Италия 148

  • 56 264
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 603
Aма то и българско ли има, хахах.  #Crazy

# 16
  • Мнения: 5 462
Да не е чист запис, снощи по 'препоръка' на майка ми гледах последния епизод на българското 'Кошмари в кухнята'. Италиански ресторант в Перник. Ако не беше тъжно, щеше да е ужасно смешно.
То е трагично .. Confused Sick

# 17
  • Мнения: 2 603
Обаче няма съмнение, че тая кухня е истиснки кошмар.

# 18
  • Мнения: 5 710
Ох, това е тема по мой вкус:))
Ние това предаване сме го гледали по-сериозно в оригиналното му издание, в самото начало.  Аз съм се интересувала и как приключва всичко и съм чела, че всъщност много от тези ресторанти след превъзпитанието си затварят много бързо. В началото има някакъв интерес ("да отидем да видим"), после отмира, те се отпускат и приключва.
Според мен не е възможно хора, които са с този маниер на работа да бъдат превъзпитани трайно. Тоест, от една страна неуспеха демотивира и увлича, което е така, лесно се губи желание,  но от друга това е отношение към работата и живота, което е изначално грешно и не подлежи на превъзпитание. Просто ресторанта, кухнята не е твоето място.

После, единственото смислено нещо, което съм гледала е в изданието на Рамзи, където той всъщност търси онова нещо, което характеризира дадено място ( и спрямо средата) и има някакъв анализ. Ако ще прави сандвичи - бъди известен с един-два вида сандвичи, ако ще правиш скара - скара и тн. Беше научил едно ресторантче да правят моцарела и да наблегнат на домашната си моцарела в менюто. Ми това е гениална идея. Канавачуоло учи някакви хора с кръчми по селата да презнетират една супена лъжица паста с три маслини, пет магданозчета и няколко капки зехтин и балсамико в чиния за риба, например или в онези огромни чинии , които са като широкополи шапки- едно че е грозно, защото не можеш да презентираш едни спагети карбонара сякаш са гурме и никого не можеш да заблудиш с такава презентация, че яде нещо ексклузивно и второ, един закъсал ресторант в село около Милано има нужда единствено да представя мястото си като такова, в което си манджа бене и то нещо конкретно.
Ти не можеш и в центъра на Милано, и в някое тосканско село да учиш хората, че трябва да правиш кюфтета на кубчета и да имитираш Кандински в чинията.  Това е изключителна тъпотия, и затова не го харесвам изданието на Канавачуоло, една и съща формула не може да работи по един начин за всички.


Перник, собственичката към клиенти, която се е занимавала преди с контрабанда, но искала по-легален бизнес - ресторант: "Ей момичета, ще ставаме интелигентни ще ядем само италиански работи".  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 09:39 от 10 c`s

# 19
  • Мнения: 8 547
Да, този коментар беше уникално тъп

# 20
  • UK
  • Мнения: 1 929
Аз просто не мога да си обясня как хора, които нямат никаква представа от храна, имат смелостта да отворят ресторант.

А готвачката като чух, че е завършила "Манджата" в Перник...  Joy

# 21
  • Мнения: 1 545
Честит 8-ми март!

# 22
  • Мнения: 5 710
Честит празник и от мен:-)


Льоли, целият епизод е абсурден. Единствената смислена причина, такова място да съществува е тази да пере парите от контрабандата. Сега обаче сещаме се, че нито има нужда в България от такива операции, нито тази изглежда да има капацитет да го направи. А пък да въведеш въпросния персонал в рецепта за спаста с пресни миди е направо престъпление. Те още на първата седмица ще минат на замразени продукти, ще замразяват и размразяват продукти до безкрай и тн. Тия жени според мен трябва да отворят една хубава шкембеджийница. Или едно кръчме тип "Сам дойдох!" Да се специализират и това е. Какво ще ги учат да правят паста, пици.. Rolling Eyes

# 23
  • Мнения: 87
Честит празник, дами! Grinning

Много хубаво началото на темата (Лени, комплименти!), подкрепям предложението да започваш темите с твои снимки, тези, които съм виждала на страничката на Италиански дни са  радост за очите и душата!


Гледала съм няколко епизода от италианското Cucine da incubo, не знам колко от обектите успяват да задържат линията, препоръчана от Канавачуоло, но не вярвам да са много. Според мен няма особен смисъл това предаване, кулинарията е занаят, за който освен някаква вродена предиспозиция, е нужна и сериозна подготовка, теоретична и практическа, каквато на повечето участници липсва на много нива, според моето скромно мнение на обикновен консуматор.
Не съм гледала българския формат, но от коментарите ви разбирам, че няма нужда да търся видео. Rolling Eyes

# 24
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
аз пък се зачудих в България наистина ли можеш да обявиш по телевизията, че години наред си се занимавал с контрабанда без това да предизвика моментални проверки от страна на данъчните?  Shocked

иначе, ако много ми се закучат нещата направо отварям една италианска кръчма в България.
не ресторант, че не ме бива в гурме презентациите  Mr. Green
култура-некултура, все ще докарам нещо прясно и вкусно  Joy

# 25
  • Мнения: 5 710
Няма бизнес в италианските ресторанти, наводнено е от тях и има много качествени такива. Закъснели сме:) /въпреки че и аз имам идеи в подобна посока, ако се закучат нещата тук:)/

Аз от няколко часа съм потресена от това, колко лесно каза, че 15г се е занимавала с контрабанда. Това е наистина изключителна тъпотия, простотия и най-вече разбиране, че нищо не могат да й направят.. Rolling Eyes

И от хигиената - има наслоявания, които говорят, че там никаква проверка никога не е минавала. При стандартите в Италия, които на теория са изключителни, някак и тук обаче успяват да намерят подобни дупки за такова предаване. Вчерашния епизод от онова място до Милано не беше по-различен откъм хигиенна среда и стандарт от това в Перник. Всъщност това според нас с Дамиано е преекспонирано. Има една повторяемост на проблемите, което не е много убедително.

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 15:34 от 10 c`s

# 26
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
Всъщност това според нас с Дамиано е преекспонирано. Има една повторяемост на проблемите, което не е много убедително.

ама разбира се! това е тел предаване, нали никой не вярва, че става дума за истински случаи?
продукцията задоволява потребителското търсене (понякога го и предизвиква), заведението получава реклама, зрителите се възмущават, или радват. и така. две от страните печелят  пари, третата затъпява все по и по.

# 27
  • Мнения: 8 547
Аз съм пропуснала момента с контрабандата....

# 28
  • Мнения: 5 710
На 1:10 от клипа


Аз междувременно изгледах още 3 епизода от Кошмари в кухнята този следобяд. Уау.

# 29
  • Мнения: 5 462
Аз съм пропуснала момента с контрабандата....
И аз. Peace

Общи условия

Активация на акаунт