Вкусотиите от Happy :)

  • 93 129
  • 63
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9
Здравейте, мили мами   bouquet
Реших да отворя нова тема относно ресторант Happy...
Конкретно се интересувам от сосовете, които използват в Хепи- как се приготвят или са готови... и разбира се всичко, което би ни било от полза Simple Smile
И разбира се всеки който има " директен" достъп или познания около ястията в Хепи е добре дошъл да сподели Simple Smile

# 1
  • Мнения: 2 173
Според мен използват много Маги, много Вегета и натриев глутамат...

# 2
  • Мнения: 36
Най-обичам салатата им Цезар с пиленце. Никъде не съм яла такава. Според мен е от дресинга. Ако някоя от вас знае как се прави, да каже!

# 3
  • Мнения: 2 270
Вкуснотии и Happy в едно изречение за мен е смешно. Съжалявам, че влизам с доза хейтърство тук, но това си е полуфабрикатна храна. Единствените плюсове са, че няма да се натровиш и обслужването е на ниво. Ходим там като компромис, но накрая винаги съжалявам за сумата, която оставям срещу това, което съм получила. Успех с разясняването на сосовете!

# 4
  • Мнения: 9
Абсолютно съм съгласна с това , че е полуфабрикатна храна. Но сосовете, които използват са наистна страхотни. Интересува ме сосът, който слагат на салатата Спанак с киноа... безумно вкусен Simple Smile

# 5
  • Мнения: 29 647
Сигурно е въпрос на вкус, но аз също не харесвам Хепи. Прекалено скъпо, малки количества, натрапчиво обслужване, единствено обстановката ми допада, но това не стига. Дон Домат е доста по-добре от Хепи, поне преди беше така. Скоро не съм ходила в Дон Домат, че вече не ми е близо....

# 6
  • Мнения: 3 595
И на мен не ми харесва Хепи, нямам чувството, че ям здравословно там, колкото и киноа да набутат в менюто.

Относно сосовете - онлайн на страницата им в менюто за всеки продукт има хранителна информация.
За въпросната салата спанак и киноа пише това: дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).

# 7
  • Мнения: 2
Гарантирам с позицията си в ХЕПИ,че храната е винаги!прясна!,че се работи винаги по !Рецепта! Имаме си листи подготовка,чек листи,СТАНДАРТНИ,по които работим и се проверяват всеки ден по 2пъти -за първа и втора смяна от гл.готвач,управител,рег.готвач и рег.мениджър.Вътрешните ни проверки са по-"страшни" от каквито и други проверки да съществуват!
Сосовете се приготвят всеки ден от готвачите! Be happy!

# 8
  • Мнения: 380
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
неестествени ми се виждят някои от нещата, и като цяло - скъпи

# 9
  • Мнения: 29 647
Това, че е прясна, не изключва, че е скъпа за тези малки порции.

Какви са пък тези "страшни" проверки?!?

# 10
  • Мнения: 36 014
дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).

аз също много харесвам въпросния дресинг /сос?/, но съм убедена, че е пълен с вредности, които се старая по принцип да избягвам  Crazy
изброяването на съставките за съжаление не ми гарантира нужния резултат

# 11
  • Мнения: 3 595
Е, на принципа проба-грешка не може да не се налучка как да се направи соса. Особено, че, който го е ял там, знае цвят и консистенция.

# 12
  • Мнения: 3 031
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
И аз мисля така.
Много исках да направя ориза със зеленчуци, но изглежда най-важната съставка е точно натриевият глутамат. Според човек работил в Хепи, без него няма да го докарам на вкус.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 701
Аз никога не съм яла в "Хепи", но пък и не виждам защо веднага трябва да се започва някакво порицаване. Авторката иска да разбере рецепта за да си я приготви в домашни условия, където със сигурност няма да е полуфабрикат.
За сосовете не знам, но често в къщи си правя панирани сиренца "Хепи", по рецепта видяна във форума и наистина са страхотни.

Сиренца "Хепи"
Натрошава се 1кг твърдо сирене. Слагат се 2 яйца, 2-3 щипки червен пипер и чесън на прах. Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно. Нареждат се в тавичка и се замразяват във фризера. После се изсипват в найлонова торбичка и се съхраняват така във фризера. Панировка: Разбива се едно яйце, бира и брашно на гъста каша. Замразените топчета се пускат в панировката и полуизцедени се пускат в загряло олио.

# 14
  • Мнения: 9
Права си, Koikoii Simple Smile Това беше единствента ми цел, след като съм търсила рецептата къде ли не Simple Smile
Иначе, каквото и да си говорим в Happy e вкусно.

# 15
  • Мнения: 6 214
Натриев глутамат е "тайната" съставка, която прави всички ресторантски и кръчмарски рецепти невъзможни да се докарат в домашни условия. Не че откривам топлата вода. Много потребителки са го написали вече, ама гледам, че чуденето за мега-хипер вкусния сос/дресинг продължава. Simple Smile

И това важи не само за Хепи, а за всички заведения.

# 16
  • Sofia
  • Мнения: 305
Вкусни са им нещата. Но все пак смятам, че и в домашни условия може даже по-вкусно да се направи!  Crazy Харесвам им сушито Heart Eyes

# 17
  • Мнения: 9
Вкусни са им нещата. Но все пак смятам, че и в домашни условия може даже по-вкусно да се направи!  Crazy Харесвам им сушито Heart Eyes

Сушито- БОГ

# 18
  • Мнения: 1 144
+1 за сушито в Хепи

Всичко останало е анти-храна - вредни съставки, вредни нездравословни начини на приготвяне, огромна реклама и самочувствие без покритие.
И всичко това заслужава ли цени като в Хилтън?!

# 19
  • Русе, у дома
  • Мнения: 740
Аз правя соса с къщи така - в едно малко бурканче слагам сока от един лимон, зехтин, мед, горчица, соев сос или сол, разбивам и заливам салатата. По желние може да се акцентира върху солта, горчицата, меда.

# 20
  • Мнения: 9
Благодаря на всеки, който изрази мнение и съжалявам, че малко се измести фокуса на темата и желанието, което имах Simple Smile
Всеки има право на вкус, но никой няма право да насажда своето мнение и то да бъде еквивалентно за всички.
Така, че нека всеки хапва каквото му е вкусно Simple Smile
Хубав и успешен ден на всички Simple Smile  bouquet

# 21
  • столицата
  • Мнения: 3 804
Идея за рецептата на бразилските хлебчета?

# 22
  • Мнения: 51
Хора, така ли не разбрахте, че точните рецепти няма как да ги получите, със сигурност не и в който и да било отворен форум- точните рецепти с посочени съставки и пропорции във всички такива вериги са защитени и въпрос на производствена тайна, нарушаването на която води най-малкото до дисцплинарно уволнение, да не говорим до какви искове може да доведе.

Дали не е вкусно- въпрос на вкус, на мен има ястия, котио ми допадат и такива, които не ми(особено сушито- съжалявам, но предлаганото в България като цяло е мно-о-о-ого трудно да бъде наречено "суши"), но за мен е важно и това, като отида да не ми се налага да чакам по 15 минути сервитьорката, за да си палтя сметката- докато се огледам 2 пъти и тя вече е дошла. Докато могат да ми осигурят относително голям избор, приятна обстановка и бързо обслужване- аз съм ЗА. Относно цените- нормални са, това все пак не е селския хоремак "пийсет стийнки кИфтето", не са и като в Хилтън или ХодейИнн, така че е ОК. Който не може да си го позволи- просто не ходи там и толкова.

П.П: И не- не работя там- софтуерен специалист в международна компания съм.

Последна редакция: ср, 18 мар 2015, 21:02 от Bombadil

# 23
  • Мнения: 4 602
Салатките са им страхотни и не само...

# 24
  • Мнения: 164
Харесвам си го Simple Smile Салатки и суши си хапвам, а има и привлекателни неполуфабрикатни. Обожавам салатата с киноа и спанак и салата Фитнес. А и се пушиии  15

# 25
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Абсолютно съм съгласна с това , че е полуфабрикатна храна. Но сосовете, които използват са наистна страхотни. Интересува ме сосът, който слагат на салатата Спанак с киноа... безумно вкусен Simple Smile

Това ми стана любимата салата. От месеци си я правя в къщи. Сосът, с който я правя се състои от: горчица, зехтин, оцет, лимонов сок, хималайска сол.

# 26
  • Мнения: 276
Абсолютно съм съгласна с това , че е полуфабрикатна храна. Но сосовете, които използват са наистна страхотни. Интересува ме сосът, който слагат на салатата Спанак с киноа... безумно вкусен Simple Smile

Това ми стана любимата салата. От месеци си я правя в къщи. Сосът, с който я правя се състои от: горчица, зехтин, оцет, лимонов сок, хималайска сол.
Моля, напиши какво слагаш, че ми стана интересно!

# 27
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Моята е в малко по-опростен вариант от оригиналната в Хепи, но така ми харесва повече. Слагам само спанак, краставица, натрошено сирене и киноа. Яйце, домати и печен пипер не слагам.

Сосът вече казах как го правя.

# 28
# 29
  • София
  • Мнения: 11 736
Соево-горчиченият сос или сосът,който пригоптвяте за коментираната салата на око ли го правите или слагате съставките /горчица,соев сос,мед,оцет,зехтин и т.н. в някакви пропорции/?

# 30
  • до една звездичка
  • Мнения: 1 892
Соево-горчиченият сос или сосът,който пригоптвяте за коментираната салата на око ли го правите или слагате съставките /горчица,соев сос,мед,оцет,зехтин и т.н. в някакви пропорции/?

Аз ги слагам по усет. Но установих, че БЕЗ соев сос дресинга ми харесва повече. Peace

# 31
  • София
  • Мнения: 11 736
Снощи направих салатата със спанак и киноа на Happy.Дори и децата я харесаха,максимално се доближаваше като вкус до тази на Happy.Само трябва да си поиграя още малко с дресинга.

# 32
  • Мнения: 1 267
Аз обожавам градинарската им салата. От другите ястия ми е любимо трюфел пиле. Като цяло това ми е от любимите заведения най-вече заради обслужването.

# 33
  • Мнения: 1 312
Обожавам спанак и много често си приготвям салати с него-дори без да използвам сосове стават страхотни.
Само зехтин и малко лимонов сок.
От любимите ми са:
Спанак, печен червен пипер, натрошено синьо сирене, стафиди, орехи.
Спанак, киноа, моркови на тънки лентички, авокадо, пармезан, орехи.
Спанак, домат, варено яйце, киноа, орехи, дребни зелени маслини без костилки.
Спанак, нарязани сушени кайсии, сурови тиквени семки, синьо сирене, моркови.

Относно "Хепи".
Фен съм на калмарите със сладко-кисел сос/ дори не искам да си помислям какво съдържа/, салатите и сушито.

# 34
  • Varna
  • Мнения: 264
Обичам пастата с морски дарове,тя е със сос Алфредо и я правя често вкъщи,става страхотно!
Калмарите са със сос манго,който ползвам и за скариди и дори панирани сиренца:)

# 35
  • София
  • Мнения: 1 424
Здравейте!
В Хепи предлагат една уникална за мен салата -
Киноа, спанак, печени чушки, варено яйце, сирене, домати ,дресинг
В дресинга се усеща горчица, зехтин, мисля, че има малко мед. Но просто не мога да определя точно какво има. Някой ял ли е тази салата и може ли да ми помогне със съставките за дресинга?
Предварително благодаря! bouquet

# 36
  • София
  • Мнения: 6 365
аз също много я харесвам тази салата.

успешно я наподобявам в домашни условия с дресинг, включващ зехтин, лимонов сок и горчица. мед не съм слагала.

# 37
  • София
  • Мнения: 1 424
Слагам малко мед, защото като че ли сладни леко Thinking

# 38
  • Мнения: 556
Любима моя салата  Heart Eyes
Вие сте го написали по-горе, но и аз да си кажа - за дресинга слагам мед, лимон, горчица, зехтин. Като вкус го доближавам, но все си мисля, че липсва поне още една съставка newsm78

# 39
  • Мнения: 3 094
И аз харесвам тази салата, има мед със сигурност. Аз мятам и малко рукола, когато имам и чесън, като няма да се излиза след това. Мисля, че в оргинала има и магданоз, аз поне така мисля, слагам и в домашния вариант.

# 40
  • София
  • Мнения: 1 424
Благодаря, че темата ми за салатата с киноа и спанак от Хепи, е сложена в тази тема. Въобще не я бях видяла.
Соев сос, горчица, оцет, олио, сол, чеснова паста, захар, черен пипер.
Още днес ще пробвам Hug

# 41
  • Sofia
  • Мнения: 15 560
   Пишете, ако сте уцелили соса с точност – и на мен салатата ми е любима и бих се радвала, ако мога да си я направя у дома, вместо всеки път да поръчвам. Simple Smile

# 42
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Вкусно е в хепи щото готвят с натриев глутамат. Гнусно е направо..

# 43
  • Мнения: 3 094
Благодаря, че темата ми за салатата с киноа и спанак от Хепи, е сложена в тази тема. Въобще не я бях видяла.
Соев сос, горчица, оцет, олио, сол, чеснова паста, захар, черен пипер.
Още днес ще пробвам Hug

Недей захар и оцет - по-добре мед и лимонов сок Peace. Вместо черен пипер, сложи бял, по-щадящ е за стомахчето. Simple Smile

# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 694
Момичета, ето ви рецептата на Хепи - салата с киноа и спаанак и медено-горчичен дресинг. http://silviyacooks.com/%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1 … 0%B8%D0%BD%D0%B3/ - намерих я наскоро и вече 4-5 пъти я правя, страхотна е!!! Enjoy it Simple Smile Wink Wink Wink

# 45
  • София
  • Мнения: 23 016
Супер, не обичам много спанак, но ще направя тази с киноа и бяла риба, май сосът е същият.  newsm78

# 46
  • Sofia
  • Мнения: 15 560
   Същият е. Peace

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 694
Здравейте, момичета! Мъжът ми редовно хапва "Крехко джоланче с лимец и зеленчуци" в Хепи. Много ми се иска да мога да пробвам тази рецепта и вкъщи. Случайно някой да знае как се прави?

# 48
  • Мнения: 1 545
Здравейте,
въпросната салата и на мен ми е любима и често си я приготвям, само без печената чушка /рядко имам/, а дресинга го правя с балсамов оцет, соев сос, захар, зехтин и ако се сетя, черен пипер. Горчица не използваме вкъщи, и затова нямам и не слагам, но и така вкуса се доближава максимално.

# 49
  • Мнения: 2 755
Понеже не съм яла салатата им със спанак, а реших да я правя, моля за малко пояснения - спанака дребно ли е нарязан, а останалите съставки как са нарязани? Количествата им приблизително равни ли са или някоя съставка преобладава?
 А киноата въглехидрат ли е? От нея ли слагат в салатата Табуле, помня, че има нещо подобно на булгур там, но не съм я купувала и не знам същото ли е.

# 50
  • Мнения: 36 014
въглехидрат е киноата
https://www.bb-team.org/hrani/id/215413_kinoa-surova
булгур има в табулето

# 51
  • Мнения: 2 755
За Табулето в Хепи не съм сигурна, че слагат булгур. Смътно си спомням, че беше някаква екзотика. А  салатата как да я режа ще каже ли някой?

# 52
  • Мнения: 1 545
Понеже не съм яла салатата им със спанак, а реших да я правя, моля за малко пояснения - спанака дребно ли е нарязан, а останалите съставки как са нарязани? Количествата им приблизително равни ли са или някоя съставка преобладава?
 А киноата въглехидрат ли е? От нея ли слагат в салатата Табуле, помня, че има нещо подобно на булгур там, но не съм я купувала и не знам същото ли е.
Салата Табуле - Свежа салата с био киноа, белени домати, магданоз, мента,
лимон и мус от сирене Филаделфиял
Спанака е нарязан наедро, сиренето - натрошено, яйцата и доматите - на малки кубчета, чушките - на лентички ситно. Аз лично слагам повече спанак.

# 53
  • Мнения: 59
Здравейте, дами!
Мисля че успях да разшифровам късчетата Хепи, които вече не ги предлагат във веригата ресторанти, за съжаление.

Скрит текст:
Необходимите продукти за Пилешки късчета а ла Нарру

За пилешките късчета:

500 г пилешко месо от бутче
250-300 г мариновани печурки
100 г кашкавал
60 мл соев сос
2-3 с.л. олио
около 1/2 ч.ч. брашно за овалване
черен пипер на вкус

За картофеното пюре

1 кг картофи
1 ч.ч. прясно мляко
бучка краве масло
сол и черен пипер на вкус
щипка индийско орехче

Начин на приготвяне

Пригответе картофеното пюре. Сварете целите небелени картофи. Обелете картофите и ги намачкайте с помощта на преса.

Добавете маслото и наливайте на части прясното мляко, докато го поеме цялото. Поръсете с подправките и разбъркайте.

Обезкостете и почистете от кожата месото. Нарежете го на късчета и го оваляйте в брашното. Поставете го в голяма цедка и изтръскайте излишното брашно.

Запържете късчетата на силен огън до златисто.

Нарежете гъбите на филийки и ги изсипете в тигана при месото. Намалете силата на огъня и изчакайте гъбите леко да омекнат.

Налейте 1 ч.ч. вода и соевия сос. Поръсете с черен пипер на вкус, захлупете тигана и задушете продуктите за 5 минути или докато ястието леко се сгъсти.

Сервирайте късчетата, гарнирани с картофеното пюре. Докато са още топли ги поръсете с настърган кашкавал.

Последна редакция: нд, 23 апр 2017, 18:47 от bubanka

# 54
  • Мнения: 14
Почти е вярна рецептата за късчетата ,но липсват яйце и масло.Технологията на приготвяне е малко по различна.

# 55
  • Мнения: 14
Относно дресингите всички са с натурални продукти продукти.Няма глутамати ,Е-та и други.Всеки има продуктите в дома си ,но съотношенията са важни за крайния резултат.Малко познания и креативност най-вече.

# 56
  • Мнения: 623
Здравейте,
А някой знае ли рецептата на ментовата тапиока с ягоди?
Обожавам я, но всичките ми опити да я доближа в рецептата удрят на камък..

# 57
  • в кукувиче гнездо
  • Мнения: 3 187
Относно дресингите всички са с натурални продукти продукти.Няма глутамати ,Е-та и други.Всеки има продуктите в дома си ,но съотношенията са важни за крайния резултат.Малко познания и креативност най-вече.
Това не е вярно - всички дресинги, ястия, салати, абсолютно всичко в Хепи съдържа мононатриев глутамат. И това го знам от един от управителите на Хепи.

# 58
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 565
Според вас по каква рецепта правят торта Линд и домашна френска торта в Хепи

# 59
  • Мнения: 28
за тортата знам че я взимат от метро - френска селска

# 60
  • Варна
  • Мнения: 1 022
Предпочитам мононатриев глутамат пред месо без дата на замразяване от заведение без мон.гл.
Обожавам сушито им и сезонните предложения, но другите ястия са ми еднакви-печено/панирано месо със сос и картофи.

# 61
  • Мнения: 2 836
Здравейте,
имаше една салата ( сега не зная дали я предлагат) "Портофино" се казва - имате ли представа от съставките, искам да си я направя в дом. условия , мерси  bouquet

# 62
  • Мнения: 346
Здравейте! Знаете ли какъв е сосът в салатата с грозде, сирена и орехи в "Happy"?

# 63
  • Мнения: 1
грешка
Според мен използват много Маги, много Вегета и натриев глутамат...

Общи условия

Активация на акаунт