Бързи закуски за децата и глезотийките през уикенда!

  • 29 622
  • 50
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 136
Здравейте момичета  ! Задавам тази тема с цел да съберем варианти и рецепти за закуска през седмицата на децата , когато бързаме да ги приготвим за училище и "глезотийките " на мама и баба през почивните дни .
Моля да споделим варианти , аз лично се поизчерпах откъм варианти newsm78
Днес ще приготвям бухти , но има прекалено много рецепти за тях и аз съм в недоумение коя да използвам !
Моля да ми помогнете с рецепта за бухти и споделите вариант за закуска преди училище за децата .

# 1
  • Мнения: X
Бухтите са лесни, защото могат да се приготвят "на око" и след 2-3 опита човек ще нагоди рецептата към своя вкус. Базисната рецепта, която аз използвам е 1 яйце, около 200-250 г. кисело мляко, чаена лъжичка бакпулвер и брашно до получаването на меко, лепкаво тесто. Загряваш дълбок съд с поне 2-3 пръста олио, за да стане маслена баня. Огънят да е среден- 6 от 9 степен, примерно. С чаена лъжичка гребваш от сместа и пускаш вътре. Като станат златисти, изваждаш върху кухненска салфетка, която да попие излишната мазнина.
Можеш да използваш същата рецепта с малко повече брашно- да стане тесто, което може да се разточи на плота и от него изрязваш ромбчета. После процедираш като с рецептата по-горе.
За да не стават бухтичките мазни, може да добавиш към тестото чаена лъжичка ракия, уиски, ром или друг твърд алкохол. При готвенето той се изпарява, така че няма проблем да ядат децата.
Бон апети!  chef

# 2
  • София
  • Мнения: 4 548
Моите бързи закуски са печени сандвичи: яйце и настърган кашкавал/сирене, масло и кашкавал/сирене, салам и кашкавал или като пици - доматено пюре, колбас, кашкавал и чубрица. Друго бързо - добруджанки. Има много рецепти в нета за тях.
През уикенда правя палачинки - нашенските или американски, някакъв кекс, баница. Обичаме и мекици, но рядко правя. Бухтите все ми остават сурови в средата, но май ги правя по-големи отколкото трябва. Сипвам ги със супена лъжица, а не чаена.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
почивните дни ядем: палачинки, гофрети, тост.
през седмицата: хлебчета с нещо отгоре, детето яде също мюсли или овесени ядки или корнфлейкс.
не държи всеки ден да яде различно, та му давам да си избере някои от тези неща.

# 4
  • Мнения: 1 136
Благодаря за рецептата  wishmaster  bouquet
Днес опитах нещо ново и го приеха доста добре децата , а и става доста бързо
Поридж смути
2 суп.л. Кисело мляко
100мл прясно мляко, в което съм сварила овесени ядки предварително ; 1 голям банан , ябълка и 1-2 супени лъжици мед .
Всичко това се смесва в блендера /чопър  и се сервира с няколко щипки канела !
Добър апетит  chef

# 5
  • София
  • Мнения: 1 635
Въпросния поридж също става много бързо и може да се приготви за закуска преди училище.

Сипвам прясно мляко в тиган, за да заври за минута-две. Добавям овесените ядки и малко мед/захар. Готово е след около 5 мин. После децата си сипват други ядки или сушени/пресни плодове.

# 6
  • Мнения: X
1.овесени ядки, накиснати от вечерта в мляко, на сутринта само им се добавят добавките   Simple Smile
2.тостер
3.английска закуска-бъркани яйца със сирене/шунка/зеленчук
4.яйце на очи
5.мюсли
6.филия с масло/лютеница/дип
7.солени/сладки бисквитки с кисело мляко
8.кекс
9.баница
10.тутманик
11.палачинки
12.смути, гъсто от плодове и зеленчуци
13.принцеси
14.кифлички-сладки или солени

Тестените работи с мая или изискващи повече време, са правени предишния ден.

# 7
  • Мнения: 1 455
Записвам се да ви следя, ще ми е полезно.
Аз поридж не предлагам, защото моята дъщеря е с чувствителен стомах и напоследък от овесените ядки все я боли. Корнфлейс яде, но заради захарите в него гледам да го избягваме.

Правя мъфини или кекс, също печени сандвичи в тоста или на фурна, с кашкавал + салам. Като цяло моето меню е бедно. Уикендите правим палачинки, но те си изискват време, т.е. през седмицата за училище ми е проблема...  Thinking

# 8
  • с.Николово, обл. Русе
  • Мнения: 707
Да предложа и аз нещо солено, което може да се приготви вечерта и да се предложи на сутринтта:

1 ч.ч. кисело мляко;
2 ч.ч. натрошено сирене;
3 ч.ч. брашно;
1 яйце;
1 ч.л. сода за хляб;
маргарин или краве масло.

Всичките продукти се смесват в купа без маргарина /кравето масло/ с вилица докато се получи хомогенна смес. Не се меси. С намазнени с олио ръце се оформят топчета с размер на топче за тенис на маса и се подреждат в предварително намаслена тава. Върху тях се слага по малко от маргарина /кравето масло/ и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
Същата рецепта може да се направи и без яйцето и содата за хляб, но тогава трябва да се консумират веднага, тъй като ако останат за другия ден вече не са толкова пухкави.
Тъй като аз не мога да меся тези солени топчета доста често присъстват на трапезата на децата ми. Може да се консумират с чай, айран и др.

# 9
  • Мнения: X
Тестените работи с мая или изискващи повече време, са правени предишния ден.
Може да се приготвят и същия ден без да отнемат много време, ако тестото е омесено предния ден и оставено да втасва в хладилника. След като се извади от хладилника, му трябва около половин час на стайна температура и е готово за печене.

# 10
  • София
  • Мнения: 4 548
Да предложа и аз нещо солено, което може да се приготви вечерта и да се предложи на сутринтта:

1 ч.ч. кисело мляко;
2 ч.ч. натрошено сирене;
3 ч.ч. брашно;
1 яйце;
1 ч.л. сода за хляб;
маргарин или краве масло.

Всичките продукти се смесват в купа без маргарина /кравето масло/ с вилица докато се получи хомогенна смес. Не се меси. С намазнени с олио ръце се оформят топчета с размер на топче за тенис на маса и се подреждат в предварително намаслена тава. Върху тях се слага по малко от маргарина /кравето масло/ и се пекат в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност.
Същата рецепта може да се направи и без яйцето и содата за хляб, но тогава трябва да се консумират веднага, тъй като ако останат за другия ден вече не са толкова пухкави.
Тъй като аз не мога да меся тези солени топчета доста често присъстват на трапезата на децата ми. Може да се консумират с чай, айран и др.
Това са моите добруджанки, но без яйцето. Стават супер бързо.

# 11
  • Мнения: 505
Пържени пурички (банички) е много вкусно и лесно, ако са подготвени за пържене от предишния ден.

# 12
  • София
  • Мнения: 2 701
Йоркширски пудинг
Скрит текст:
Продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1 яйце
1/2 ч.л. сол

Приготвяне:
Всички продукти се изсипват в купа и се разбъркват до пълно смесване на съставките. Пекът се в обилно намаслена (аз използвах олио) форма за мъфини. За 10-на минути на 200 градуса.
Правила съм и с добавка чоризо и сирене. Много ги обичаме с яйчена салата


Други неща- американски палачинки, гофрети, пържени филийки, мъфини-сладки/солени, смути, овесени ядки, бъркани яйца, яйца на очи, омлети.
Сещам се и за любимите ми Cookies
Скрит текст:
Продукти:
2 ½ чаши брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
120 гр. меко масло
140 гр. кристална захар
100 гр. кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
200 гр. натурален шоколад
100 гр. филирани бадеми


Приготвяне:
В купа смесете брашното, содата и солта. В друга купа разбийте мекото масло с двата вида захар и ванилията, докато сместа стане пухкава. Добавете яйцата, едно по едно, а след това и брашното на няколко пъти и разбъркайте добре. Тестото трябва да е лепкаво, но не твърде меко- ако ви се струва меко добавете още брашно. Добавете ядките и накълцания шоколад. Отново разбъркайте добре. Охладете сместа за около половин час в хладилника или фризера, докато стегне добре (сместа може да се съхранява няколко дни в хладилника).


С помоща на супена лъжица се загребва от сместа и се поставя директно в тавата, аз слагам хартия за печене за по лесно изваждане на готовите бисквити. Не е нужно да оформяте купчинките тъй като те сами ще се оформят докато тестото се отпуска във фурната. Печете в предварително загрята на 190̊ фурна за около 10-12 минути, докато станат златисти.

# 13
  • София
  • Мнения: 358
При мен бързите неща са домашна юфка гарнирана с малко масло и много сирене. Напоследък много обича мидички сварени гарнирани по същия начин. Става и с кус-кус или всякакви други подобни форми.

Освен всякакви разновидности на филийки вечер изпичам солен кекс. На основата на кисело мляко със сода е + няколко яйца, олио, брашно, натрошено сирене (или пък кашкавал) и подправка (чубричка).

Пека в каквато форма намеря  - за мъфини, за кекс или просто в кръгла тава.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 756
koikoii,много апетитна яйчена салата...какво има в нея?
И да не е спам днес купих питки и нарязано филе(имаме и кашкавал на филиийки от Лидъл) за хамбургери за обяд на първолака тази седмица,че стола не работи в у-ще.
Неделя палачинки,пържени филийки,"бърза закуска" на Лабрекс(по-късно ще потърся рецептата...)...
Ето линка:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.45;topicrefid=20Любима на цялото семейство! Peace
ПОСТ #54

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 17:34 от Магика

Общи условия

Активация на акаунт