БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 564
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 755
Белтъците ми са твърдо разбити, не е това проблема. До сега 5 пъти съм равила целувки и само 2 от тях са се получавали. Да не би да е грешката, че слагам малко нишасте?

# 16
  • Мнения: 1 517
аз и аз тук.
Как да оправя изпусната торта, а bowuu ooooh! въпрос за 100 000 лв Crossing Arms
Дано нямате като моята сутрин
Може и да е късно. Насипи я в десертни чашки и украси.
мерси звънче. Имах късмет да я хвана с крема към мен и да не се счупи та я позамазах и закрепих Hug

# 17
  • Мнения: 9 139
Белтъците ми са твърдо разбити, не е това проблема. До сега 5 пъти съм равила целувки и само 2 от тях са се получавали. Да не би да е грешката, че слагам малко нишасте?

някой път изобщо не слагам нишесте на целувките дори, пак стават.
Включвам на 150* фурната да загрее  и като ги сложа, намалям на 100* Пека 2 до 3 часа, зависи от големината и оставям вътре да изстиват. Според мен грешката да не хванат коричка е в първите минути на печене. Щом ти и потъмняват, оставя й да изстинат и направи с някакъв крем на десерт.

# 18
  • Мнения: 2 755
От както писах, пекох още около час и половина, докато е във фурната се повтвърди и като изстина пак отмекна.  До сега агне щях да опека. Ще се изяде, но да помоля за подробна изпитана рецепта за блата на Павлова, или за целувки, защото имало минимална разлика.

# 19
  • Мнения: 7 848
От както писах, пекох още около час и половина, докато е във фурната се повтвърди и като изстина пак отмекна.  До сега агне щях да опека. Ще се изяде, но да помоля за подробна изпитана рецепта за блата на Павлова, или за целувки, защото имало минимална разлика.

acer,
Когато пека целувки или смеси от белтъци, покривам и отгоре с хартия за да не покафеняват. Пробвай.

Ето рецептата от Бон апети, каквото и да съм правила от този сайт, винаги ми се е получавало:

http://www.bonapeti.bg/collection/Torta-Pavlova/

# 20
  • Мнения: 1 754
Някой може ли да ми помогне с рецепта за солети или нещо подобно? Както и за домашна паста - как се прави, някакви насоки, но нямам машинка, само да кажа.

# 21
  • Мнения: 3 950
Най- лесната рецепта за  захаросани лимонови корички, които да съхранявам за по дълго време- примерно месец.

# 22
  • София
  • Мнения: 11 000
Някой може ли да ми помогне с рецепта за солети или нещо подобно?

Предлагам ти Солети с кашкавал. Страхотни са  Peace

# 23
  • Мнения: 9 139
Както и за домашна паста - как се прави, някакви насоки, но нямам машинка, само да кажа.

домашна паста - на 1 яйце - 100г брашно. Ако може от твърда пшеница, но и с простото става. http://pep-4o.blogspot.com/2012/05/blog-post_25.html

# 24
  • Мнения: 1 754
Благодаря ви, Пепчо и Ваня. Hug

# 25
  • София
  • Мнения: 11 743
Най- лесната рецепта за  захаросани лимонови корички, които да съхранявам за по дълго време- примерно месец.
Измиваш добре кората, нарязваш до бялата част на лимона после на кубченца и посипваш със захар, разбъркваш и в бурканче в хладилника.  Може мнооооого дълго време да си стоят. По този начин си съхранявам и портокалови корички.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 22:00 от marchеva14

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Измиваш добре кората, нарязваш до бялата част на лимона после на кубченца и посипваш със захар, разбъркваш и в бурканче в хладилника.  Може мнооооого дълго време да си стоят. По точи начин си съхранявам и портокалови корички.
Баш така и у нас.  Grinning

# 27
  • Мнения: 431
Момичета Simple Smile забравила съм няколко коренчета от джинджифил в хладилника, предполагам минаха 2-3 месеца, откакто съм ги купила. Не знам колко време държат по принцип -- дали мога още да си го консумирам? Видимо му няма нищо, ароматът е силен Rolling Eyes

# 28
  • Мнения: 1 101
Разбира се че може да ги консумираш PeaceСтига да не са изгнили са си в ред  за дълго време.

# 29

Общи условия

Активация на акаунт