Фалафели ?

  • 12 151
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 3 679
Цитат на: bomboto
Такаааа, връщам се и докладвам. Магазинът се намира между Екзарх Йосиф и Симеон почти на ъгъла със Симеон. Сместа за фалафел е 1и50 или нещо подобно, а джаджите за които ви казах са точно 2 и 50. Ерика, могат да се ползват според мен (още не съм пробвала) и за всякакви кюфтета , тестени нещица и каквото такова се сетиш. На кутията си има упътване , към сместа се слагат галета и магданоз , престоява 45 минути и ги пържиш. От едн пакет стават около 50-ина малки фалафелчта, така че ако са ти много делиш сместа.
Готиното е, че стават много бързо.

Супер! При първа възможност/хубаво време/ отивам да взема и аз! Simple Smile
Много благодаря за инфото  Simple Smile

# 16
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: bomboto
Такаааа, връщам се и докладвам. Магазинът се намира между Екзарх Йосиф и Симеон почти на ъгъла със Симеон. Сместа за фалафел е 1и50 или нещо подобно, а джаджите за които ви казах са точно 2 и 50. Ерика, могат да се ползват според мен (още не съм пробвала) и за всякакви кюфтета , тестени нещица и каквото такова се сетиш. На кутията си има упътване , към сместа се слагат галета и магданоз , престоява 45 минути и ги пържиш. От едн пакет стават около 50-ина малки фалафелчта, така че ако са ти много делиш сместа.
Готиното е, че стават много бързо.


И аз, и аз благодаря! Верно си супер!

# 17
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
А дали не стават печени? Понеже за беля не ям пържено Embarassed

# 18
  • Мнения: 151
А някои знае ли как е нахут на немски? Гледам по магазините разни зърнени храни и ядки, но не съм сигурна, че ще разпозная кое точно е нахут само от вида му.

# 19
  • Мнения: 299
Цитат на: bomboto
Такаааа, връщам се и докладвам. Магазинът се намира между Екзарх Йосиф и Симеон почти на ъгъла със Симеон. Сместа за фалафел е 1и50 или нещо подобно, а джаджите за които ви казах са точно 2 и 50. Ерика, могат да се ползват според мен (още не съм пробвала) и за всякакви кюфтета , тестени нещица и каквото такова се сетиш. На кутията си има упътване , към сместа се слагат галета и магданоз , престоява 45 минути и ги пържиш. От едн пакет стават около 50-ина малки фалафелчта, така че ако са ти много делиш сместа.
Готиното е, че стават много бързо.


АЗ ВЕДНАГА СЕ ЗАНЕСОХ И СИ КУПИХ И ДВЕТЕ ДЖАДЖИ, обаче те моля за помощ по 2 основни въпроса:
1. на моето плик4е не пише колко вода се добавя , защото бяха свършили тези от 1,50 и си купих от 2 лв. в кутийка сместа, но пише само на арабски
2.Къде точно се слага сместа в онава метално уредче ? Embarassed

# 20
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Цитат на: Eti
Цитат на: bomboto
Такаааа, връщам се и докладвам. Магазинът се намира между Екзарх Йосиф и Симеон почти на ъгъла със Симеон. Сместа за фалафел е 1и50 или нещо подобно, а джаджите за които ви казах са точно 2 и 50. Ерика, могат да се ползват според мен (още не съм пробвала) и за всякакви кюфтета , тестени нещица и каквото такова се сетиш. На кутията си има упътване , към сместа се слагат галета и магданоз , престоява 45 минути и ги пържиш. От едн пакет стават около 50-ина малки фалафелчта, така че ако са ти много делиш сместа.
Готиното е, че стават много бързо.


АЗ ВЕДНАГА СЕ ЗАНЕСОХ И СИ КУПИХ И ДВЕТЕ ДЖАДЖИ, обаче те моля за помощ по 2 основни въпроса:
1. на моето плик4е не пише колко вода се добавя , защото бяха свършили тези от 1,50 и си купих от 2 лв. в кутийка сместа, но пише само на арабски
2.Къде точно се слага сместа в онава метално уредче ? Embarassed

 Ети, добавяш 300 мл. студена вода, 2 супени лъжици галета, малко магданоз и (или) копър и чакаш 45 минути да престои, за да набъбне. После пържиш. Джаджата я пълниш с лопатката отдолу.
 Да докладваш после как са станали.

# 21
  • Мнения: 18 542
Аз нещо не се справих... Rolling Eyes  сместа ми залепваше за уреда и изобщо нямаха вид какъвто трябваше Cry
Иначе ги изядохме де, ама не е в това въпроса.

# 22
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Mary Popons
А някои знае ли как е нахут на немски? Гледам по магазините разни зърнени храни и ядки, но не съм сигурна, че ще разпозная кое точно е нахут само от вида му.


нахута е светлокафеникав, с малко жълтеникав оттенък, с големината на граха....

на немски е die Kichererbsen

# 23
  • Мнения: 299
Bomboto много благодаря за полезната информация. Вчера ги направих станаха чудесни.Като се изключи факта че някои малко ги препържих. Изядоха се мигновенно / дори малкия налиташе/. Аз добавих и малко сол в сместа.
Cheta , може би си сложила малко повече вода . Моята смес  стана доста сухичка / като влажен пясък/ и със шпатулката я натъпквах.   Hands Thumbsup   chef

# 24
  • Мнения: 344
Цитат на: Mary Popons
А някои знае ли как е нахут на немски? Гледам по магазините разни зърнени храни и ядки, но не съм сигурна, че ще разпозная кое точно е нахут само от вида му.

Едно време имаше едни Страгали, това е печен нахут, ако се сещаш как изглеждаха

# 25
  • Мнения: 151
Благодаря на Taneto i Tonyny. Подозирах че е Kichererbsen, но не бях сигурна. Ще ги пробвам тези фалафели. Дано стават така вкусни като готовите.

# 26
  • София
  • Мнения: 10 825
Цитат на: bomboto
Такаааа, връщам се и докладвам. Магазинът се намира между Екзарх Йосиф и Симеон почти на ъгъла със Симеон. Сместа за фалафел е 1и50 или нещо подобно, а джаджите за които ви казах са точно 2 и 50. Ерика, могат да се ползват според мен (още не съм пробвала) и за всякакви кюфтета , тестени нещица и каквото такова се сетиш. На кутията си има упътване , към сместа се слагат галета и магданоз , престоява 45 минути и ги пържиш. От едн пакет стават около 50-ина малки фалафелчта, така че ако са ти много делиш сместа.
Готиното е, че стават много бързо.


Оххх, днес обиколих целия Екзарх Йосиф и целия Симеон и отсечката от пазара между тях и не можах да намеря тези арабски магазини Cry  Embarassed  Cry  Дали може да ми се обясни, като на последния глепак, къде са точно, че тези кюфтенца фалафели вече ги сънувам!

# 27
  • Мнения: 299
Слез по Симеон до пазара - на ъгъла от дясно има рибен магазин, завиваш покрай него и там са  един до друг 2 арабски магазина.

Общи условия

Активация на акаунт