КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

  • 39 271
  • 733
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 7 779
Rolling Eyes Срам не срам тези брашна не съм г срещала по нашите магазини Peace
Тинче , ти въобще одиш ли по магазините ?  hahaha

# 691
  • Sofia
  • Мнения: 26 591
и аз не съм ги срещала Confused ,а си скъсвам подметките от обикаляне по магазините Wink

# 692
  • Мнения: 7 779
и аз не съм ги срещала Confused ,а си скъсвам подметките от обикаляне по магазините Wink
утре се разходи до някоя Билла.  Laughing

# 693
  • София
  • Мнения: 11 747
и аз не съм ги срещала Confused ,а си скъсвам подметките от обикаляне по магазините Wink
утре се разходи до някоя Билла.  Laughing
Не, не в Била такова брашно няма. Има го в Метро, поне само там съм виждала Farina, а другото което пуснах н а Mulino Bianco  по някои италиански магазини.

# 694
  • Мнения: 699
Христос Воскресе и от мен! Страхотни неща сте направили, моите също се харесаха, а агнешкото го обявиха за уникално  newsm78 /аз не ям агнешко и ярешко/, хляба с квас беше супер и вече имам квас и ще им печа по едно малко хлебче ежедневно  Mr. Greenднес видях и във Фантастико, нови видове  #Crazy

# 695
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Аз утре пак съм на тръстиката. Simple Smile

# 696
  • Мнения: 1 517
Аз утре пак съм на тръстиката. Simple Smile
Успех макар че си перфектна и не ти трябва Peace
Бонго Одя по магазини и то много, ама в наше село няма Била вече. Кауфланд я изЕдЕ а Метрото нали беше с някакви карти и т.н. , а и е в съседно Хасково Outta Joint

# 697
  • Мнения: 1 934
Макар и късно, да споделя, че за първа година нямах ядове с козунаците /късно печене и невъзможно втасване  Wink и др.

Действах по рецептата на Пам- козунаци не с месене, а с бъркане. През нощта втаста тестото  Grinning Невероятни стават - на конци, а толкова лесни и прости - вече само тях ще правя  Peace

Винаги ме мързи да снимам  Confused Извинявам се за което.

# 698
  • Мнения: 363
Здравейте Simple Smile Честито Възкресение Христово на всички ! Simple Smile Аз чак сега успях да влезна и като видях колко много страници сте изписали... лелеей ! Ще има да чета...
Искам да се похваля, че за първи път тази година и аз "барабар Петко с мъжете" реших да правя козунаци, рецептата ми беше комбинация от няколко,
които ми допаднаха (аз все така правя, не знам защо, не мога да спазвам никога само една рецепта,или ще добавя нещо т себе си, или ще комбинирам с друга рецепта...), но нищо, ще ме извините Simple Smile та така, запретнах ръкави, включих хлебопекарната и почнахме да месим, тя меси, аз добавям, брашна, аромати, добавки, мазнина, абе луда работа, всичко стана в брашно, в ядки, плодове... можете да си представите. естествено, обаче както винаги, не се занимавах само с козунака, ами междувременно боядисвах яйца (с обелки от лук - бял и червен ... много съм доволна от цветовете, въпреки че имаше огромна разлика в цвета от несварена отвара
и този на сварената, не знам при вас какво се е получило, но моите яйца , боядисвани с червеният лук (които трябваше да станат червени) станаха тревисто зелени, но на мен пък много ми харесаха.. е майка ми беше леко разочарована, защото според нея яйцата трябва да са червени и ако може всичките ще ги направи такива, но уви... ... та стига толкова за яйцата, защото все пак темата е за козунаци)...
Та какво ви казвах, сложих си аз всичко в машината и стоя с пакет брашно и още сумати неща до нея и гледам... консистенцията на топката... пуснах 3 пъти програмата за тесто, докато да стане перфектната топка, добавях най-различни неща,
то не бяха стафиди, шоколад, ванилова шушулка, лимонова кора, бадеми и прочие... стана манджа с грозде, ама вкусна... Grinning ... след като оползотворих топлината от пекарната за втасването, извадих топката, беше доста голяма, разделих я на 2 и половина
Направих един козуначено руло в кексова форма със сладко от вишни, стана божествен (лично на мен този най-много ми хареса, въпреки че майка ми ми го изгори малко- фурната беше много затоплена от курабийте, които междувременно правихме и пекохме, абе беше си интересен ден, така като се замисля... Simple Smile )
след това направих един плетен на плитка - получи ми се прекалено лесно, чак се очудих.... половинката остана за една много мини формичка, която майка ми изнамери и направих еднно мини козуначе Simple Smile
Станаха много много скусни и красиви (като изключим , че малко ги поизгорихме отгоре, но и така се изядоха с огромен кеф) , после реших да направя още една доза, по друга комбинирана от мен рецепта и тя стана по същият начин, но излезе по голямо количество, с 1 козунак повече Simple Smile
и така, всичко се изяде... Този път имам снимков материал, но трябва да си го издействам, че приятелят ми снимаше, ама... имал сега някакъв проблем с телефона и не можел да качва на компютъра, та да видим... дали няма да е дошло лято, докато ги публикувам и аз да се отчета Simple Smile

# 699
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 38
Специални благодарности на Jemma за препоръката и експертното мнение от първа ръка за рецептата за козунак от вечерта, с по-специална технология, това е моят козунак. Изключително лесен, вкусен и влажен козунак, точно какъвто обичаме. На четвъртия ден е все още мекичък.

Искам да благодаря на Pam за споделената рецепта за "Лесен и вкусен козунак с много конци" и за подробните обяснения. Козунакът е прекрасен! Аз следвах точно указанията по рецептата, единствената разлика е че изпозлвах суха мая. Особено полезно за мен е нощното втасване, тъй като козунакоправенето в 5 часа сутринта не е по мой вкус. Не знам защо рецептата не е добавена в колекцията рецепти на първа страница в козуначената тема.

http://pamscookingworld.blogspot.co.uk/2014/04/blog-post_14.html … ent=1397647551520

# 700
  • Мнения: 11 607
Не знам защо рецептата не е добавена в колекцията рецепти на първа страница в козуначената тема.
http://pamscookingworld.blogspot.co.uk/2014/04/blog-post_14.html … ent=1397647551520

Защото е била представена след като са минали 24ч. от пускането на 1 пост. След това не може да бъде обновяван. Преместиха темата в този раздел и редактирането на 1 пост е ограничено времево.

# 701
  • Мнения: 681
Аз утре пак съм на тръстиката. Simple Smile
Успех макар че си перфектна и не ти трябва Peace
Бонго Одя по магазини и то много, ама в наше село няма Била вече. Кауфланд я изЕдЕ а Метрото нали беше с някакви карти и т.н. , а и е в съседно Хасково Outta Joint

ще излезнем от едно село с теб  Laughing

И аз утре ще забъркам нова доза, народа изяде всичко и пита за други  Mr. Green

# 702
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
Тъй...
Замесих снощи и оставих тестото на балкона, за 6часа. Сложих обаче повече мая за целта! Беше идеално втасало. Оформих и сега втасват два козунака. Simple Smile

# 703
  • Мнения: 596
Рецептата на  Пам и на мен вече ми е любима, много хубав става козунака, остава да пробвам вечерно замесване в събота примерно,нощно втасване в хладилника и сутрешно неделно печене, ще е супер.
Пропуснала съм козунака на Джема с по- различната технология, щом става влажен може ли някой да ми каже къде му е подробното описание?

# 704
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
На първа страница. Peace

Аз си оставам най-голям фен на традиционния козунак, той първи се изяде. Simple Smile
Панетонето, което толкова исках да пробвам, няма да го правя повече, не ми хареса на вкус. Уж нищо особено няма, но ароматът му беше по-различен.
http://cookinglife.ru/panettone/

Общи условия

Активация на акаунт