Вкусотиите от Happy :)

  • 92 852
  • 63
  •   2
Отговори
  • Мнения: 9
Здравейте, мили мами   bouquet
Реших да отворя нова тема относно ресторант Happy...
Конкретно се интересувам от сосовете, които използват в Хепи- как се приготвят или са готови... и разбира се всичко, което би ни било от полза Simple Smile
И разбира се всеки който има " директен" достъп или познания около ястията в Хепи е добре дошъл да сподели Simple Smile

# 1
  • Мнения: 2 168
Според мен използват много Маги, много Вегета и натриев глутамат...

# 2
  • Мнения: 36
Най-обичам салатата им Цезар с пиленце. Никъде не съм яла такава. Според мен е от дресинга. Ако някоя от вас знае как се прави, да каже!

# 3
  • Мнения: 2 258
Вкуснотии и Happy в едно изречение за мен е смешно. Съжалявам, че влизам с доза хейтърство тук, но това си е полуфабрикатна храна. Единствените плюсове са, че няма да се натровиш и обслужването е на ниво. Ходим там като компромис, но накрая винаги съжалявам за сумата, която оставям срещу това, което съм получила. Успех с разясняването на сосовете!

# 4
  • Мнения: 9
Абсолютно съм съгласна с това , че е полуфабрикатна храна. Но сосовете, които използват са наистна страхотни. Интересува ме сосът, който слагат на салатата Спанак с киноа... безумно вкусен Simple Smile

# 5
  • Мнения: 29 348
Сигурно е въпрос на вкус, но аз също не харесвам Хепи. Прекалено скъпо, малки количества, натрапчиво обслужване, единствено обстановката ми допада, но това не стига. Дон Домат е доста по-добре от Хепи, поне преди беше така. Скоро не съм ходила в Дон Домат, че вече не ми е близо....

# 6
  • Мнения: 3 595
И на мен не ми харесва Хепи, нямам чувството, че ям здравословно там, колкото и киноа да набутат в менюто.

Относно сосовете - онлайн на страницата им в менюто за всеки продукт има хранителна информация.
За въпросната салата спанак и киноа пише това: дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).

# 7
  • Мнения: 2
Гарантирам с позицията си в ХЕПИ,че храната е винаги!прясна!,че се работи винаги по !Рецепта! Имаме си листи подготовка,чек листи,СТАНДАРТНИ,по които работим и се проверяват всеки ден по 2пъти -за първа и втора смяна от гл.готвач,управител,рег.готвач и рег.мениджър.Вътрешните ни проверки са по-"страшни" от каквито и други проверки да съществуват!
Сосовете се приготвят всеки ден от готвачите! Be happy!

# 8
  • Мнения: 380
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
неестествени ми се виждят някои от нещата, и като цяло - скъпи

# 9
  • Мнения: 29 348
Това, че е прясна, не изключва, че е скъпа за тези малки порции.

Какви са пък тези "страшни" проверки?!?

# 10
  • Мнения: 35 968
дресинг Соево-горчичен(соев сос, горчица /синап/, оцет, захар, чеснова паста, черен пипер, олио).

аз също много харесвам въпросния дресинг /сос?/, но съм убедена, че е пълен с вредности, които се старая по принцип да избягвам  Crazy
изброяването на съставките за съжаление не ми гарантира нужния резултат

# 11
  • Мнения: 3 595
Е, на принципа проба-грешка не може да не се налучка как да се направи соса. Особено, че, който го е ял там, знае цвят и консистенция.

# 12
  • Мнения: 3 031
колкото по-вкусно, толкова повече глутамат
И аз мисля така.
Много исках да направя ориза със зеленчуци, но изглежда най-важната съставка е точно натриевият глутамат. Според човек работил в Хепи, без него няма да го докарам на вкус.

# 13
  • София
  • Мнения: 2 701
Аз никога не съм яла в "Хепи", но пък и не виждам защо веднага трябва да се започва някакво порицаване. Авторката иска да разбере рецепта за да си я приготви в домашни условия, където със сигурност няма да е полуфабрикат.
За сосовете не знам, но често в къщи си правя панирани сиренца "Хепи", по рецепта видяна във форума и наистина са страхотни.

Сиренца "Хепи"
Натрошава се 1кг твърдо сирене. Слагат се 2 яйца, 2-3 щипки червен пипер и чесън на прах. Правят се топчета колкото малък орех и се овалват в брашно. Нареждат се в тавичка и се замразяват във фризера. После се изсипват в найлонова торбичка и се съхраняват така във фризера. Панировка: Разбива се едно яйце, бира и брашно на гъста каша. Замразените топчета се пускат в панировката и полуизцедени се пускат в загряло олио.

# 14
  • Мнения: 9
Права си, Koikoii Simple Smile Това беше единствента ми цел, след като съм търсила рецептата къде ли не Simple Smile
Иначе, каквото и да си говорим в Happy e вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт