Бухтички

  • 72 654
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 133
И аз правя подобни бухти, но не ги пържа( че не обичам да се въртя сто часа покрай котлона и да се омирисва къщата), а ги пека във фурна. Пъхам ги и ...нямам грижа- чакам да станат. Не съм сигурна дали пропорциите са ми същите ама май да( трябва да погледна). Слагам обаче вътре задължително сиренце, оформям топки, нареждам в намаслена тавичка и за да станат още по-вкусни правя с пръст дупка в средата на всяка и слагам парченце краве масло. Пъхам във фурната и...готово

# 31
  • Мнения: 819
И аз ще пробвам

# 32
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Аз не изрязвам кръгчета, а ромбове. Пред това тестото си "почива" 20-на минути и те се надуват. Като бях дете казвах, че са бременни...  hahaha

# 33
  • София
  • Мнения: 581
Само да добавя, че същата рецепта, но с по течно тесто също стават много сполучливи. Не се меси и изрязва с чаша, а с малка лъжичка се сипва в силно нагорещената мазнина и пържиш. Мазнината трябва да е повечко, да имат дълбочина за надуване

newsm10

# 34
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Само да добавя, че същата рецепта, но с по течно тесто също стават много сполучливи. Не се меси и изрязва с чаша, а с малка лъжичка се сипва в силно нагорещената мазнина и пържиш. Мазнината трябва да е повечко, да имат дълбочина за надуване


Този вариант го знам като ТИГАНИЧКИ.

# 35
  • Мнения: 346
Днес направих бухтички, станаха страхотни. Ванче благодарности за сполучливата рецепта   bouquet

# 36
  • Мнения: 5 873
Днес направих бухтички, станаха страхотни. Ванче благодарности за сполучливата рецепта   bouquet

много се радвам,че ви харесаха... Hug

# 37
  • Мнения: 49
и аз ги правя почти същите:
1к.кисело мляко/колкото по-кисело,толкова по-хубави стават,а се и употребява старото мляко/
1ч.л.сода
2яйца
2ч.л.сол
1ч.л.захар
приблизително 1кг.брашно за меко тесто


става двойна доза,и половината слагам в хладилника за след 2-3 дни

# 38
  • Мнения: 1 037
И аз ги направих току що по рецептата на Ванчето и станаха върха Grinning

# 39
  • Мнения: X
Идея за неделната закуска!   chef
Благодаря, Ванче! Hug

# 40
  • Мнения: 5 873
Много се радвам,че бухтичките ви харесаха. Hug

# 41
  • Мнения: 3 861
Аз направих както каза Lilly  и станаха супер. Сама си изядох всичките  Embarassed

Радвам се, че са ти харесали... Grinning

тиганички, бухтички...все тая

важното е, че от тях се пълнее, но напук  на всичко ще взема да си забъркам една дозичка
дояде ми се от вас Crazy

# 42
  • Мнения: 2 161
Ох,как ги правите такива големи!Веднъж реших и аз да се направя на кулинарка ,но бухтите станаха плоски и твърди.Можех да приспя някой с удар по главата,толкова бяха твърди.И всичко по рецепта съм правила.Браво,възхищавам ви се!

# 43
  • Мнения: 5 873
Ох,как ги правите такива големи!Веднъж реших и аз да се направя на кулинарка ,но бухтите станаха плоски и твърди.Можех да приспя някой с удар по главата,толкова бяха твърди.И всичко по рецепта съм правила.Браво,възхищавам ви се!

Предполагам,че си замесила много твърдо тестото.Другият път го остави по-меко .Ще се получи. Flutter

# 44
  • Мнения: 2 161
Ох,как ги правите такива големи!Веднъж реших и аз да се направя на кулинарка ,но бухтите станаха плоски и твърди.Можех да приспя някой с удар по главата,толкова бяха твърди.И всичко по рецепта съм правила.Браво,възхищавам ви се!

Предполагам,че си замесила много твърдо тестото.Другият път го остави по-меко .Ще се получи. Flutter
Благодаря ти за отговора.Ако изобщо има друг път.

Общи условия

Активация на акаунт