БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 49 838
  • 734
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 295
Цепни тук там по кожата, намажи със зехтин, сложи лимон в нарезите, подправи с черен пипер и сол и изпечи във фурната, на  фартия за печене. Не я завивай във фолио  Peace

Благодаря! bouquet
Хубав ден!

# 16
  • Мнения: 1 517
благодаря Маме bouquet

# 17
  • Добрич
  • Мнения: 5 470
Приемам съвети за лесно белене на ядки. В случая лешници. Искам да останат сурови /алкални/, затова няма как да ги бланширам, обаче само с накисване, е трудна работа.

Последна редакция: пт, 16 окт 2015, 22:19 от Вела

# 18
  • Мнения: X
Много бързо топване в горещата вода, за секунди, и вадене и после много лесно се белят.
Аз така ги беля. Hug

# 19
  • Мнения: 1 111
Вчера накиснах купичка боб,за да го сваря тази вечер....обаче сега не ми се занимава с него.
Мога ли да го оставя за утре и ако да- във водата ли? Бобът е набъбнал и люспата му е леко набръчкана от кисненето.

# 20
  • Мнения: 1
Моля за помощ - искам рецепта за нещо като пърленки, или подобно на гъсто от палачинково тесто но да се получат с чесън и сиренце ги искам да се получат. Ако можете да ми помогнат - правих няколко опити но ми се получават глетави...

# 21
  • Мнения: 9 144
пърленки http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_16.html Тестото не епалачинково, но всякак направени са вкусни

# 22
  • Мнения: 1 111
Днес иках да направя тирамису,разбих маскарпонето с малко пудра захар,но незнам защо - то се втечни....добавих сметаната,надявайки се,че тя ще "сгъсти" сместа,но уви....сега имам купа с течна смес мскарпоне + сметана, като консистенцията е за палачинки.
Може ли да се оползотвори за нещо?

# 23
  • Мнения: 3 020
Маскарпоне и заквасена винаги се разбъркват леко с вилица, никога не се разбиват с миксер, защото се втечняват.
Аз бих сложила един желатин и бих направила плодов сладкиш или чийзкейк.

# 24
  • Германия
  • Мнения: 1 072
Искам да направя ето тази бисквитена торта. Въпросът ми е колко е като грамаж едно пакетче канела в България? Тук има различни големини и се притеснявам да не сложа твърде много.
Освен това пише, че към тортата може да се сложи ром или есенция. Има се предвид есенция от ром или може и някаква друга? И в такъв случай бадемова или ванилова есенция ще отиват ли на вкуса на тортата?

# 25
  • Мнения: 1 517
Искам да направя ето тази бисквитена торта. Въпросът ми е колко е като грамаж едно пакетче канела в България? Тук има различни големини и се притеснявам да не сложа твърде много.
Освен това пише, че към тортата може да се сложи ром или есенция. Има се предвид есенция от ром или може и някаква друга? И в такъв случай бадемова или ванилова есенция ще отиват ли на вкуса на тортата?
okolo 10-15 гр. са най- малките пакетчета. Но то си е до вкус. Есенциите също- ще си отива бадемова, но както знаеш е леко горчива, тъй че според дегустиращите Peace

# 26
  • Мнения: X
Моля за сполучлива рецепта за трайни соленки , да могат да изтраят пращане в колет / около седмица да не мухлясат в него/.

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 1 989
Как правят крема на крем- пита в сладкарниците? По-различен е от яйчения крем, който е във всички рецепти. Благодаря.

# 28
  • Мнения: X
Днес иках да направя тирамису,разбих маскарпонето с малко пудра захар,но незнам защо - то се втечни....добавих сметаната,надявайки се,че тя ще "сгъсти" сместа,но уви....сега имам купа с течна смес мскарпоне + сметана, като консистенцията е за палачинки.
Може ли да се оползотвори за нещо?

Бисквитена торта със Закуска. Става уникална.

# 29
  • Мнения: 476
Къде се слага лимонова трева? Повлякох едно бурканче сушена и сега се чудя къде да я ползвам  bambam

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт