Продукти:
1 пакет кори за баница, аз използвам Белла
смес за намазване:
4 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
60 мл олио
1 ч.л.сода равна
2 с.л. брашно
1 ч.л. захар
2 ч.ч. натрошено сирене
за заливката:
1 яйце
60 мл газирана вода или лимонада
остатъка от сместа за намазване
Приготвяне:
Разбийте 4 яйца. Смесете киселото мляко с олиото, захарта и разбитите яйца. Добавете брашното със содата.
Започнете да редите баницата:
За всяко руло са необходими 3 кори.
Намажете кора, поръсете с натрошено сирене и навийте от към дългата страна на руло.
Намажете втора кора, поръсете със сирене и завийте около първото руло.
Намажете трета кора, без сирене и навийте около полученото двойно руло.
Навийте като охлюв и поставете в центъра на намазана с олио обикновена тава.
Така направете и останалите рула.
Остатъка от сместа за намазване разбийте с яйцето, газираната вода и залейте отгоре.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Обърнете заедно с тавата върху 3 чаши, разположени, така че ръба на тавата да се опира стабилно върху тях. Покрийте се с кърпа, за да се задуши 10 минути и да може парата да премине през цялата баница.