Въпрос за баница с готови кори

  • 14 918
  • 35
  •   1
Отговори
  • Мнения: 413
Правих я по тази рецепта, обаче какви 30 минути... пека я най-долу и вече 1 час и 10 минути не се изпича  Embarassed ... Направо не знам... уж ми е хубава печката, сега ще я преместя една идея на горе... ама какво е това нещо... и предния път 2 часа я пекох, а уж е в малка тавичка... да не е там проблема, че много съм я 'сгмечила' ?????  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed #Cussing out
Продукти:

1 пакет кори за баница, аз използвам Белла

смес за намазване:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
60 мл олио
1 ч.л.сода равна
2 с.л. брашно
1 ч.л. захар

2 ч.ч. натрошено сирене

за заливката:
1 яйце
60 мл газирана вода или лимонада
остатъка от сместа за намазване

Приготвяне:
Разбийте 4 яйца. Смесете киселото мляко с олиото, захарта и разбитите яйца. Добавете брашното със содата.
Започнете да редите баницата:

За всяко руло са необходими 3 кори.
Намажете кора, поръсете с натрошено сирене и навийте от към дългата страна на руло.
Намажете втора кора, поръсете със сирене и завийте около първото руло.
Намажете трета кора, без сирене и навийте около полученото двойно руло.
Навийте като охлюв и поставете в центъра на намазана с олио обикновена тава.
Така направете и останалите рула.

Остатъка от сместа за намазване разбийте с яйцето, газираната вода и залейте отгоре.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Обърнете заедно с тавата върху 3 чаши, разположени, така че ръба на тавата да се опира стабилно върху тях. Покрийте се с кърпа, за да се задуши 10 минути и да може парата да премине през цялата баница.


# 1
  • Мнения: 237
Аз не я завивам на охлюв, защото отнема повечко време. На всеки 2 кори мажа с малко масло или маргарин, и изсипвам малко от следната смес- 1 кофичка кис. мляко с 1 ч.л. сода в млякото, сирене, 4-5 яйца. Завършвам естествено с кори. Нарязвам на парчета и слагам най- отгоре пак малко масло. Изсипвам газирана вода на око. Пека я на 180 градуса на ниво мааалко под средното или почти средно- за около 30 мин. е готова. Изваждам, сипвам пак маалко газирана вода и покривам с кърпата. Така изчакваме да изстине, тъй като на нас студена повече ни харесва. Не я слагам върху чаши, веднъж пробвах и нещо не ми се получи.

# 2
  • Мнения: 413
Явно проблема ми е, че е на руло...нещо ми се вижда клисава  Thinking newsm78

# 3
  • Мнения: 83
Ами аз горе долу по същия начин правя баница само че не слагам брашно.И моята много бързо става 30 минутки горе долу и е готова.Не знам защо твоята толкова време не се опича  newsm78

# 4
  • Мнения: 413
Пуснала съм темата един час след като започна да се пече - е, още не е готова.... завих я с фолио да не вземе да изгори отгоре  newsm78

# 5
  • Мнения: 83
Но моята не я навивам,а слагам по два блата в тавата разпънати и така до горе после нарязвам с нож като баклава и заливам с останалата смес за да се напои хубаво и това е.Може би да е в навиването причината при теб.

# 6
  • Мнения: 83
Много странно  newsm78   Другия път пробвай без да я навиваш.

# 7
  • Мнения: 413
Ще пробвам, може и сместа да ми е в повече  Peace

# 8
  • Мнения: 9 991
Каква е тази манжда с грозде. Баница или се прави с кисело мляко и сода, или само с газирана вода. Това са 2 рецепти смесени в една. Първата си се прави от продуктите, които си написала

смес за намазване:
4 яйца
1 ч.ч. 50:50 кисело мляко с олио разбити.

400 грама натрошено сирене

Смеси киселото мляко с олито с тях мажи 2 по 2 корите, напръскай с яйцата и сиренето , може само със сиренето, навиваш, отгоре пак може да намажеш и се пече.

Втората е мажеш с олио корите 2 по 2, пръскаш с яйцата и сиренето, може пак само със сирене. Наредена се нарязва, и се полива с малко газирана вода или лимонада и се пече.

И двете се пекат като се сложат в студена фурна на 220 градуса. Най-отдолу нищо не се пече, или в средата, или едно ниво по-надолу.

Последна редакция: пт, 31 окт 2014, 20:21 от adelinda

# 9
  • Мнения: 413
Ясно, благодаря ти много! Ще я пробвам още тези дни! Явно по готварските сайтове, нещата не са както трябва обяснени  Peace

# 10
  • Мнения: 396
Това с навиването мисля , че не  е проблем.аз я печа често навита и винаги за 30-40 мин става готова , а ти на какви градуси я печеш? аз на 220 , да не са ниски градусите.иначе аз не слагам сода в баниците , мразя и вкуса  Sickслагам бакпулвер и става страхотно пухкава.

# 11
  • Мнения: 413
Може ли и твоята рецепта ? С бакплувера ?

# 12
  • Мнения: 396
Може ли и твоята рецепта ? С бакплувера ?
Разбира се

400гр.напрошено сирене
Кофичка кис.мляко по възможност с 3,6%
4-5яйца
1 ч.ч. прясно мляко
половин чаша олио
1 бакпулвер

Слагам сиренето , чукам яйцата -разбърквам ги добре , после слагам киселето мялко , пр.мляко , олиото и бакпулвера.

Олио слагам отдолу на тавата да я намажа и после посредата на баницата 3-4с.л. друго не , защото има в сместа , ние не обичаме мазна баница , ако я обичате по-мазна може да слагаш на 3-4 листа по 2с.л. аз загрявам фурната на 180градуса , след като сложа баницата я усилвам на 220 и това е.след като е готова и ръся с малко газирана вода(не е задължителна)и както едно време са правели бабите , я завивам с хавлия така за 15мин.

# 13
  • Мнения: 413
Благодаря!

# 14
  • София
  • Мнения: 12 012
никога не слагам брашно в сместа. а винаги ми се получават прекрасни баниците.

Общи условия

Активация на акаунт