МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 60-та ТЕМА

  • 80 183
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 9 139
щом всички така казвате, наистина няма  да пробвам повече с нея. Но нямахме търпение като я донесохме и да пробваме.  Истината е, че като изстина, нещата изглеждаха добре - средата като я стисна се връщаше, което означава, че е изпечен, но (пак от нетърпение) аз се опитах да го разчупя  5 мин след като го извадих, макар да пареше ужасно от парата. Факт е, че беше тежък. Сега ще пусна на нормална програма и ще видя как ще го докарам. Лошото е, че брашната ми са все различни,. Или добро, за да намеря "своята марка".
Вие пресявате ли задължително  брашното преди да го поставите в машината?

# 61
  • Мнения: X
Аз пресявам, защото със ситото меря и количеството брашно (има си скала). Маята слагам най-отдолу, такива са инструкциите, после брашното, сол, захар, мазнина, вода.
И аз не си харесвам кратката програма, не бухва добре хляба и става един смачкан.

# 62
  • София
  • Мнения: 12 555
Пепчо, нищо не пресявам. Ползвам на "София мел" брашната. Доволна съм.

# 63
  • Мнения: 6 842
Пепчо, честита придобивка!  Hug
Аз пресявам брашното винаги. По идея оттук добих кураж и постепенно намалих маята (ползвам суха, френска мая), но и моя хляб се пуква. Основно ползвам отложен старт, като бързам ползвам бързата програма и съм доволна.  Laughing
Напоследък намалих и количеството захар, което слагам, пак по идея от тази тема и не намирам разлика в хляба.

# 64
  • София
  • Мнения: 2 925
И аз не пресявам. Изключение правя само при козунаците. Ползвам бяло и типово брашно на "Софиямел", но ме дразни това, че слагат витамин С вътре. Понеже наблягам на почти пълнозърнестия хляб, ползвам и брашната на "Арчар". Те поне по етикет не слагат подобрители вътре. Опитвал съм 5-6 пъти бързите програми на Мидеата и на Мулинекса. И при двете машини се получава добър краен резултат при стриктно спазване на температурния режим. Не си падам по бързите програми по 2 причини - не може да се извадят бъркалките преди печенето и се употребява много мая, което за мен е неприемливо от гледна точка на опитите за малко от малко по-здравословно хранене Peace.

# 65
  • Мнения: 9 139
благодаря ви   bouquet  Сега пуснах с пресято брашно, после ще му мисля, първо да ми стане хляба както трябва. Тъй като днес съм у нас, реших да му пусна програма 3,30 ч за печене. Да, ама друг път. Нещо съм го натиснала това за отложен старт и след 30 мин се усещам, че техниката не бръмчи  Mr. Green ще закъснее за вечерята определено, ама ще се науча.
Бъркалките вадите ли ги преди да тръгне да пече?

# 66
  • Мнения: 6 842
Пепчо, аз не вадя бъркалката, защото по това време спя.  Mr. Green А като съм на бърза програма все забравям.  ooooh! Просто изделието ти ще е с дупка, на нас не ни пречи, даже малката иска точно залепналото по бъркалката да изяде.  Laughing

# 67
  • София
  • Мнения: 12 555
Не, нищо не вадя. Дупките не ни пречат.

# 68
  • Мнения: X
Дори не ми е хрумвало, че бъркалката може да се извади. Така няма ли да се развали формата на хляба?

# 69
  • Мнения: 6 842
Не се разваля формата на хляба.  Peace Бъркалката се вади след последното премесване, после следва още едно втасване.

# 70
  • София
  • Мнения: 2 925
 Между второ и трето втасване има едноминутно премесване на тестото. Вадя бъркалките след него. После с мокри ръце пооформям тестото.

# 71
  • Мнения: 3 020
Между второ и трето втасване има едноминутно премесване на тестото. Вадя бъркалките след него. После с мокри ръце пооформям тестото.

 Peace И аз така.
До скоро не пресявах, но откакто намерих червей  Sick в едно от брашната, започнах и това действие.
Винаги слагам различни брашна - типово, пълнозърнесто и т.н. Лошото е, че мъжът ми ги пресипва в едни кутии и така и не разбрах червеят от коя марка беше.
Бърза програма не ползвам, не ми харесва хляба.
Определено предпочитам с две бъркалки. Не ми остава неизмесено брашно.

# 72
  • Мнения: 9 907
бърз въпрос - сложих повече мая, отколкото трябваше. Вече се надигна достатъчно, а имам още час и 50 мин. до края. Става ли да изключа и без да отварям, да включа направо програма печене? Не съм я използвала досега и не знам какви ги върши.

# 73
  • София
  • Мнения: 2 925
На час и 50 минути при мен обикновено е последното премесване между второ и трето втасване. С колко е повече маята?

# 74
  • Мнения: 9 907
почти двойно и наближава капака.

Общи условия

Активация на акаунт