40
  • Мнения: 24 467

Не сме писали обратното, напротив, лично аз вече я отделих от останалите подсладени десерти на марката, но само по този показател.
Просто това не е кисело мляко, близко до натуралното българско такова. За мен, като потребител, е друг продукт.

За нишестето не съм съгласна. Вярвам повече на данните в обратна насока. Има допълнителни съставки, които поддържат консистенцията на този продукт твърда и неподвластна на времето.  Simple Smile
Нишестето не е скъп продукт.

# 41
  • София
  • Мнения: 2 481
А какво има в крайна сметка? Никой продукт на Данон не прилича на истинско кисело мляко, а на нещо желирано и нишестено. Фирмата няма добра репутация в България, защото продуктите й имат един такъв изкуствен вкус. На баба съм опитвала киселото мляко отдавна- подозрително гъсто и плътно. Активия не консумирам, квася мляко у дома.
И не само Данон, имам предубеждение не съмо към тази фирма.

# 42
  • София
  • Мнения: 62 595
какво домашно кисело мляко! Аз изобщо не търся прилика с домашно, защото съм наясно, че няма как промишленото да е домашно. По-скоро сред промишлените търся някое, което да е сносно. Не зная доколко казват истината за закваската, но поне гледам да пише, че е с обичайната нашенска.

Млеката с парченца плод са пълни с консерванти. Иначе, при нормално забъркване, плодовете би трябвало да се развалят след няколко часа и млякото няма да е годно за консумация. Като следствие, предтавям си кколко млечни бацили има вътре! Точно николко! Те ще са умряли съвсем технологично.

# 43
  • Мнения: 341
Какво значи "модицифирано нишесте - царевично"? Все едно от царевицата не може да се извлече нишесте.

Данон нямат вкус на нишесте. Просто не се вкисват - това са консерванти. Не са и кисело мляко - бактерията им е друга. Това не ги прави лоши или боклуци, особено пък на фона на всичко друго по рафтовете на магазините.
На който му се ще истинска закваска, да си намери кози тестиси. Чувала съм и че с разрязано сурово бобено зърно също става, но то май не е исконна българска зеленина. Предполагам, обаче, че прясно издигнатите гражданки ще се погнусят от подобна технология на заквасване, въпреки че си е най-оригинална и гарантирана.

# 44
  • Мнения: 24 467
Който е искал "нормална закваска" отдавна си е намерил такава, без да чете съчинения за кози тестиси. Отдавна си прави и нормално мляко и си го яде.  Laughing

http://www.analytica-bg.com/bg/enzymes-food-additives/pages/modified-starches/

Иначе изделия на сладкарската промишленост по магазините- бол. Та това е най- евтиното и хората най- много му се лепят. Който иска- това си яде. Говорим си за ползи от продукта тук, обаче. Та от въпросния ползата е трупане на калории- на когото са нужни, както и задоволяване на изкуствено и без друго завишените нужди на хората от сладко /а това е доста съмнителна полза, впрочем/. За други такива не се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт